Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana Fergie

MAIL DO SEXUOLOGA LUB GINEKOLOGA

Polecane posty

Gość Załamana Fergie

Słuchajncie mam tyle pytan czy mozze ktoras z was ma jakis adres mailowy do sexuologa lub do ginekologa bo głupio mi si epytac mojego zna go moja cała rodzina bede czuła dykomfort.a tez ni echce pujsc do innego..Mam tez pytanie dziewczyny co sadzicie o kalendarzykowej metodzie ?? czy jest ona dobrbra czy jest skuteczna ?? mam tu taki link do obliczania http://www.poradnia.pl/rozmaitosci/fert.html czy ktos moze sprawdzic czy on dobrze oblicza ?? i czy mozna miec metode kalendarzykowwa kiedty ores nie jest regolarnie co 28 dni tylko czasem co 25 a czasem co 35 ?? POMUZCIE !!

Gość ulibuli
wiesz ,żeby dowiedziec się kiedy jesteś plodna a kiedy nie to najlepeij obserwować śluz i mierzyć temp rano. bo ten link który podalaś to tam rzeczywiscie wymierzy ci czas owulacji ale "mniej wiecej" - i na tym też polega met kalendarzykowa - do konca nigdy nie mozesz stwierdzić że wlaśnie dziś zaczął sie np twój czas niepłodny.bardzo ważny jest śluz i stąd dobrze jest sie obserwować! + temperaturka i jest ok!

Gość ulibuli
a ze piszesz że amsz nieregularne cykle to tym bardziej nie poelcam kalendarzyka! a obserwację za to tak (wbrew temu co niektórzy ludzie twierdzą to właśnie przy nieregularnych cyklach met objawowo-termiczna jest bardzo skuteczna i szczególnie polecana)!

Gość ulibuli
z tym obliczaniem przez neta jest na chybił trafił!;) mi np wyliczyło ze najbardziej płodna będe 15 listopada a temp i śluz wskazały że byłam znacznie póżniej!;) tak więc nie polecam wierzyć przynajmniej zbyt mocna - moza sobie wyliczyć ale traktować trochę z przymróżeniem

Gość Załamana Fergie
ulibuli DZiekuje a czy powiesz mi cos wiecej ?? jaki musi byc sluz i kiedy musi byc i jaka powinna byc temperatura ?? wiesz mam problem z antykoncepcja poniewaz miałąm plastra Evra 24 h i miałam po nim halucynacje skonczyło sie w szpitalu.. i utracie przytomnosci uniknałeam tez kiedys prawie raka zeładka dlatego nei moge brac tabletek a z prezerwatywa nic nie czuje... takze mam naprawde duzy problem wuec jak bys mogła owytłumaczyc to pieknie prosze moze wiesz tez cos na temat orgazmow u 18 latkow gdyz moze to jest spowodawe jego brakiem u mnie napsiałąm o tym w temacie PROBLEM Z ORGAZEM ale nei musisz czytac tak tylko mowie i dfziekuje za to co juz powiedziałąs :*

Gość Załamana Fergie
a jelsi chodzi o to to ja nigdy nie.. tzn nigdy ei konczy moj chłopkak we mnie lub bna koniec zakłada prezerwatywe ztym ze podobno nie mwiewam orgazmu przez nerwy luyb brak skupienia dlatego tez kiedy z nim sypiam i mam jeszcze dni nie płodne to juz wogole moge skonentroewac tylko na ni choc orgazm nei przychodzi i tak...:(a te dni płodne to jak juz w w tych nie płodnych wybrała bym dzien najbradzie j srodkowy nei ryzykowąła bym co do tego ze od tego do tego dnia moge apotem juz nie bo to mogło by si echyba zle skonczyc a ty to kiedys stosowałas ??

Gość ulibuli
wiesz co jesli chcesz się dowiedzieć wiecej to polecam ci stronę naturalnego planowania rodziny (wpisz w google np NPR i wyskakuje) naprawdę fajnei jest to tam opisane - jaki śluz jaka szyjka macicy co ztą temperaturką! ardzo ci polecam!! nie którzy powiedzą że to takei koscielne ale ja tam mysle że to co naturalne jest najleprze!;) bo wiesz jakbym ci miaął pisać to było by tego bardzo DUŻŻŻOOO ;) alewarto poczytać, poobserwowac się! polecam jeszcze raz!

ja tez polegam na metodzie termicznej, tylko stosuje do tego LADY-COMP, taki maly komputerek, ktory mierzy temperature i wylicza dni plodne i nieplodne. Nie musisz sie o nic martwic tylko sprawdzasz swiatelko: zielone czy czerwone. Moze tez ci pomoze! http://www.ladycomp.pl/index.php

Gość ulibuli
wiesz co Fergi ja teraz muszę lecieć i bede na necie około 22 jak chcesz to mozemy pogadac będe meić więcej czasu to mogę ci coś opowiedziec;) a z tymi tabletkami anty to niestety tak juz jest;( rozregulowują cykl....coby kto nei mówił....mysle że tabsy nie są dobrym wyjściem

Gość matko i córko
wez się naucz pisać po polsku, bo ledwo idzie cię zrozumieć :O Tych ortów się czytać nie da.

