Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość onatakasobie24
Ja też zauważyłam wypadanie włosów i martwię się że ma to związek z tymi tabletkami;( Ale w ulotce jest napisane, że powinno ustąpić wypadanie włosów związane z łojotokiem czyli ten lek nie powinien wpływać na wypadanie a wręcz odwrotnie..może to zima osłabia włosy. Musze kupić sobie jakiś leczniczy szampon swego czasu Używałam H-pantoten kolo 18 zł i bardzo pogrubił i wzmocnił mi włosy nawet znajomi się pytali co zrobiłam a wtedy żadnych witamin nie łykałam tylko myłam tym szamponem;)

Gość Karola87
Ja jeszcze nie mam objawów wypadania włosów na szczęście yhh.. Może za krótko biorę.. Bo w połowie 3 opakowania jestem.. Co do krostek mam małą poprawę nie chcę zapeszać bo siedzę na L4 w domu bo chora jestem i może też dlatego mam poprawę bo ani się nie maluję fluidami ani nic.. Czy wy na ten trądzik używacie fluid ? czy wolicie nie by szybciej się pozbyć tego.. :/

Gość Karola87
A ja miałam zrezygnować już z brania tych tabletek bo ile można czekać na poprawę yhh.. ale jednak zapisałam się do ginekologa po 4te opakowanie wezne jeszcze 4,5,6 opakowanie i zobaczymy czy mi całkowicie poschodzą te pryszcze.. bo ogółem mam teraz poprawę ale nie wiem na jak długo..

Gość dsdsdsff
dziewczyny a nie boicie sie że ten cyprest jako lek anty jakoś szkodzi na organizm? nie znam się ale być moze szkodzi? ;/ sama mysle powaznie o powrocie do cyprestu bo na mój trądzik nie ma rady.. ;/

Gość klaudia_22
Karola87 - Ja też jestem chora i leżę w domu;-( Ja używam podkładu jak wychodzę gdziekolwiek aby zatuszować trądzik bo wtedy pewniej się czuję. W domu się nie maluję tylko nakładam krem Acnefan, taki delikatny rumiankowo - nagietkowy z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego;-) Bardzo go lubię i stosuję już kilka lat. Kiedyś uważałam że malowanie się zatyka pory skóry a w efekcie powstają "niedoskonałości". Teraz jestem innego zadania dobry podkład nie wpływa na zaostrzenie się trądziku. Do niedawna używałam podkładu Normaderm Teint Vichy ale od 2 tygodni zakupiłam sobie nowy z La Roche Posay Toleriane Teint z neurosensyną, to jest nowość ale naprawdę wspaniale wyglada po nim skóra. Jest przeznaczony do skory wrażliwej z rozległymi niedoskonałościami dlatego jej nie szkodzi. Ja mam w ogóle bzika na punkcie dobrych kosmetyków zarówno do makijażu jak i pielęgnacji skóry;-) Podkłady kupowałam zawsze w aptece i jestem zadowolona.

Gość magda888888
cześć dziewczyny:) jak tam trądzik? coś się poprawia? u mnie powoli powoli ale jednak, więc kontynuuję 4,5 i 6 opakowanie! nie poddawac się po 3! A co do szkodliwości tabletek. Nie jestem lekarzem, ale wydaje mi się, że skoro przepisują ludziom te tabletki, to nie moga być jakoś bardzo szkodliwe. Wiele kobiet bierze tabletki latami , tylko po to żeby nie zajść w ciążę i zyją normalnie i są zdrowe, więc wątpię że po kilku opakowaniach będzie z nami źle :) Tabletki hormonalne to chyba w miarę normalny lek, nie jakaś nowość z dziwnymi substancjami i w sumie niewiadomo z czym. :P Byłam wczoraj u Pani doktor, dostalam recepte na kolejne opakowania Cyprestu + na unidox ( bardzo pomaga ale tylko w czasie brania, potem jest znowu tak samo, a zapisała mi, bo mówi "takie mrozy są, to niech Ci sie podleczy trochę twarz" ?! dziwne, ale ok może pryszcze reagują na mróz :P) + wit PP (poczytałam w necie, ogólnie same pozytywy, plus poprawia wygląd skóry poprzez działanie antyzapalne) + Multibiotic ( maść punktowo na pryszcze mam stosować). A jak wasze leczenie wygląda? pozdrawiam :*

Gość Karola87
O kurczak podkłady z apteki to chyba muszą być kosztowne ja używam Meybeline na trądzik na nie zatykanie porów ale kosztuje około 25-30zł a ten twój to chyba raczej droższe . Nio ja właśnie jak chodzę do pracy to daję puder ale teraz od półtora tygodnia siedzę w domu z chorobą :( I w końcu zauważyłam lekką poprawę co do mej cery... oby coraz było lepiej..:) tak jak mówiłaś że już i u Ciebie się poprawiło.. oby na Maxa się poprawiło.. I pod gołą lupą nie będziemy mieć ani pryszczy ani zaskórników itp.. kwestia czasuu .. :)

