Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

X-MAN

Nie chce byc chamski ale z tymi gornikami to juz przesada

Polecane posty

W wypadkach drogowych w ciagu jednego tygodnia ginie wiecej ludzi i nikt juz nie dramatyzuje. Wszyscy wiedza ze sa wypadki drogowe i beda tak samo jest z gornictwem. Przykro mi ze ci ludzie zgineli ale to nie powod aby robic ogolnopolska zalobe. Ja patrze na to obiektywnie i wydaje mi sie ze lepiej zmusic ludzi do przestrzegania przepisow bezpieczenstwa na co dzien niz raz na rok robic wielka histerie.

Gość me yan
zgadzam się

Gość jahjughjhghhgjjikl
idz do kopalni to zmienisz zdanie:(

Gość nie podpisze sie na czarno
masz racje tez mnie to wkurwia a w szczegolnosci to ze moj wujek tam zginal,cala rodzina w zalobie ale co to innych obchodzi

Gość A ja jestem przeciw
1. jestes chamski 2. jak nie znasz tematu to się nie wypowiadaj 3. TYM górnikom najmnij na tym zależy, żeby o nich mówiono. A na miejscu rodzin....na pewno nie chciałbyś być. Trzeba pochylić głowę nad tym nieszczęściem Trochę pokory i więcej szacunku dla ludzi pracy.

Nie znam tematu i nie jestem gornikiem i przez to nie chce ogolnopolskiej zaloby.

Gość górnik
,, będziesz miał chleb oddany,,

Gość miracullum
ok! wiadomo,że to przykre...każda śmierc jest przykra,ale górnik idac do kopalni zdaje sobie chyba sprawę,jakie zagrożenie niesie jego praca...zawsze mógł uczyc się na ogrodnika,prawda?? uważam,że śmierc tych ludzi to raczej sprawa ich rodzin,a nie całego społeczeństwa.jak już inni pisali,co dzień giną ludzie,masa ludzi!! giną wracając z pracy,ze szkoły,giną w najmniej spodziewanych sytuacjach,górnicy podejmując się takiej pracy liczyc się muszą z niebezpieczeństwem!

Gość a dlaczego zaraz
To okropna tragedia - dla rodzin!!! Ale nie dla całego społeczeństwa przecież! Czy mamy płakać po każdej śmierci? Taki już nas los - ja umre, Ty umrzesz. Po co robienie widowiska ze śmierci i z ludzkiej tragedii? To tylko polityczne zagrywki, tak jak było ze śmiercią Ani z Gdańska.

Gość aaaaaaa
To fakt, ze na drogach ginie wiecej osób w ciagu tygodnia, niz ustawa przewqiduje, ale wiekszosc z tych ludzi, ginie na własne zyczenie, poprzez nie przestrzegania oczywistych zasad drogowego bezpieczenstwa, jak nie zapinanie pasów itd, więc nie uwazam zeby sie nad nimi szczególnie uzalac, bo nad głupota to nie ma co. ALE- jesli chodzi o tych górników, to to nie była ich wina w zadnym stopniu. Rutynowo poszli do pracy i juz nie wrócili. Moze polskie kopalnie sa jakies zacofane technologiczne, nie wiem, ale na pewno jest to wiekszy powód do żałoby niz jakis palant, co nie zapiał pasów, albo dał w łapę egzaminatorowi, a ten takiego matołka na ulice wypuscił, co to od razu wypadek spowodował i zabił siebie lub co gorsza kogos.

Gość aaaaaaa aska wro
A odnosnie ani z Gdanska, to takie nagłasnianie sprawy jest potrzebne, w celu zwiekszenia swiadomosci ludzkiej na rózne aspekty niebezpieczenstw i zapobieganiu im. To prawda, ze media czasmi robia szum z niczego i demonizuja bezpodstawnie rózne wydarzenia, ale gdyby zupełnie umilkły to ogólnoludzka swiadomosc bardzo by na tym ucierpiała.

Gość CrueltyBroughtTheeOrchids
Gornicy tez gina w wypadkach samochodowych.

Gość fjfvlkxjgldkfjg
Jeżeli w wypadku drogowym zginią rodzice i zostaną same dzieci, to nikt im nie wypłaci tyle pieniędzy, ile proponuje Kaczyński. Chyba 10 tys. Jedno życie ważniejsze od drugiego?

Gość CrueltyBroughtTheeOrchids
Zreszta smierc, niejako na sluzbie, jest inaczej traktowana, gdyby zginelo 20 rybkakow na morzu, czy zolnierzy w zamachu, czy robotnikow na budowie rowniez bylaby zaloba narodowa.

Gość fuggi
boze o czym ty mówisz?//////// górnicy to wspaniali ,cieżko pracujacy ludzie do tego odważni, to wcale nie przesada,że sie o nich mówi takich ludzi polsce potrzeba

ktoś tu napisal o ogrodniku, człowieku puknij się w czaszke bo glową bym tego nie nazwała, ludzie w niektorych regionach nie mają innych perspektyw niż bycie górnikiem. Ja co prawda mieszkam w Gdańsku ale przeraza mnie fakt że taki niebezpieczny zawod jest tak mało płatny. Przeraza mnie tez fakt ze szacunek tragicznie zmarłym (czytaj: żalobę narodową) niektorzy uwazają za zbędną aferę...biedacy nie moga se potuptać w sobote, to przeciez prawdziwa tragedia...szok! no ale ja akurat wiem jak to jest stracic ojca (też zginąl śmiercia tragiczną) będąc dzieckiem, ci ktorzy nie przezyli takiej tragedii musza niestety troche pomyslec jak to jest a to dla niektorych zbyt duzy wysiłek umysłowy...

To nie jest tak, jak myślisz, ze przesada. To jest masowa śmierć. Nie poszczególne jednostki, tylko masowa śmierć. Tam nie zginęła 1 osoba, ale 23 osoby w jednym miejscu z jednej przyczyny. Zawsze tak jest, że jak ginie dużo ludzi w jednym miejscu, to jest żałoba narodowa.

Gość szkoła syf
Pani Pasadenko,wyrazy najwższego szacunku

Gość debilizm się szerzy
pasadenka gratuluję wypowiedzi, podpisuję się obiema łapkami (znaczy rączkami)

powiedz mi x-men w czym ci ta zaloba przeszkadza? konretnie skoro zakladasz taki temat to opisz?

Bo chce isc do knajpy na piwo i nie wiem czy bedzie otwarta bo kaczor oglosil zalobe

Gość fdsjj
No ja tez umowiona byłam na sobote na balety i nie wiem czy cos wypali z nich...moze bym tak nie załowała gdyby nie to ze są ostatki:(