Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaata

pij MLEKO bedziesz KALEKA

Polecane posty

Gość SekretMnicha
Nie można powiedzieć,że mleko jest szkodliwe.Są 2 grupy osób,które bezwzględnie nie powinny !normalnie! spożywać mleka jako takiego. -ludzie uczuleni na mleko -ludzie,którzy od niemowlęctwa na przykład w wieku 12 , 25 czy innym utracili wytwarzanie niemowlęcego enzymu do trawienia mleka LAKTAZY.Nie mylić z _laktozą_ w mleku-ona powoduje u takiej osoby chorobę podobną do zatrucia pokarmowego "ENZYM LAKTAZA" jest do nabycia bez recepty w aptece np 60 kapsułek.Nie jest tani,ale umożliwia normalne spożycie mleka(u osób nie uczulonych).Lody i jogurty nie wymagają takiego trawienia jak mleko(mają chyba ten enzym).W zależności od wieku i stanu czasem dobry efekt przynosi ograniczenie ilości mleka,na przykład szklanka a nie litr.Mleko nie trawione podobno wywołuje nawet zaćmę.

Gość Rescue Street fb
Bakterie bakteriami/ nauka nauką/a życie życiem. Mam 4 dychy, piję do 3 litrów 2,0 na dzień. Ponad przeciętnie uprawiam pewne sztuki walki kopiąc i uderzając w pewien sposób w 70kg pień drzewa, oczywiście przy pewnym zabezpieczeniu dłoni. Mogę gołą ręka potłuc głowę jak butelkę w jej najtwardszym miejscu. Nie wyobrażam sobie życia bez mleko (być może to nastąpi a może nie). Bywały lat że jeździłem do mleczarni z 5 litrowymi bańkami po odstaną serwatką --samą wodę z kosmicznymi zawartościami wszystkiego co powinno mnie zabić. Zimny ten płyn jest najlepszym napojem dla mnie zaznaczam-jaki wydała matka natura. Nigdy nie miałem nic złamane, ani chwalić bolą wszystkie stawy kolana nadgarstki. Znam chłopaków do trzydziestki i kolanka porobione. Polecam słuchać organizmu i dobierać pokarm do grupy krwi, cholernie pomaga dowiedzieć się z czego transportem w naszym organizmie ona będzie mieć problemy. Krew jest transporterem na którego również możemy mieć wpływ po przez dietę. To pa kaleki :)