Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugis777

Mam strasznie suchą cere!!! Co robić???

Polecane posty

Gość gugis777

Moja skóra na twarzy normalnie sie sypie, nie wiem co robić, nigdy nie miałam z tym problemów dlatego ieużywalam zadnego kremu, tylko nivea zwykły, ale teraz jest masakra. Jaki krem jest dobry na tak suchą skóre??

Gość Colorado 06
Njlepszy jest Babydream w takim niebieskim pudeleczku dla dzieci. Seria w sieci Rossmann :) Super nawilza i nie pisiada oleju mineralnego i innych szkodliwych substancji.

Gość zezulka
kup sobie maseczke gleboko na ilzajaca z lnu.Efekt murowany!

Ja mam Vichy Myokine , krem, sucha skóra. Kupiłam sobie także niedawno Liftactiv Pro, coby zdusić zmarszczki w zarodku. Najlepiej udaj się do apteki, gdzie farmaceutka powinna Ci coś doradzić. A co do kremu nivea - gówno nie krem nawilżający! Zawiera wodę, więc wystawiając twarz posmarowaną kremem Nivea na działanie wiatru i mrozu - robisz to samo, jakbyś wyszła nago na wiatr, po kąpieli nie osuszając ciała. Do pielęgnacji cery suchej wybiera się kremy dosyć tłuste.

Gość gugis777
mam maseczke nawilzajaca, zel do mycia warzy nawilzajacy, puder nawilzajacy, wszystko nawilzajace, cholera. i nic nie pomaga. dlatego chce jakis dobry ale niezbyt drogi krem, tak do 30zl.

Popytaj w drogerii, np. w Rossmanie. I nie szukaj kosmetyków zawierających zbyt dużą ilość wody, przede wszystkim nabyj dobry podkład nawilżający - w końcu to on ma przez większość czasu kontakt z twoją skórą.

Gość Colorado 06
Isa dora nawilzajacy Velvet Touch polecam :)

Gość na mnie nic nie działa
ani babydream, ani vichy etc. Po umyciu skóra jest ściągnięta i ciężko mi ją nawilżyć czymkolwiek:/

Gość Colorado 06
Wiec musisz wybrac sie do dermatologa w takim przypadku.

pic co najmniej litr wody mineralnej oprocz kawy i herbaty dziennie :) skore nawilza sie od wewnatrz. czasteczka wody jest tak duza, ze nie jest w stanie przeniknac przez skore. dlatego woda z kremow sie nie wchlania. kremy nawilzajace moga co najwyzej zapobiec utracie wody a zeby skore nawilzyc trzeba to zrobic od srodka :)

waniliowy budyń, woda zawarta jest w każdym kremie, również w tłustym, tylko w mniejszej ilości. ALE odparowuje w ciągu ok. 15 min. od nałożenia kremu na twarz, więc nie ma szans, aby krem zamarzł komuś na twarzy. jednak kremy nawilżające nie chronią wystarczająco przed mrozem, ale krem Nivea nie jest tylko nawilżający, ale też natłuszczający. a nawilża lepiej niż niejeden krem górnopółkowy, co potwierdziły badania niezależnego instytutu. gugis, o skórę trzeba dbać nie tylko od zewnątrz, ale i od wewnątrz. jeśli nie dbasz o odpowiednią dietę, to żaden krem Ci nie pomoże. a przy suchej skórze krem powinien być nie tylko nawilżający, ale i natłuszczający. kup sobie w aptece odżywkę do suchej skóry, Nanobase. jedz dużo tłustych ryb (łosoś, tuńczyk, makrela) - 2-3 razy w tyg. to minimum. jeśli nie masz takiej możliwości, to kup sobie w aptece kapsułki omega 3 + wit. E.

Gość gugis777
up

to ja polecę jeszcze, bo nikt tu nie wspomniał, \"kremowy balsam do twarzy i ciała\", może być na noc uzyty i maseczkę-żel nawilżający Eveline w saszetkach białoniebieskich - dla mnie rewelacja. No i ceny nie zwalają z nóg, jak w przypadku np. Vichy

Gość eelll
a co powiecie o takim maslie kakowym do twarzy i do ciala? zapomnialam firme, w duzym okraglym opakowaniu gdzies za 10 zl, dobre do skory twarzy?

Gość Marg
Krem nivea to zwykły zapychacz więcej szkodzi niż pomaga, osobiście nie polecam go. Powinnaś zatsosować jakieś maseczki, kremy, sera na twarz które nawilżają przez 24h na dobę.

dla mnie najlepszy jest olay total effects 7x, z tym, ze nie bylam tak zadowolona z polskiego jak jestem z tego, ktory kupilam w stanach. ale oprocz tego pije jak juz pisalam ogromne ilosci wody, biore regularnie omega 3 i capivit z wit. A i E.

Gość hija
a moze olejek ze slodkich migdalow lub jojoba?