Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaata

pij MLEKO bedziesz KALEKA

Polecane posty

Gość Meme me me
Nie wierze!!!! Uwielbiam mleko ;O !!! Kocham Kakao, kocham platki z mlekiem, budyn, poprostuu...bede plakac. Uwielbiam mleko gorace i zimne , jakiekolwiek. Nie przezyje tego. A czy to ma wplyw na trądzik?

Gość hshhshs
Tu nie ma co przezywac to m na wszystko wpływ na tradzik takze

Gość Alegiczka82
Coś w tym musi być, przewlekle chory pacjent powinien przynajmiej raz w miesiącu przyjść do lekarza (najlepiej prywatnie) aby ten wypisał receptę i wykupił leki.

Gość Meme me me
Wlasnie poczytalam ostatnie wpisy... boze ale lipa z wami. A ja lubie Bobofruta, lubie kaszke malinowa na mleku i lubie grysik. Nie czuje wstydu z tego powodu jakos. To co lubie to moja sprawa. Jak bedzie potrzeba , smoczek tez sobie wsadze. Dziwne sa te wasze gadki.

Gość Meme me me
A ja mam tradzik hormonalny i zadne mleko nie ma wplywu, wiem bo sprawdzilam robiac sobie prosty test na nie picie/ picie. :/ Nikt mi nic nie wmowi .

Gość hshhshs
bo picie mleka to nie wstd,ale opuszczanie sie w zdrowiu,smoczek dobra rzecz mozesz ssac trzy razy dziennie:)mniam mniam smacznego

Gość hshhshs
Ty jestes cały wielki hormon mememememe:)

Gość Meme me me
Hehehe, no ale o co chodzi. Czytalam wasze wypowiedzi i taki odbior jest, ze mleko pija ludzie..ktorzy nie dorosli ? Tak sobie pomyslalam ;) Lubie mleko, najwyzej umre mlodo :) Zyje sie raz, przyjemnosci odmawiac sobie nie bede.

Gość hshhshs
O nic nie chodzi:)ale młodo juz nie mozesz umrzec bo picie mleka cie zestarzało wiec......hmmmm

Nie przesadzajmy. Jak ktoś ma nietolerancję laktozy, to ma pecha. Mnie osobiście mleko służy i nie zamierzam przestawać go pić. Kiedyś ludzie pili mnóstwo mleka i nie mieli problemów zdrowotnych takich jak teraz. Poza tym mleko ma wiele cennych wartości odżywczych. http://www.mleko.com/index.php?did=43&pid=18

Gość Gabii55
Moja trójka dzieci (ur w latach 1976 - 1982) od kiedy przestałam je karmić piersią i zaczęłam im podawać wtedy mleko w proszku "bebiko" dostawały skazę białkową na skórze i ciągle chorowały (anginy, zapalenie oskrzeli) - lekarka zapisywała im tylko antybiotyki - teraz wiem że przyczyną ich chorób było mleko.

Gość hshhshs
mleko nie ma zadnych wartości odrzywczych bo nie jest przyswajalne,po co podajesz link,nie wiesz że tu pierdoły pisza na necie????poczytałes i juz co bo na Twoje pisza heh:)

Gość vet
Napisalam o kotach, bo ktos napisal tu bzdure, ze koty nie pijace mleka zyja dwa razy dluzej, co jest nieprawda. A gdyby mleko bylo naprawde taka trucizna to wszyscy bylibysmy kalekami, a jednak ludzie pija mleko i sa zdrowi. No, chyba ze ktos ma na nie uczulenie, albo nie toleruje laktozy. A to, ze do strawienia mleka organizm wyplukuje wapno to taka sama bzdura jak z tymi kotami. Co ma piernik do wiatraka? Wapno nie bierze udzialu w procesie trawienia! Ludzie, wy sie naprawde zastanowcie i sprawdzcie najpierw informacje zanim zaczniecie je bezmyslnie powtarzac. I zamiast dawac swoim dzieciom coca-cole - polecam szklanke mleka, albo kakao.

