Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stooonoga

żałoba narodowa

Polecane posty

A co za kretyn napisal ze oni zarabiaja malo? To jest jedna z najlepiej zarabiajacych grup zawodowych - a dlaczego? Bo kazdego dnia zjezdzaja i nie wiedza czy wyjada... ryzyko jest wieksze niz w policji

Gość Faryzeusze
Magdalena s, myślisz, że tu siedzą same głąby i dają sobie wmówić wszystko tylko dlatego, że mieszkasz na Śląsku. Otóż nie tylko ty, moja droga, ja również. I wiem, że zarabiali niewiele ponad 1 tys. zł. Poszli do tej pracy, bo nie mieli za co utrzymać swoich rodzin. Nie mieli żadnych przywilejów górniczych, bo zatrudniała ich SPÓłKA nie KOPALNIA. Więc nie pieprz głupot, jak nie wiesz jak było naprawdę.

Gość magdalena s.
Tak naprawde razi mnie ten caly rozglos.Kazdemu, kto ma jakies uczucia jest napewno w glebi duszy smutno z powodu tej calej tragedii.Jest mi zal rodzin, ktorzy stracili najblizszych, ale zycie toczy sie dalej.Jest to przedewszystkim ich osobista tragedia dlatego nie rozumiem dlaczego ciagle mowi sie na ten temat.Na calym swiecie codziennie ginie tyle ludzi, dlaczego im nie poswieca sie tyle uwagi.

Gość Żałosne...
Tam zginęli ludzie a wy myślicie tylko o tym, żeby poszaleć na andrzejkach, iść do kina i się uchlać. A tu zabronili, ale nieszczęście...

Gość magdalena s.
Nie jestem ze slaska.Tu gdzie mieszkam tez jest kopalnia i wiem, ze gornicy pracujacy na takiej glebokosci w warunkach szczegolnie niebezpiecznych zarabiaja w granicach 3000-4000tys zl.

Gość krolowa bankierowa
pracuje w banku i wiem ile zarabia ta grupa zawodowa... 3000 - 4000 lekko... ja zarabiam 1000. ale mimo to nie zamienilabym sie z nimi za zadne skarby

Gość a dlaczego zaraz
żałoba narodowa? Żal mi tych rodzin ale mam swoje problemy, niejedną śmierć w rodzinie przeżyłam. W czym oni są lepsi od mojego umierającego kuzyna?

Gość a dlaczego zaraz
A co ja miałam dzięki tym górnikom? Mój kuzyn więcej włożył w to społeczeństwo i w naukę niż ci górnicy.

dzieki gornikom masz wszystko... wode, gaz, cieplo... bo masz prad czy to zbyt trudne dla ciebie? chyba nie uwazales na lekcjach w szkole

Gość magdalena s.
wybacz ale kazda praca niesie za soba jakies kozysci.policjanci czuwaja nad naszym bezpieczenstwem, strazacy gasza nasze domy,lekarze ratuja nam domy.sorry ale piszesz straszne glupoty, praca gornikow jest ciezka, wszyscy czerpiemy z niej kozysci ale nie robia oni tego dla nas, tylko dla samych siebie i swoich rodzin!

Gość a dlaczego zaraz
Jasne - dzięki lekarzom masz zdrowie, dzięki nauczycielom naukę, dzięki śmieciarzowi w śmieciach nie toniesz. To jego praca - i bierze za nią duże pieniądze. I co?

Gość deli24
czy będa odwoływac imrezy?My juz 3tyg temu zapłacilismy na zabawe,załoba ma trwac do godz20,wiec chyba nie...

Gość o rany i po co te kłótnie
pierdolone życie ---> a skąd Ty mozesz wiedziec ?? ile razy zjeżdzałaś do kopalni pracować ?? :O więc nie wyjeżdżaj z takimi tekstami bo sama nie wiesz o czym pierdolisz :O

Gość nikt im nie kazal zjeźdźać
w dół za takie grosze

Gość magdalena s.
A na codzien nie gina mlodzi ludzie?Pewnie, ze jest mi zal chlopaka, ale tak samo jest mi zal setki innych ludzi, ktorzy umieraja na codzien i nikt nie rozpacza nad ich smiercia.

Gość magdalena s.
Nie osmieszajcie sie, nie wierze w takie bzdury, ze gornicy pracujacy na glebokosci 1030 metrow zarabiaja 700zl.

