Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalambirrr

Czy lubicie jeśc slonecznik łuskany????czy on ma jakies witaminki??

Polecane posty

Gość kalambirrr

Gość lukrowany bez
odstresowuje mnie

Gość jest mega kaloryczny

Gość k27
Uwielbiam słoneczniczek! Pycha! Zajadam się nim bez ograniczeń, choć jest bardzo kaloryczny /na szczęście mogę sobie na to pozwolić ;)/. To bomba witaminowa! Dzięki temu mam zdrowe, gęste, lśniące włosy, z cerą żadnych problemów, mocne, zdrowe paznokcie. Uwielbiam też chlebek z ziarenkami :))) Polecam każdej dbającej o siebie kobietce.

Gość k27
zapomiałam dodać, ze pisząc te słowa oczywiście chrupię słonecznik :)))

Gość podaj wymiary kochana
on nie jest kaloryczny bardzo przeciez chyba ale jest drogi:(

Gość drogi nie chyba
wy wiecie ze on jest niezdrowy??przeciez jest brudny napewno jak jest z woreczka prosto..co z tego ze luskany ale napewno ma jakies zarazki??

Gość drogi nie chyba
zeby byly efemty po nim jakies na xcere i włosy trzeba by bylo jesc go codziennie kilka miesiecy..

Gość drogi nie chyba
i nie tylko codziennie ale też po calej paczce zeby t ocos dalo...jesli zjecie dajmy 50 ziarenek nic wam to nie da!!

zawiera tak zwane dobre tluszcze :) rzeczywiscie dobry na cere. ja jem codziennie. zamiast niezdrowych chipsow mozna jako smaczna przekaske chrupac slonecznik. co do zarazkow to sie nie zastanawialam nad tym :D

Gość kalambyrion
rewelacja a ile jesz codziennie ??calą paczke /?drogi jest ??

taniutki jest :) ze dwa zlote paczuszka, nawet mniej chyba. nie patrzylam na cene ale to grosze. calej paczki nie zjadam codziennie ale tak okolo pol. czasem troszke wiecej bo lubie prazony slonecznik z salata lodowa i feta :)

Gość kalambyrion
rewelacja mam pytanko??a czy ty nie tyjesz od tego??przeciez on tuczy jak cholera

jestem szczupla i nie mam sklonnosci do tycia. nie jem tego kilogramami. stosuje diete ale nie zupelnie jako sposob na zrzucenie kg ale jako sposob zywienia. u mojega meza w rodzinie jest cukrzyca genetycznie i stad zmienilismy sposob odzywiania. w naszej diecie (czyt. sposob dzywiania) zdrowe tluszcze nie sa zakazane. natomiast cukier omijamy szerokim kolem. jem np. majonez natomiast unikam pieczywa z pelnego przemialu a jem pelnoziarniste. zamiast bialego ryzu brazowy itp. troszke schudlam ale w pewnym momencie waga staje w miejscu bo tyle sie powinno wazyc i juz. :) a nie zauwazylam zebym tyla po sloneczniku. nie tylam jak zjadalam 30dkg cukierkow czekoladowych to i po garstce slonecznika czy migdalow tez nie utyje :) pozdrawiam:)

Gość ipsilon
dzieki za odpowiedz ..mam nadzieje ze napiszesz mi jak twoja cera i wloski:)

Ziarno słonecznika zawiera wiele składników pożądanych dla właściwego funkcjonowania organizmu. Jest bogate w potas, żelazo, magnez, proteiny, wielo-nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminę E. Nie zawiera natomiast cholesterolu. Obecny w słoneczniku cynk poprawia pamięć i koncentrację. Witamina E rozszerza naczynia krwionośne i hamuje krzepnięcie krwi.

Gość Różyczka.
Jedz na zdrowie, i daj spokoj z tymi zarazkami;)

Gość k27
Kupuję w Selgrosie w 1kg opakowaniach, wychodzi taniej niż kupowanie po 100gr paczuszkach. Kosztuje ok 10 zł a starcza mi na ok 2 tygodnie, lub rzadziej zależnie od apetytu, a tego nie odmawiam sobie wcale, za to czuję wstręt do wszelakich chipsów, chrupek, fast-foodów i innego tego typu"jedzonka". Chyba wychodzi mi to na zdrowie,bo nie mam żadnych problemów z wagą, raczej chciałabym nabrać trochę ciałka :)

Gość kaloooor
k27 a ile wazysz i mierzysz ??Pytam z ciekawosci..

Gość FDFD
TO BOMBA WITAMINOWA~~