Gość vet
*wapn a nie wapno oczywiscie

Gość ja miesiac
poczytalam, poczytalam... i jednak pozostane przy piciu mleka. Ciagle pojawiaja sie sensacyjne informacje z roznych stron: a to ze owoce niezdrowe, a to ze weglowodany, a to ze mleko, a to ze jajka... a potem okazuje sie, ze jednak wcale nie. Chyba jednak pozostane przy "normalnej" wersji 🖐️

Gość knuiniu
to ze mleko jest niezdrowe to zadna nowinka, od lat o tym wiadomo.

Gość ghsghwhh
a normalna wersja to nie pic mleka,jestem za,oczywiście że mleko zabiera wapń z organizmu i nie jest to żadna bzdura,poczytaj sobie człowieku troszke zanim do czegos sie ustosunkujesz,a zreszta mysl i rób co chcesz

Gość o tym bylo glosno
Tak, tez sie zetknelam z opiniami, ze skoro podpuszczka wystepuje tylko u osobnikow mlodych, to mleko u osobnikow doroslych nie dostarcza az takiej ilosci wapnia i bialka. Jednak zawsze wchlania mniejsza ilosc. Mysle, ze mimo wszystko ludzie jeszcze nie poznali wszystkich wlasciwosci mleka dlatego nie ma sie co emocjonowac.

Gość
mam niestety uraz do osób twierdzących, że mleko szkodzi :/ mieliśmy nawiedzonego wykładowcę od higieny (on jako jedyny z wykładowców mówił o szkodliwości mleka), facet na każdym wykładzie huczał, że mleko to trucizna :/ a jednocześnie się zwierzał, jak to za jego czasów na studiach piło się wódkę skrzynkami :/ powiem tak - kawał chama, prostaka, wyzywał studentów, mówił do nich \"kurwa\" i \"spierdalaj\". nie chciał podać do NICZYJEJ wiadomości wyników z egzaminu :/ przez to wywalono go z uczelni.... cóż - jego credo życiowe \"nie pij mleka\" widocznie nie pomogło mu w byciu NORMALNYM człowiekiem :/ wiecie - pozostał mi jego obraz jako nawołującego do zaprzestania picia mleka, a jednocześnie chama jakich mało :/ poza tym tak naprawdę WSZYSTKO jest trucizną ;) zależy tylko od dawki ;) (właśnie moja świnka morska nadgryzła worek foliowy.... one lubią folię i tekturę :/ )

Gość kostium kapielowy i recznik
skoro od picia mleka bede kaleka to moze mi wyjasnicie jedna prosta rzecz - dlaczego ludzie pija mleko od stuleci i nie sa kalekami?

Gość ghsghwhh
To jest projekcja,my nie jestesmy twoim wykładowca,wiec to jest twój problem natury psychologicznej

Gość ghsghwhh
No jak to nie sa kalekami????mało to teraz chorób,a społeczenstwo jest bardzo schorowane,a jest jeszcze jedna sprawa ,ludzie pili mleko mniej szkodliwe bo naturalne a nie z kartonów i z worków pasteryzowane,jak w butelkach kiedys mleko postało dwa dni to skasniało,a zrób sobie teraz kwasne mleko z mleka w kartonie,co sie znim stanie ?????????

Gość knuiniu
Wiesz gdzie odnotowuje sie najwyzszy wskaznik osteoporozy?? W krajach o najwiekszym spozyciu mleka. W Stanach rzadko sie zdarza, aby osoba po 50 nie miala jakiegos schorzenia. Poza tym co to znaczy, ze ludzie od stulecia pija mleko?? Ja nie znam zadnej doroslej ktora pije mleko. We Francji, Wloszech, Portugalii mleka sie takze za bardzo nie pije, w Azji rowniez.

