Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusku

CYPREST nowy środek hormonalny na trądzik a DIANE 35?

Polecane posty

Gość Jaooo
Witam, mam welki problem. A mianowicie biorę tabletki cyprest od jakiś 7 miesięcy. W poniedziałek zaczęłam nowe opakowanie, ale niestety po wzięciu 3 talbetki po 2 godz wymiotowałam (zatrułam się) następnego dnia rozmawiałam z ginekologiem, poradził abym wzieła kolejną tabletkę i w ten sposób zmniejszyła cykl z 21 na 20 dni. Tak też zrobiłam, ale miałam dalej prblemy z żołądkiem, zwracałam po 3 godzinach od wzięcia tabletki... Dzwoniłam do innego ginekologa, mowił żebym teraz do końca opakowania zabezpieczała się dodatkowo prezerwatywa... Ale w 7 dni poprzedzających kochałąm się ze swoim chłopakiem;/ Gin powiedział mi że raczej nie powinnam być w ciąży bo to nie są moje płodne dni... ale ja i tak sie boje;/ Wczoraj wieczorem już wzięłam kolejną tabletkę i jest oki ale mam różne myśli;/

czesc dziewczyny ja mam do Was takie pytanie w moim przypadku biore dopiero od kilku dni Diane 35 dostalam narazie 3 opakowania w celu wyregulowania cykli no i leczenia tradziku przy okazji, mam pytanie czy ktoras z Was na poczatku jak brala tabletki odczuwala takie uczucie jakby bolal Was zoladek ? ja tak mam a tabletke zawsze biore wieczorem , w nocy to byla moja dopiero 2 tabletka mialam nudnosci ale rozumiem ze organizm musial sie przyzwyczaic do tak wysokiej dawki hormonow

HEJ. ZCHĘCIĄ WAM ODPOWIEM NA WSZYSTKIE PYTANIA. JA CYPREST BRAŁAM PRZEZ 3 LAT . TERAZ JEST PIERWSZY MIESIĄC KIEDY NIE BIORE PONIEWAŻ POSTANOWIŁAM PRZESTAĆ. WIEM ŻE JEST SKUTECZNY BO SAMA SPRAWDZIŁAM. PRZEZ 3 LAT CHRONIŁ MNIE PRZED ZAJŚCIEM W CIĄŻE I TO BYŁA JEDYNA METODA JAKĄ STOSOWAŁAM PONIEWAŻ MÓJ NARZECZONY NIE MOŻE SIĘ KOCHAĆ W PREZERWATYWIE WIĘC JA MUSIAŁAM NAS ZABEZPIECZAĆ. POZA TYM MOIM PROBLEMEM BYŁY WŁOSKI NA SZYI KTÓRE TEŻ ZNIKNĘŁY PO TYCH TABLETKACH. A NAJ BARDZIEJ MNIE UCIESZYŁO TO ŻE UROSŁY MI PIERSI CHOĆ WCALE NIE PRZYTYŁA ( WRECZ NAWET SCHUDŁAM TROCHE) NO I UREGULOWAŁ MI SIĘ CYKL. TERAZ NAWET CO DO GODZINY WIEM KIEDY DOSTANE OKRES. POSTANOWIŁAM PRZERWAĆ BO WIEM JAK HORMONY W TABLETKACH POTRAFIĄ ZNISZCZYĆ ŻOŁĄDEK I WĄTROBE I MYŚLE ŻE JA I TAK WYSTARCZAJĄCO DŁUGO JE BRAŁAM, A ŻE NIEDŁUGO BIERZEMY ŚLUB TO NIC SIĘ NIE STANIE JAK BEDZIEMY MIEĆ MAŁEGO SZKRABA. CYPREST NAPRAWDE MI DOBRZE SŁUŻYŁ. JAK KTÓRAŚ Z WAS BEDZIE MIAŁA PYTANIA TO PISZCIE. POZDRAWIAM

Gość dali
Misia 814 Mam pytanko,brałam 1 miesiąc tych tabletek,wczoraj skonczyłam opakowanie i słuchaj!!!jak dużo urosną piersi?mam je wielkie,a już mi urosły o rozmiar a bolą cały miesiąc od 1 tabletki,czy jak przerwe myślisz,że mi powrócą do tamtego stanu?Jestem załamana,chciałam poprawic wygląd twarzy a spotkało mnie co innego.