Gość Karola87
O kurczak podkłady z apteki to chyba muszą być kosztowne ja używam Meybeline na trądzik na nie zatykanie porów ale kosztuje około 25-30zł a ten twój to chyba raczej droższe . Nio ja właśnie jak chodzę do pracy to daję puder ale teraz od półtora tygodnia siedzę w domu z chorobą :( I w końcu zauważyłam lekką poprawę co do mej cery... oby coraz było lepiej..:) tak jak mówiłaś że już i u Ciebie się poprawiło.. oby na Maxa się poprawiło.. I pod gołą lupą nie będziemy mieć ani pryszczy ani zaskórników itp.. kwestia czasuu .. :)

Gość Karola87
Wiecie co mnie najbardziej wkurza w braniu tych pigułek ? Że musimy jeszcze inne preparaty uzywać takie jak np. -Maseczki _kremy różnorodne -jakieś punktowe na te pryszcze wiele tego jest.. A ja chcę by ten cyprest w końcu pomógł mi.. aLE CIERPLIWIE będę czekała na końcowy efekt :) bo też nie chcę brać tego nie wiadomo ile.. Aaa jeszcze jedno czy Wam piersi urosly czy tez przytylyscie po tych tabletkach ? Bo tu tak sie wychwalały na poczatku wszystkie że mają piersi większe o rozmiar dla mnie to dziwne ehh :) Bo mi jakos nic nie urosło.. ani tu ani tam :D :P

Gość magda888888
mi też piersi o rozmiar urosły, a żebym przytyła, to raczej nie, chociaż na zimę to chyba większość ludzi przybiera na wadze , więc wydaje mi się normalne :P

Gość klaudia_22
magda888888 - a ten antybiotyk Unidox przez jaki ile czasu masz łykać i w jakiej dawce? Jestem ciekawa bo nigdy mi dermatolog nie przepisał doustnie antybiotyku. Karola87 - ja w sumie nie wiem czy urósł mi biust mam takie b/c dla mnie to są małe:P Mój mężczyzna twierdzi że mam większe od czasu brania Cyprestu;-) a za podkład zapłaciłam 78 zł, troszkę drogo ale ja nie żałuje kasy jeśli chodzi o moją cerę, wolę zrezygnować z czegoś innego a wyglądać ładnie, nawet jak wyleczę się w 100 % to makijaż i tak będę robić;)

Gość Karola87
Mi tam nic nie urosło heh :) I troche mnie to dziwi jak tu dziewczyny mówią o większym biuście ehh :P:P Na początku brania cypresu czułam niesamowity ból piersi i wtedy miałam opuchnięte ale teraz są już takie jakie były.. też bym chciała mieć większe o rozmiar heh :D Nio makijaż musi być ja też lubię dbać o siebie.. Jak chyba każda kobietka :) Mój mąż tam nie mówił mi że coś urosło mi czy zmalało i też żadnej poprawy na cerze nie zauważył.. Mamuśka moja mi tylko ost powiedziała że już mam lepszą tą cerę mą.. ale zobaczymy na jak długo.. ehh :)

Gość Karola87
Jeszcze o jedno miałam Was zapytać.. " Jak wygląda Wasz okres ? Bo u mnie nadal jest obfity i długi nawet do 4,5 dni mam jedyne co to brzuch mnie nie boli tak jak przedtem przed braniem cypresu.. A zawsze umierałam na ores:/

Gość klaudia_22
Ja również mam okres 4-5 dni i nie boli mnie brzuch;-) Jak dawno temu nie brałam tabletek to miałam do tygodnia i źle się czułam także są jakieś pozytywne strony brania tabletek anty;-) Ja jestem już w połowie 4 opakowania Cyprest.

Gość dsdsdsff
a ja od dłuzszego stosowania cyprestu (kilka pudełek) nabawiałam sie grzybicy pochwy z byle powodu, zmiany wody na wycieczce itp.. infekcje non stop a teraz odstawiłam i spokój

Gość klaudia_22
Ja czasami odczuwam pieczenie w miejscach intymnych i w takich sytuacjach sięgam po globulki dopochwowe, pomagają na jakiś czas a potem problem wraca. Tak jest przy hormonach ale nie każda z nas ma do tego skłonności ja niestety raz na czas męczę się z tym, lekarka powiedziała żebym łykała Lacibios Femina i one będą mnie chronić przed nawrotami ale wzięłam jedno pudełko i odpuściłam...

Gość Karola87
Ja kiedyś miałam problemy z grzybicą i wiecie jak się wyleczyłam na internecie przeczytałam o czosnku.. Dla mnie to było śmieszne żeby tam sobie ząbek czosnku wkładać ale nie powiem mam problem z głowy od 3 lat mam spokój ani nic mnie nie piecze ani nie ma odwrotów!