to ja nie wiem gdzie ty zyjesz, bo ja znam bardzo duzo osob pijacych mleko. Owszem, dorosli nie pija go tyle co dzieci... ale jednak mlodzi ludzie (np ja, mam 24 lata) jedza mleko z kawa, z platkami. I od zawsze mleko bylo w polskim jadlospisie. Azja sie nie liczy, tam ludzie w ogole inaczej sie odzywiaja. Nie wmowisz mi, ze ludzie choruja, bo pija mleko. To wtedy ci, co nie pija byliby zdrowi, a nie sa. Na choroby ma wplyw duzo innych czynnikow. Wszedzxie sie krzyczy o tym, ze to, ze tamto nie zdrowe, ze ludzkosc sie truje, hm, ja nawet tego nie czytam bo musialabym niczego nie jesc. I tak wciaz wzrasta srednia dlugosci zycia ;)

Gość Moniccc
Tak to dobry temat , ale jakie wywołuje kontrowersje. Ja też czytałam, że mleko zamula organizm i w ogóle nie jest dobre. A już w ogóle tragedia jak ktoś ma astmę albo podobne choroby. Gdy powiedziałam o tym mojej mamie to była w lekkim szoku i do tej pory mi nie wierzy. Ale coś w tym jest, pamiętam, że jak byłam dzieckiem to oczywiście na śniadanie rózne takie na mleku zjadałam i bolał mnie po tym brzuch. Ale jest na świecie silne lobby producentów mleka i oni wydają kasę na rózne artykuły, w których piszą niby światowe sławy, jakie to mleko jest zdrowe.

Gość
ghsghwhh -------> chodzi mi o to, że niepicie mleka nie uchroni nikogo od posiadania \"zrytego beretu\" :P poza tym, ja miałam okazję obserwować tego faceta, i nie wyglądał na okaz zdrowia, owszem był szczupły, ale raczej kojarzył się z osobą, która \"nadużywa\", a nie prowadzi zdrowy tryb życia, który propaguje.... poza tym miałam wykłady z dietetyki, technologii żywności, obróbki żywności, i innych takich pierdół gastronomicznych, no i żaden wykładowca nie mówił o szkodliwości mleka. a są to ludzie, którzy naprawdę znają się na rzeczy... na pewno o wiele bardziej szkodzi czerwone mięso, ogólnie szynki i kiełbasy ze zwierząt faszerowanych antybiotykami, kurczaki z hipermarketów, nowalijki spod folii, piękna pomarańczowa marchew, cudowne jabłka co przez tydzień się nie psują, duże czerwone pomidory.... wszelki syf z MacDonalds, itd. mleko przy tym to pikuś

poza tym mama jakies takie wrazenie, ze przeciwnikiem mleka jest tu ta sama osoba pod roznymi nickami ;) wciaz ten sam styl pisania i ten sam napadliwy ton. Moze rzeczywiscie powinniscie sie napic mleka :D

Gość mleko zle
marchewki zle, jajka zle, mieso zle, ee tam, te wszystkie teorie to mam w dupie, co tydzien nowa sensacja, a za chwile druga.

Gość Moniccc
Nie prawda ja jestem tu od dzisiaj wieczór i też jestem przeciwnikiem mleka. Wiecie stereotyp, że mleko jest zdrowe jest tak stary odkąd krowa zamieszkała z człowiekiem. Niektórym trudno się z tym pogodzić. Tak samo kiedyś ludzie wierzyli, że Ziemia jest płaska, a potem, że to słońce kręci się wokół Ziemi.

Gość
aha - jeszcze jedno. moja mama od lat (a ma już 60) je rano płatki kukurydziane z miską mleka. właściwie nie przechodziła menopauzy, poziom hormonów po menopauzie miała taki, że lekarze się pytali czy coś bierze ;) nie ma problemów z osteoporozą, nigdy nic nie złamała. ogólnie rzecz biorąc jest zdrowsza niż ja, chociaż spożywa więcej mleka niż ja w \"czystej postaci\" (bo ja preferuję jogurty, serki, itp) tak więc to o niczym nie świadczy, bo jedyne przykłady problemów ze zdrowiem, które tu są przytaczane to skaza białkowa, nietolerancja na dany składnik mleka, itp. a nie ogólne zapaści na zdrowiu przez picie mleka