HEJ. MOGE CI POWIEDZIEĆ TYLKO TYLE ,ŻE ONE ROSNĄ TYLKO NA POCZĄTKU NIE PRZEZ CAŁY OKRES BRANIA TABLETEK. MOJE SIĘ TROCHE POWIEKSZYŁY CO MNIE UCIESZYŁO BO NIE MIAŁAM ZA DUŻYCH. I TAK NAPRAWDE DUŻO WIEKSZE BYŁY TYLKO PRZED OKRESEM. JAK ZACZEŁAM ZAŻYWAĆ CYPREST TO TYLTKO TROCHE NA POCZĄTKU MNIE BOLAŁY A Z CZASEM BOLAŁY TYLKO WTEDY JAK ZBLIŻAŁ SIĘ OKRES. JA NIE BIORE JUŻ OD JAKIEGŚ TYGODNIA I MOJE PIERSI SĄ TAKIE SAME, WIEC MYŚLE ŻE PEWNIE NIE ZMIENIĄ JUŻ SWOJEGO ROZMIARU, ALE NIE WIADOMO TO JEST JESZCZE ZA KRÓTKI OKRES OD KIEDY SKOŃCVZYŁAM BRAĆ CYPREST. MOŻE SIĘ TROCHE ZMNIEJSZĄ JAK PRZESTANIESZ JE BRAĆ WKOŃCU TO DZIAŁANIE HORMONÓW NA ORGANIZM NO I KAŻDY INACZEJ ODDZIAŁOWUJE NA TAKI LEK. KAŻDY JEST ODRĘBNYM ORGANIZMEM. SZCZERZE MÓWIĄC TO NIE WIEM CZY CI POMOGŁAM ALE BARDZO BYM CHCIAŁA.

Gość anuchaaa
Misia814 a robiłaś sobie badania w trakcie brania? i czy w ogóle robiłaś przerwy w czasie brania tabsów? bo jedni ginekolodzy mówią żeby robić a drudzy że nie jest to konieczne i ja już sama nie wiem... Trądziku jakiego takiego to nie mam, choć zdaża mi się ze wyskoczy mi pare krostek któr długo się goją ale to przetłuszczanie buzi i skóry twarzt bleee makabra. Miałas może też ten problem? i czy po cypreście zniknął?

hej. nie robiłam sobie żadnej przerwy wciągu tych 3 lat ani nie zmieniałam leku. Mój lekarz powiedział że jeżeli wszystko jest w porządku nic mnie boli ani nic złego się nie dzieje a cokolwiek pomaga ,to mam nie przestawać a tym bardziej nie zmieniać ponieważ cyprest widocznie przypasował sie do mojego organizmu. Jeśli chodzi o krosty to ja nie miałam jakiegoś tam strasznego problemu z nimi. tylko przed okresem dostawałam takie spore na policzkach i na brodzie. podczas brania cyprestu ich nie miałam. Jak zdecydowałam sie brać takie leki hormonalne to miałam głównie z włoskami. Zwłaszcza na szyi miałam ich wiecej a to było krępujące. a cyprest mi pomógł. pozrawiam

a badania owszem miałam robione na początku cytologie a po jakimś czasie usg i to tyko tyle

a badania owszem miałam robione na początku cytologie a po jakimś czasie usg i to tyko tyle

Gość tubeczka
Witam! Mam mały problem. Biorę Cyprest teraz już 5 opakowanie, wczoraj wieczorem o 21.00 wzięłam 13tą tabletkę z blistra, ale strułam się jedzeniem i niestety wymiotowałam mniej więcej koło 01.00 w nocy... Trochę też niestety wypiłam... ;/ Nie wiem co teraz robić, brać normalnie do końca te tabletki? Nie mam jak zastąpić tej, którą "straciłam". Czy jeśli nadal będę brać jak brałam regularnie, zawsze brałam punkt godzina 21 i nie pominęłam żadnej tabletki, to nadal będę zabezpieczona? Proszę o pomoc!!

