Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aktualne

Bebiko1 i Bebilon1

Polecane posty

Gość aktualne

Jakie opinie macie na temat tych gatunków?Które lepsze?Plusy,minusy,czy bez różnicy?A czy mogę zmieszać,żeby np.wykorzystać końcówkę? Bebilon1 np.1łyżeczkę+2łyżeczki Bebiko1 ?Można tak,czy to zły pomysł? Nie chcę zaszkodzić dziecku.

Na twoim miejscu bym ni emieszała. Ja używam Bebilonu i jest ok. Bebiko nie używałam ale też podobno jest dobre. To chyba zależy co przypasuje dziecku bo samo mleko jest pewnie tym samym. Choć o bebilonie mówi się, że jest najbardziej podobne do mleka matki.

jako pierwsze mleko stosowałam bebiko omneo, kiedy okazało się, że mała jest atopikiem pediatra kazała mi przejść na bebilon pepti ale nie odrazu ale stopniowo, więc mieszałam jeden dzień np 3 miarki mleka bebiko plus jedna bebilonu, następny dzień 2 miarki mleka bebiko plus 2 miarki bebilonu itd. tak samo przechodziłam na mleko następne czyli na 2, też mieszałam stopniowo i wszystko było ok.

Gość agdaa
witam.Ja uzywalam na poczatku bebiko ale dostal wysypki i zmienilam na NAN1 i wszystko bylo dobrze na poczatku mieszlam bebiko z NANEM koncowki bo niestety drokie sa takie mleka i dziecku jest bezpieczniej jak zmieniasz mleko pomalutku zmieniac tak lekarka mi doradzila a teraz ma roczek ma apetyt wazy 13kg. chociaz nie jest groby mam zdrowego dzieciaka :)) pozdrawiam

Gość agdaa
a tak na marginesie ostarnio wycofali z sprzedazy bebilon bo cos wykrylia bebilon i bebiko jest z tej samej firmy NUTRICIA.Bezbieczniej jest teraz uzywac z Nestle chociazyb dlatego ze w bebiku jest kazeina to jest dodatek w z mleka krowiego a dziecko malutkie nie moze tego dostawac bo moze sie szybko uczulic na to a pozneiej moze miec alergie pokarmowa

Gość aktualne
Dzięki za wypowiedzi.Odnośnie,wycofania mleka,dotyczyło to "Bebilon pepti 2 z serii 202531, z datą ważności 15 sierpnia 2008 r." Polecam dla zainteresowanych. http://wiadomosci.onet.pl/1438723,11,item.html

Gość aktualne
coś się nie otwiera może trzeba ręcznie,bo to na onecie artykuł na ten temat pt.Wstrzymano sprzedaż mieszanki dla niemowląt. Ostatni raz próbuję wkleić aktywny link. http://wiadomosci.onet.pl/1438723,11,item.html

Gość kleineee
idzie ta stronka tylko trzeba ostatnie pare znakow skasowac po kliknijeciu http://wiadomosci.onet.pl/1438723,11,item.html to trzeba tylko skasowac i juz sie otworzy stronka

Gość a jakie najtansze jest

Gość kaaaska
moja pediatra kazala zakazdym razem zmieniac mleko bo mojej corce nieodpowiadalo zadne a teraz ma chyba skaze bialkowom i znowu musze jej zmienic mleko na bebilon

Gość mamcia1990
ja używam bebilonu 1 od urodzenia,karmiłam córcie p0iersia lecz nie wystarczalo jej bo byla duza (4kg280g) byla dokarmiana tym mleczkiem od samego poczatku i jest nim karmiona nadal,nie zamienila bym tego mleka na zadne inne mimo wysokiej dosc ceny. Kasienka nigdy nie miala kolki,choc nieraz zdarza jej sie ulac . Kupki robi codziennie po 2 razy . Dodam tez ze Bebilon 1 bardzo szybko rozpuszcza sie w wodzie. Bebiko nie stosowalam,gdyz slyszalam ze sa po nim straszne kolki. Pozdrawiam wszystkie mamy :)))

Gość wygodnazona...
moja corke strasznie wysypalo po bebilonie1, juz myslalam ze skaza. Po wprowadzeniu nan wszystko zeszlo. Musisz sama wyprobowac mleko na swoim malcu, zadna nasza opinia nic tu nie da. Spokojnie Twoje dziecko da ci znac czy mu smakuje ;)