Gość Janek Szpachlarz
w dupe pierdolone smierdzace bezmozgie polaczki egzaltuja sie tragediami i zaloba a nie mysla o Czlowieku tylko o zysku. w trampkach i we wlasdnych ciuchach puszczano ludzi po sprzet wygraly pieniadze nad zycie ludzkie i rozsadek. tak jest w pierdolonym landzie spod bialo - brudnej czerwonej szmaty. schodzimy na psy. niech tu wejda madrzy i gospodarni Niemcy i leja batem polaczkow obsranych uczac ich madrosci , kultury i uczciwosci.

Gość a dlaczego zaraz
Na całym świecie zdarzają się tragedie w kopalniach - takie ryzyko już jest w ten zawód wpisane. Giną równiez strażacy, policjanci i wielu innych ludzi. Z każdej tragedi będą nam politycy show urządzać?

Gość jesteście żałośni

pierdolone życie---> mam pytanie...jak chłopak 21 letyni, mający 4 dni doświadCzenia w zawodzie mógł zejść 1000 metrów pod ziemię w miejsce gfdzie jest prawdopodobieństwo wybuchu??????????????????????????????????? TAM POWINNI SIę ZNALEźć SPECJALIśCI, WYKWALIFIKOWANI GóRNICY, A NIE CHłOPACZEK PROSTO PO SZKółCE....

kajala---> PRZYZWYCZAIć SIę DO MYśLI żE NAJBLIżSZA OSOBA UMRZE, tak mówisz??do tego nie można się przyzwyczaić, uwierz mi...to że ktoś umiera po kilku miesiącach jest takim samym zaskoczeniem jak to gdy ktoś umrze niespodziewanie, wiesz? bo cały czas masz nadzieję... najgorsze jest to, że widzisz, że Mama cierpi, chodzi w pampersach, schudła 30 kg, wychodzą jej włosy po chemii, ma odlezyny, siniaki, dziury po igłach od kroplówek, nie je, wymiotuje jak coś zje...przyzwyczaj się! Łatwiej zrozumieć gdy ktoś odejdzie nagle, niż gdy na to patrzysz, jak ktoś gaśnie...Ci górnicy przynajmniej nie cierpieli...w takiej temperaturze po prostu ich życie ustało, tego nie miał szansy praktycznie nikt przeżyć...taka prawda!

ach, naprawdę zapomniałabym...najbardziej można się przyzwyczaić do myśli o śmierci Mamy jak lekarz staje w drzwiach i mówi że to agonia, a ona leży po krowotoku nieprzytomna, ledwo oddycha, a on nic nie robi, zawija ją w koc i wiezie do szpitala, a ona tam sobie wyrywa kroplówkę z ręki, jest naćpana morfiną, żeby nie bolało, mdleje...ach, co wy ludzie o śmierci wiecie...i o cierpieniu...1000 razy bardziej wolałabym zginąć w wyniku wybuchu w kopalni niz mieć świadomość że umieram i nie ma dla mnie ratunku i pomocy....tak samo wolałabym stracić najbliższą osobę, niż patrzeć na jej cierpienie i udawać że się trzymam i daję sobie świetnie radę....i wiedzieć, że jedyne o czym ona myśli to żeby nie bolało i skończyło sie jak najszybciej. Przepraszam, wiem, że to cięzki temat, ale jakoś nie rozumiem nadal. chylę głowę przed rodzinami górników, ale ta szopka, łzawe reportarze co pół godziny, zajawki kolejnych programów, płacz, szloch i td nie działają na mnie na pewno pozytywnie...

No i co?miałam rację, dzisiaj już nikt praktycznie nie wspomniał o górnikach z Halemby...ale wy obłudni jesteście...wczoraj na mnie najeżdżaliście a dzisiaj???? Aha, właśnie mówili w radio, że potwierdziło się że stężenie metanu było tak wysokie, że powinni zjechać tam tylko eksperci a prowadzą śledztwo w sprawie tych fałszywych wynikół z czujników... Pozdrawiam:)

Gość Nie wiem czy ktoś ...
o tym pisał, ale mnie rowniez wkurza, że TYP przekazala 1 mln zł. rodzinom przez Caritas Dlaczego przez Caritas nie rozumiem ?