Moja przygoda z tabletkami zaczęła się gdy miałam niespełna 18 lat ( teraz mam 21) odczuwałam bóle jajników i podczas stosunku i tak nawet bez niczego, bardzo mi to dokuczało i postanowiłam pójść do gin. lekarz stwierdził że mam za małą macice i jajniki i że mam niewielką torbiel na lewym jajniku i że bóle są właśnie tego przyczyną.. nie prosiłam nawet o tabletki anty chociaż o tym myślałam.. a ten przepisał mi Cilest żeby bóle jajników ustały.. brałam je niecały rok i było tak : niby nie przytyłam troszkeee urosły mi piersi cera się poprawiła, ale za to strasznie wypadały mi włosy miałam uczucie ciężkości nóg nawet już po 3h w pracy (a pracuje jako kelnerka i czasem musiałam się męczyć 12h z tym bólem) nastroje też miałam jak kobieta która przechodzi meno pauzę i co najgorsze bóle jajników nie ustały a na to głównie brałam te tabletki. Potem na jakiś czas je odstawiłam i zaczęłam brać ponownie ale znowu było tak samo. W końcu poszłam do gin. żeby mu o tym wszystkim powiedzieć i ten przepisał mi Kontracept.. brałam je może przez 3 miesiące i było jeszcze gorzej miałam straszne zmiany nastroju wręcz stany depresyjne cera mi się pogorszyła.. i pojawiły się straszne wypryski na klatce piersiowej.. i tak jak przy braniu Cilestu nie czułam w ogóle że mam okres.. tak przy Kontracepcie czułam straszny ból i ta torbiel na jajniku nie dawała o sobie zapomnieć. Z tych wszystkich skutków pożądanych i nie pożądanych najbardziej przeszkadzała mi depresja i te ciągłe zmiany nastrojów.. nic nie można było do mnie powiedzieć bo od razu wrzeszczałam a najbardziej cierpiał na tym mój chłopak. Wkurzyłam się i poszłam znów do gin. powiedziałam o tym że mi się cera pogorszyła i o tej depresji o przepisał mi właśnie Cyprest.. dziś mam wziąć pierwszą tabletkę i już się boje co ty razem ona ze mną zrobi.. nie brała bym w ogóle tab ale to jedna z najpraktyczniejszych środków antykoncepcji i na tą torbiel muszę je brać. Najbardziej boje się o te stany depresyjne z którymi w ogóle sobie nie radze :( i o wypadanie włosów... i teraz mam takie pytanie do Was bo słyszałam że Cyprest nie jest lekiem typowo antykoncepcyjnym i czy któraś z Was już że tak powiem "wpadła" biorąc te tabletki ? Wiadomo że na każdy organizm działają one inaczej tak jak wszystkie tab wiec i skutki uboczne nie pytam okaże się po czasie... a i czy występowało u Was plamienie podczas brania pierwszego opakowania bo mój gin mówił że to możliwe i całkiem normalne ?Eh no zobaczymy jak będzie. napisze za jakiś czas jak się po nich czuje a Was proszę o jakąś rade albo dobre słowo bo już sama nie wiem co robić czy brać tab czy np w ogóle je odstawić.. piszcie proszeee

Gość Wiktoria -
witam mam przyjemność pisać pierwszy raz na temat tabletek Cyprest no i niestety mam same obawy ponieważ, jestem mężatką i urodziłam dwoje dzieci i postanowiłam wziąść się za swoją cerę ze strony hormonalnej, bo niestety dermatolog jak i alergolog rozłożyli ręce i stwierdzili że nie wiedzą co mają mi dać na te cholerne krosty tym bardziej że ja mam już 25 lat i trądzik w tym wieku to trochę dziwna sprawa... zaczęłam brać Cyprest ( pierwsze opakowanie ) no i poprawy cery jeszcze nie widzę żadnej a niestety źle się czuję-mdłości, senność, rozdrażnienie, ataki smutku no i co gorsza to cały czas plamię!!!!!!czy to normalne przy pierwszym opakowaniu?????????????????????? Proszę odpiszcie na mój list bo nie wiem czy brać te tabletki bo PRZEZ CAŁY CZAS MIAŁAM REGULARNE MIESIĄCZKI DO TEGO STOPNIA ŻE JA WIEDZIAŁAM KIEDY MAM DNI PŁODNE A TERAZ BOJĘ SIĘ ŻE ROZWALE SOBIE ORGANIZM TYMI HORMONAMI A NA CERĘ MOGĄ MI NIC NIE POMÓC...

hm.. nie wiem nie używałam tych tabletek. Stosuję Diane przy pierwszych dwóch opakowaniach miałam plamienia i to spore ginekolog kazała mi odstawić i po kilku miesiącach znowu mi je przepisała tym razem wszystko było w porządku. Teraz biorę juz czwarty miesiąc żadnych skutków ubocznych nie widzę a skóra dużo mi się poprawiła.

Gość Wiktoria -
dzięki za szybką wiadomość ale nadal jestem nie pewna bo znowu mój ginekolog twierdzi że na początku to normalne i nie każe odstawiać.Cały czas boję się żebym sobie nie pogorszyła tym wszystkim, bo mi te tabletki mają tylko pomóc na skórę a co z resztą...............

ja jestem po 3 tabletkach i w sumie czuje sie dobrze ale mam strasznie "ciężkie" nogi, takie uczucie jakbym chodziła 12h a siedze w domu :/ czy któraś z Was też tak miała ? i czy to mineło ?????