Gość Karola87
I wątpię w to że przez cypres można się nabawić Grzybicy pochwy!

Gość magda888888
klaudia_22 Unidox mam brać przez 10 dni po 1 tabletce, a potem do końca opakowania po 1/2 tabletki, czyli wychodzi 30 dni brania unidoxu. A mam pytanie, czy w czasie tej 7 dniowej przerwy boli Was głowa?

Gość marti24061988
mi pomogly plastry evra. Po 2 miesiącach krostki przestały wyskakiwać a teraz po roku stosowania mam cere prawie jak z reklamy lub magazynów:) serio:) zapraszam na mój blog o pielęgnacji włosów i cery www.kosmetyki-uroda-forum.blogspot.com

Gość klaudia_22
Nie wierzę w plastry Evra dlatego że ich używałam w ulotce nie ma nic na temat leczenia trądziku więc dla mnie bzdurą jest że plastry wyleczą trądzik lub będą zapobiegały wypryskom. Wiele ludzi myli 2 krostki przed okresem z trądzikiem a później okazuje się że jednej osobie pomogły plastry a 2 np coś innego, ale jestem pewna że w życiu nie miały zaburzeń hormonalnych ani prawdziwego trądziku z jakimi my musimy walczyć. Dlatego śmieszą mnie takie wypowiedzi typu mnie coś pomogło to Tobie też pomoże;-) W ulotce od plastrów nawet trądzik jest jednym ze skutków ubocznych. Moja pani dr powiedziała, że jak Cyprest lub Diana 35 nie będą pomagać to nie ma szans aby inne tabletki antykoncpeyjne pomogły bo tylko te leczą trądzik i ja jestem tego przykładem bo brałam różne tabletki zanim trafiłam do obecnej pani Dr i nie było żadnej poprawy a raczej pogorszenie bo zamiast działania antyandrogennego miały działanie androgenne;/ ale wtedy nie byłam taka mądra

Gość Karola87
I tu jestem za Klaudia bo ma racje.. Ludzie mylą trądzik z wypryskami przed okresem i mówia Boże jakie ja mam syfy i że to trądzik a gów..no prawda że mają trądzik.. My coś o tym wiemy jak zanika i zarówno wychodzi i tak w kółko.. :/ Ale sama już widzę poprawę i to też dzięki Klaudi bo doradziła mi dobrą maseczkę leczniczą.. Wielkie dzięki :*

Gość klaudia_22
Ja mam małe pogorszenie znowu ale może to przez ogórki z octem które uwielbiam i czasami sobie podjem hehe;-) a z tego z wiem to ocet źle wpływa na cerę;/

Gość Karola87
Cio ty gadasz ja też uwielbiam ogórki w occie i inne rzeczy które szkodzą np takie jak : Chipsy,słodycze.. :/ Ja na razie mam super cerę.. tylko te zaskórniki mnie dręczą i kuszą do wycisknięcia heh

Gość klaudia_22
Mi zaskórniki które mam pod skórą i nie da się nic z nimi zrobić czasem zamieniają się w małe pryszcze;/ myślałam żeby kupić sobie na to Brevoxyl ale boje się, że będzie mi zbytnio złuszczał skórę a mam delikatną i wrażliwą...Zawiera nadtlenek benzoilu 4 %

Gość Karola87
A ja znów mam wysyp mały bo od trzech dni nie biorę cypresu czekam na okres.. a miałam juz taka fajną skórę aż sama nie dowierzałam że to moją twarz i znów powrót ahhh..

Gość klaudia_22
Ja też mam przerwę i będę miała okres też się martwię że znowu się pogorszy;-( A używasz Silicosanu? Bo ja całkowicie o nim zapomniałam...

Gość Karola87
Używam raz na dwa trzy dni.. Nie codziennie :) Ale wydaje mi się że dzięki niemu mi się polepszyła cera.. Ja byłam u ginekologa po następne opakowania.. W sobotę zaczynam 4te a ty już 5 będziesz brała.. Ja mam nadzieję że jak werznę to 4,5,6 opakowanie to już całkowicie się pozbędę tego trądziku na razie mam strupki bo ostatnim wyciskaniu ehh.. ale teraz mi się na czoło przeniosło a miałam na policzkach i okolice ust.. Przynajmniej teraz zasłaniam grzywką trądzik i jest spoko heh :) Na razie nie narzekam..

Gość klaudia_22
To jest jakieś dziwne bo nie biorę 3 dzień tabletek a cerę mam lepsza niż jak biorę cyprest. Wszystko mi się zagoiło na brodzie a to naprawdę cud bo zawsze coś tam miałam...

Gość do klaudia_22
taaa ja też tak mialam na początku....nawet przez pierwszy miesiąc po odstawieniu a teraz mija 3 i jest koszmarnie;/ z twarzą AŻ TAK źle nie ale dekolt i plecy... więc sorry ale nie łudź się że po 3 dniach niestosowania możesz się już wypowiadać:)