Gość zerknij na tą stronkę
http://www.narodziny.spsk1.pl/natural.php Załamana Fergie poczytaj sobie:) zawsze lepiej samemu niz jak ktos mialby ci zle wytlumaczyć. A jezeli wszystko dobrze bedziesz robic to moze w koncu sie zrelaksujesz i zaznasz rozkoszy:)) powodzenia!!

Gość ulibuli
aha i jeszcze jedno: jak zaczniesz stosować met naturalne )met objawowo temiczną konkretnie) to chłopak bedzie mógł kończyć w tobie;) a to znacznie przyjemniejsze..niz stresy :zdąży czy nie...;) tak wiec co też jest zalet naturlanych metod ..u nas sie sprawdza;)

TO ja ZAŁAMANA FERGIE tylko teraz pod innym nikiem bo wczesniejeszym zapomniałam hasła :)

Gość ulibuli
hej Fergie! wczoraj nie udało mi się dopaść kompa;( ale dziś jestem jak chcesz pogadać to pisz!;)

JA tez juzjestem :) fajnei ze si eodezwałas aw eic co z ta temperatura ? jaka ona musi byc noi czy to naprawde skutkuje ?

Gość ulibuli
pyt pierwsze: szukaąłś info w necie np na tych stonach NPR ?? naprawde tam jest fajnie wszystko opisane;) a co do temp to to jest tak: codziennie rano (dla początkujacych to najlepiej przez cały cykl późnie jak sie wdrożysz to niekoniecznie przez cały) trzeba mierzyć temp - w pochwie, odbycie lub w ustach. Podaje sie ze najbardziej miarodoajne jest w odbycie, ja mierze w pochwie i tez jest ok!;) generalnei uzyważ zwykłego termometru. Z temp i płodnoscią chodzi o to, że wtedy gdy jesteś płodna (pierwsza połowa cyklu, płodność trwa aż do momentu owulacji) temp utzymywać się powinna na niższym pozieomie np mozna mieć wtedy 36,5 czasami mniej (ja ostatnio miałam 36,0 ale to daltego że wczesniej trochę chorowałam i cos widocznie się zaburzył) w momencie owulacji temp jest jeszcze na nizszym poziomie i dopiero wtedy kiedy podskakuje (przynajmniej o 2 kreski (!!) w porówananiu z temp najniższą ktoą miałaś w danym cyklu) to oznacza to że owulacja już była. Najlepiej jest zaobserwować 3 wyższe temp! daje to 100% pewności że owulacja jest już za tobą;) No i oczywiście trzeba obserwować śluz!! Tak samo wyłaczna obserw śluczu może niestarczyć i trzeba emp mierzyć!

Gość ulibuli
nie wiem czy to co napisałam jest w miarę czytelne i zrozumiałe;) mam średnie zdolności opisywania takich rzeczy;) stąd polecam się poprostu poczytać o metodzie temiczno-objawowej, na necie tego pełno będzie. Wydaje mi sie ze warto aby każda kobitka się z tym zapoznała bo pozwala to poznać swoją płodność - wiemy co i jak i kiedy - i to jest fajne!;)

Gość ulibuli
generalnie zasada jest taka: temp podskakuje (najlepiej zaobser 3 wyzsze temp) = zaczął się czas niepłodny. oczywiscie zeby to zaobserwować trzeba mierzyć cały cykl, no i jeszcze raz powtarzam: obserwować śluz!!

Gość ulibuli
a z sluzem to jest tak: w okresie płodnym (najblizej czasu owulacji) śluz powinien być płynny, rozciąga się w nitkę, mamy uczucie naoliwienia w pochwie, uczucie mokrosci (śluz jak woda) tak isluz wskazuje nam na czas płodny. Jak znika i zaczyna być gęsty, kłaczkowaty, grudkowaty, lub poprostu mamy uczucie suchości to jest to czas niepłodny.można przyjąć ze dni mokre = dni płodne ; dni suche = dni niepłodne

Gość śluz przezroszystu

Gość śluz przezroszysty
= dni plodne a matowy = niepłodne:)

Gość 18 latak dziekuje CI

Gość 18 latak
aha czyli temperature powinnm a zaczac mierzyc zaraz po skonczenoi u sie okresu tak ?? codziennie i dobrze zrozumiałam zaczyna si eod najnizszej a gdy jest najwyzsza to sa dni nei łodne

Gość 18 latka
jaki to jest okres pokwitania bo tam jest napsiane ze ni emozan a ja mam 18 lat . .

Gość 18 latka
??????????

Gość ażór
mam pytanie czy ktoś może mi na nie udzielić odpowiedzi kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczeń ale nie chciałam stracić dziewictwa więc mój chłopak zaproponował że tylko będziemy się kochać od tyłu czyli on mi do tyłka no wiecie i mam co do tego pytanie czy moge tak zajść w ciąże bo sie boje. Prosze o zybką odpowiedź