Gość beatamasz
Czesc dziewczyny ja biore dianet trzeci miesiąc ale mam po niej bóle głowy nudnosci wymioty ,trądzik zginął ,miesiączki regularne ,antykoncepcja jest ale ze wzgledu na złe samopoczucie zmienia je moze faktycznie na cyprest dzieki i pozdrawiam

Gość owszem przesadzacie
ja bralam diane 3 lata, nigdy nie mialam problemow z tradzikiem, po odstawieniu zaczely mi wyskakiwac pryszcze... na plecach, ale po roku przeszlo i teraz ni ema sladu poi nich. nie przytylam ani nic. teraz mam brac cyprest. przez cale zycie juz, bo jestem chora.

Gość cyprest
Bardzo sie martwie i chcialam zapytac sie o wasze doswiadczenia.... Biore Cyprest aby poprawila mi sie cera i zniknely wreszcie te ropne pryszcze z czola i policzkow- biore go od sierpnia. I teraz mam dylemat poniewaz minelo juz troche czasu a na mojej twarzy caly czas "cos" jest :( Zauwazylam pewna zaleznosc ze chyba gdy odstawiam cyprest na 7 dniowa przerwe moja cera poprawia sie a przynajmniej nic mi wtedy sie nie pojawia. cera robi sie gladka a ja szczesliwa ale zaraz po przerwie jak zaczynam brac kolejne opakowanie zaczynaja pojawiac sie na niej kolejne i kolejne pryszcze... Co zrobic? Czy ktos mial tak? Czy przy cyprescie wszyscy mieli cere idealna? Poczekac czy raczej zamienic go na cos innego- to moje drugie tabletki po yasminie mialam ten sam problem ... Bardzo prosze o porady bo chialabym wreszcie przestac sie stesowac rano "czy cos nowego jest" na twarzy :(

Ja mam pytanie.. biorę cyprest juz od 5 miesiecy ale ostatnio zdazylo mi sie wziąć dwie tabletki po przerwie ponad 12 godz...;/ pozniej przez tydz bralam regularnie ale przerwe miedzy tym opakowaniem a poprzednim zrobilam wieksza niz 7 dni bo az 9.. ostatnio kochalam sie z chlopakiem i pękła nam gumka czy jes mozliwe ze zaszlam w ciąze???

Gość Dziewczyny miałaby któraś
z was do odsprzedania cyprest ?? Moga być pojedyncze niedokonczone opakowania , tabletki lub całe opakowania mój majl to kafeteria.pl@gmail.com bardzo mi są potrzebne

Gość zdesperowana kraków
kupie cyprest!!! jesli ktokolwiek ma do sprzedania lub jest w stanie dostac go na recepcie i sprzedac dla mnie jestem chetna. okolice krakowa. zależy mi na czasie . prosze o e-maile...

Gość angelikaaa
hej ja fatalnie znosilam cyprest, mam prolem z tradzikiem, wlosami ogolnie problemy hormonalne biorac cyprest mialam wieksze syfy, migreny, przytyłam, piersi mnie bolały no i ogolni fatalnie fatalnie, teraz zaczynam novynette maja mniej hormonow zobaczymy dopiero wzielam jedna wiec nie czas na obserwacje i wnioski. Pozdrawiam powowdzenia

Gość cyprest
angelikaaa- prosze opowiadaj o swoich reakcjach i spostrzeżeniach do do tych nowych tabletek? Ja tez rozwazam zmiane cyprestu wlasnie na nie- albo na regulon ktory mam te same skaldniki tylko 0,03. Ile bralas cyprest? Czy nic Ci nie pomogl z tradzikiem? Czy np.w jakis partiach twarzy sie z nim uporalas? Dopytuje sie bo u mnie wyleczyl np.policzki ale na czole to fatalnie...zawsze po polowie opakowania nastepuej mega wysyp...:( Sama nie wiem co mam robic, i rozwazam zmiane wlasnie na regulon lub novynette Prosze daj znac!

Gość klaudia22
ja brałam również cyprest i mam trądzik na brodzie i nie pomógł mi. Biorę teraz yasmin i jest masakra, już tracę wiarę że kiedykolwiek to wyleczę

Gość klaudia22
Regulon brałam 8 miesięcy także nie pomógł

lekarka przepisala mi cyprest jako srodek antykoncepcyjny..jednak boje sie ze po nim przytyje..czy wy cos przytyłyście po tym leku??

witam;)lekarka przepisała mi cyprest jako środek antykoncepcyjny.jednak boje się ze przytyje po nim.jak wy macie??przytyłyście czy nie??pomóżcie!!

witam;)lekarka przepisała mi cyprest jako środek antykoncepcyjny.jednak boje się ze przytyje po nim.jak wy macie??przytyłyście czy nie??pomóżcie!!

WITAM;) lekarka przepisała mi cyprest jako środek antykoncepcyjny..jednak boje się ze przytyje po nim..jak wy macie??przytyłyście po tym leku??POMÓŻCIE!!!