Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaata

pij MLEKO bedziesz KALEKA

Polecane posty

No wlasnie, najsmieszniejsze jest to, ze ludzie powtarzaja teorie i swiecie w nie wierza, choc sie kompletnie na nich nie znaja. Wystarczy im powiedziec, ze przy trawieniu mleka wapn jest wyplukiwana z kosci (co ma jedno z drugim wspolnego o to juz nikt nie zapyta), a juz swiecie w to wierza i uwazaja sie madrzejszych nawet od ludzi, ktorzy dokladnie studiuja bilogie i chemie.

Gość to dlaczego
jeżeli nie szkodzi naszemu zdrowiu to alergolodzy zabraniają małym dzieciom picia mleka od krowy tylko biją na alarm aby kobiety jak najdłużej karmiły piersią?

Oczywiscie, ze mleko matki dla maluszka jest zdrowsze niz mleko krowie. Poza tym trabicie o tym lobby mleczarskim, a przeciez ludzie pijaja mleko od stuleci, kiedy komercja nie istniala i juz dawno zdobylo sobie opinie zdrowego. Nawet w PRLu dzieci pijaly mleko w szkolach i modne bylo haslo \"chcesz zostac karateka - pij mleko\", a przeciez zadne lobby mleczarskie (ani inne) wtedy w Polsce nie istnialo.

Gość to dlaczego
- nad niemnem, czy ty nie rozumiesz, że mleko najzdrowsze jest tylko świeże? Dziecko ssie mleko prosto z piersi - nie przegotowane, tak samo jak cielak ssie mleko prosto z cycka swej matki. Podczas gotowania w mleku niszczy się pożyteczne enzymy dlatego jest szkodliwe dla naszego zdrowia. Mleko od krowy najzdrowsze jest gdy wypijemy je do pół godziny od udoju - jest to możliwe tylko na wsi.

Gość No własnie
nad niemnem ,niczego sam nie rozumie ,a wciska że to inni sa baranami i niczego nie rozumieja,zawsze tak jest,bo człowiek osadza innych po sobie,taka ma juz nature,dlatego "nad niemnem " nie wypowiadaj sie prosze bo sa to głupoty co piszesz

Gość Agroturystyka
ma tu duże pole do popisu. Smakosze mleka powinni często wyjeżdżać na wieś i delektować się smakiem świeżego nie skażonego mleka.

Gość No własnie
A ty anyżówka * Tez sie nie wypowiadaj ,niczego sama nie rozumiesz ,a wciskasz, że to inni sa baranami i niczego nie rozumieja,zawsze tak jest,że człowiek osadza innych po sobie,taka ma juz nature,dlatego " anażówka * , nie wypowiadaj sie prosze bo sa to głupoty co piszesz,a żadne uniwersytety nie sa madrzejsze od tego co juz od dawna wie ludzkosc

Gość Agroturystyka
to jest to - powrót do natury - chociaż obecnie to na wsi są nieraz lepsze luksusy niż w mieście. Kto z mieszczuchów pił ciepłe mleko prosto od krowy? Jeżeli nikt to faktycznie niech się lepiej nie wypowiada.

Gość No własnie
Niech sie nie wypowiada,ale kazdy chce byc madrzejszy od drugigo a sam plecie takie bzdury że słuchac nie mozna bo uszy puchna

Oczywiscie, ze mleko od krowy, ekologiczne marchewki i jablko z robakiem sa najzdrowsze. Tylko ze w naszych czasach trudno dostac produkty bez chemii. Jezeli przyjrzymy sie z bliska temu, co jemy, to stwierdzimy, ze juz dawno powinnismy nie zyc. A jednak zyjemy i mamy sie dobrze. Zegnam zlosliwe towarzystwo, nie przepadam za towarzystwem takich nawiedzonych \"dietetykow\" od siedmiu bolesci.

