Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziula

SOLARIUM po raz pierwszy

Polecane posty

Gość ziula

no wiec dzis bylam pierwszy raz w zyciu w solarium musze sie przyznac, ze na poczatku bylam wielka przeciwniczka tego rodzaju opalenizny, ale po dzisiejszej wizycie w solarium chyba zmieniam zdanie nie zebym jakos sie w tym zakochala i od dzisiaj latala co drugi dzien i lezala po 15 min, ale tak, po prostu fajnie sobie chwilke polezec "pod lampa" ;P hehe no i ja mam wlasnie pytanie do dziewczyn tak troszke bardzej obeznanych w "temacie solariumowym" no wiec, jak dzisiaj bylam po raz pierwszy i wsadzili mnie tam na 7min. to kiedy powinnam isc drugi raz i na ile minutek? dodam, ze mam raczej ciemna karnacje i ze chcialabym nabrac kolorku do piatku(ale nie jakos na pomaranczowo... lekki bez i git z gory dzieki za porady:)

Najlepiej doradzi Ci sama kosmetyczka, lub osoba obsługująca solarium. Jeżeli ma choć trochę oleju w głowie to powinna wiedzieć ile i z jakim natężeniem należy Ci zaserwować opaleniznę ;) Wszystko zależy od typu twojej skóry, jak szybko łapie koloryt. I zakup jakiś kosmetyk przeciwko zmarszczkom na skórze - jeżeli masz zamiar zaprzyjaźnić się na dłużej z solarium.

Gość chodz do piatku
co 2 dni na 10 min i smaruj sie balsamami bo to wysusza skore

bardzo duzo zalezy od tego jakiej mocy sa lampy w solarce i kiedy ostatnio byly wymieniane...w dobrym solarium jest specjalny filtr na twarz...radze nie przesadzaj z czasem, na poczatku nie wiecej niz 10min przez pierwsze dwa, trzy dzionki. ..,obserwuj skore wieczorem, wtedy wlasnie wychodzi najwiekszy rumien, jesli nie bedziesz czula, ze cie piecze, to znaczy, ze nie przesadzilas...czekoladkowej skorki zycze:))))

Witaj, Tak sie sklada, ze pracuje w solarium:) radzilabym isc ostatni raz w srode rowniez na 7 minut, ale popros personel o lozko ze srednia moca lamp. Gdybys poszla w czwartek, to w piatek moglabys miec jeszcze zaczerwieniona skore. Najlepiej chodzic raz na 1-2 tygodnie zeby utrwalic opalenizne, ale nigdy nie wiecej niz 15 minut choc sa gigantki, ktore i na 25 chodza

Gość ziula
hehe nie nie 25 to nie dla mnie;) Dziekuje wam bardzo za ta cenne wskazowki. na pewno skorzystam:D