Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowanaaa...

badania..

Polecane posty

Byłam u lekarza prywanie i dostałam skierowanie na badania (morfologia, mocz) czy idąc do przychodni będe musiała za te badania zapłacic?

Gość a ja sądzę wręcz odwrotnie
chyba że najpierw pójdziesz do lekarza pierwszego kontaktu, żeby dał zlecenie na te badania

Gość napewno muszisz zaplacic

To zależy, niektórzy lekarze przyjmują zarówno prywatnie jak i państwowo, jeżeli przyjmuje też państwowo i wypisał Ci skierowanie do laboratorium z którym ma podpisaną umowę to zrobią Ci bezpłatnie, ale przyznam że watpię.

a ile kosztują takie podstawowe badania???

Jeśli będą płatne to faktycznie możesz poprosić lekarza pierwszego kontaktu żeby Ci je wypisał, chociaż może nie zechcieć. Moja lekrka mi przepisywała, chociaż miałam skierowanie na bezpłatne badania ale laboratorium było daleko więc żebym nie musiała jeździć to mi wypisywała do laboratorium pod domem.

Gość liv33
byłam w takiej sytuacji. Jeśli lekarz przyjmuje prywatnie, to skierowanie jest na płatne badania. Ale możesz pójść do lekarza ogólnego i powinien przepisać Ci skierowanie. Jeśli oczywiście będzie w dobrym humorze :->

Gość liv33
Cena zależy od laboratorium. Morfologia i mocz razem od 20 do 30 zł

Gość piguła
Jeżeli masz skierowanie to nie musisz nic płacić. Nawet jeśli jest ono wystawione przez lekarza przyjmującego prywatnie. A u mnie w szpitalu mocz i morfologia kosztuje 15 pln

Gość liv33
Ja musiałam płacić. Dopiero lekarz prowadzący podpowiedział mi, żebym uśmiechnęła się do ogólnego

Gość trakakiki
Jezeli skierowanie wystawione jest przezlekarza przywatnego to MUSISZ zaplacic. 100%