Gość No własnie
No i Ty znowu sie odzywasz???nad niemnem,pozal sie Boze co Ty wypisujesz?????Matko Boska ,mamy sie dobrze????Mamy sie fatalnie chciałeś powiedziec,dobrze że juz sobie idziesz,szkoda tylko że jeszcze swoje głupie sugestie tu wypisałaś,ale to dałeś swiadectwo o sobie,fatalny cżłowiek ,tylko tyle pa

Gość No własnie
zamiast mleka lepiej pijcie mocz, slyszeliscie chyba o urynoterapii? mocz jest beztluszczowy, lekko strawny i jest swietnym lekarstwem na wszelkie dolegliwosci. tez sie smialam na poczatku, dopoki nie zaczelam stosowac. Trzeba tylko zastosowac specjalna diete, zeby mocz byl klarowny i czysty. Jest o wiele zdrowszy od mleka. Mleko to trucizna, pijcie mocz! Albo chociaz sie nim obmywajcie.

Gość ghsahsahbs
No i co podszywaczu???myślisz że glupoty piszesz???NIEEEEEEE,własnie piszesz pomyłkowo prawde hahahaha

Gość to dlaczego
w ludziach jest tyle agresji ? - podobno gdy jedzą dużo mięsa, palą papierosy i piją dużo czarnej kawy.

Gość a Ty nie wiesz
dlaczego w ludziach tyle jest agresji???to nie od jedzenia o nie,bo nadchodzi taki czas kiedy syn zabieje ojca ,a ojcien wyrzecze sie syna:(

Gość to dlaczego
do "a ty nie wiesz" - słyszałam że sposób odżywiania wpływa na nasze zachowanie, dlatego wegetarianie nie są agresywni - nie muszą zabijać zwierząt aby żyć.

Gość a Ty nie wiesz
dupa co pisze ewangelia????wegetarianie to zupełnie co innego,tu chodzi o mieso które spozywajac dostarczamy swojemu organizmowi ogromne ilości adrenaliny,jaka wytworzył zwierzak przed zabiciem,ze strachu:)ale czasy nadchodza dla wszystkich ze brat zabije brata,ojciec wypedzi syna

Gość to dlaczego
- no dobra poddaje się bo zeszłyśmy z tematu, to forum jest o mleku, a nie o mięsie i agresji. "Pij mleko będziesz wielki" - głosi reklama z 2003 roku - jak Linda i Kayah.

Gość Ancia84
Od 2003 roku trochę się chyba zmieniło. Telewizja już nie nadaje tej reklamy anni jej podobnych, chyba że akurat ja ich nie widziałam, być może wówczas trochę przesadzono, bo żeby mleko miało aż taki wpływ na powodzenie w życiu - lekka przesada.

Gość nie wszystko prawda
maślanka nadal uważana jest za prozdrowotną,tak jak serwatka i jogurty,ale nie te najbardziej reklamowane przesłodzone :)

Gość Ancia84
czy na forum jest ktoś kto ma własną krowę, lub całe stato i pije słodkie mleko, i jest zdrowy? Wg mnie tytuł artykułu mówiąc delikatnie jest lekko przesadzony.

Gość ja piję kefir
O szkodliwości mleka wiedziałam już dawno, bo moje dziecko miało skazę białkową - dlatego pijemy maślanę, kefiry i jogurty najczęściej własnej roboty ( zakwaszam mleko 1 szkl. kefiru lub jogurtu).

Gość aaa-nka
mleko szkodzi ? - ale chyba tylko UHT bo ma długi okres trwałości.

Gość alergiczka45
unikam mleka w kartonach, a ostatnio także 30% śmietany łaciatej UHT - robiłam z niej często bitą śmietanę do tortów (utwardzałam galartetką cytrynową) - były to b. dobre ciasta. Niestety, po ostatnim takim wypieku gdy zjadłam ok. 4 kawałki ciasta (w ciągu 2-ch dni) to dostałam alergii i duszności astmatycznych - wiem napewno, że to po tej śmietanie.

Gość a wznawiam
i już, co wy na to?

Gość Ancia84
czy nikt nie ma krowy? - to skąd to mleko w sklepach?

Gość alergiczka45
Lody są przyczyną alergii. Przekonałam się o tym tego lata, gdy przez kolejne 5 dni jadłam po 2 - 3 lody. Na 5 dzień dostałam alergii i duszności. Od miesiąca nie jem lodów i mam spokój z alergią.

Gość prooooszę nie pij
Przyłączam się do apelu, aby wycofać mleko z przedszkoli, szkół i szpitali. Ostatnio zmarł mój teść na udar mózgu oraz zapalenie płuc - uwielbiał pić mleko.