Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaata

pij MLEKO bedziesz KALEKA

Polecane posty

Gość vet
Pewnie ta sama osoba ale jak madrze pisze hmmmm jak to napić mleka???sama sobie pij mleko,a nie wiesz że szewc bez butów chodzi???to co on robił to on ,a ze wam wykładał prawde to inna sprawa

Gość Moniccc
Chyba za dużo mlejka piłam bo ostatniej wypowiedzi nie zrozumiłam.

Gość
Moniccc --------> a wiesz, że dawniej ludzie głównie na mleko trzymali kozy, jaki, itp? np na Bliskim Wschodzie, ale też w Azji. krowy były przeznaczane głównie na mięso, albo zwierzęta pociągowe. można wysnuć wniosek, że to mleko krowie szkodzi, zresztą kilka osób już o tym pisało. mleko kozie ma skład najbardziej zbliżony do mleka ludzkiego.

Gość Moniccc
Z tym się zgadzam, cały czas mam na myśli mleko krowie.

Gość vet
Oj moniec moniec Ty wogóle nie jestes wielowatkowa,nie czytasz co wszyscy pisza dlatego pijesz duzo mleka i takie sa teraz skutki że przestajesz juz rozumiec:(buuuuuu

Gość faceci sa dziwni
Przypominacie mi moja naweidzona siostre, przez cale studia sie odchudzla, cwiczyla, prawie nie jadla miesa, mleka bron Boze nie pila jedynie sojowe, a jesli krowie to 0%, za to zajadala sie jogurtami, warzywnymi zupami i kotletami sojowymi, ponoc to bylo zdrowe. Tylko ze okazalo sie, ze miala zajebiscie podwyzszony cholesterol !!! A jak zapytala sie lekarza jak to mozliwe to on jej powiedzial, ze te jej serki i jogurciki to jeden wielki syf i zeby zaczela sie normalnie odzywiac.

Gość Moniccc
Idę napić się ... piwa, podobno dobrze działa na układ moczowy.

Gość
Moniccc -----> ja właśnie bardziej lubię mleko kozie :( niestety 0,5l kosztuje ponad 3zł :( a jeszcze nie mam szans, żeby trzymać własną kozę ;) poza tym to nieprawda, że koza (i krowa?) ma mleko tylko wtedy kiedy ma młode. bo wiadomo, że jak ma młode, to ono pije. a jak ono przestaje, to ma dalej mleko... tylko nie wiem, czy naturalnie, czy wzbudzane np. przez dojenie (bardzo prawdopodobne). niech mleko kozie stanieje, to będzie git :)

Gość vet
Ale Ty dalej nie rozumiesz Moniccc ,co to znaczy normalnie sie odrzywiac???

Gość
aaaa może jeszcze przytoczę przykład jednej znajomej z pracy mamy... kobieta zdrowo się odżywiała, wiecie, sałatki z pokrzywy, mlecza, same zdrowe naturalne składniki... joga, tai-chi, medytacje. no i cóż, szła sobie na rynku i nagle koniec :/ i na tyle się zdał zdrowy tryb życia :/ z kolei cioteczna babka mojej przyjaciółki dożyła ok. 90 roku życia (umarła z braku chęci, a nie z choroby) i do końca paliła papierosy :/

Gość pije mleko i nie jestem kaleka
wasza teoria sie nie sprawdza 🖐️

Gość vet
Pij mleko a bedziesz kaleką:)nie rozumiesz czasów:)zdrówka życze heh

Gość vet
A poza Tym to nie wim czy jestes zdrowa,trzeba by Cie dopiero zbadac,a moze masz gronkowca???np.

He, a wy nadal sie klocicie :) Ja jestem zwolenniczka diety umiarkowanej. Mozna jesc wszystko - oby z glowa. I nie lubie nawiedzonych zwolennikow zdrowego trybu zycia, bo sa meczacy, a wcale nie sa zdrowi (paradoksalnie). Tata moich kolezanek zawsze wszystkich pouczal czego powinni nie jesc i wtykal wszystkim swoje cudowne ziola, ktore mialy na wszystko pomagac, on 3 razy dziennie pil inne ziolka. I niestety zachorowal na raka i umarl :( Tak naprawde mamy raczej niewielki wplyw na nasze zdrowie.

Gość Moniccc
vet: odżywiać przez "rz" fiu fiu ale wpadka, ale nie martw się troszkę powtórek z ortografi i będzie git.

He, a wy nadal sie klocicie :) Ja jestem zwolenniczka diety umiarkowanej. Mozna jesc wszystko - oby z glowa. I nie lubie nawiedzonych zwolennikow zdrowego trybu zycia, bo sa meczacy, a wcale nie sa zdrowi (paradoksalnie). Tata moich kolezanek zawsze wszystkich pouczal czego powinni nie jesc i wtykal wszystkim swoje cudowne ziola, ktore mialy na wszystko pomagac, on 3 razy dziennie pil inne ziolka. I niestety zachorowal na raka i umarl :( Tak naprawde mamy raczej niewielki wplyw na nasze zdrowie.

Gość Moniccc
vet: odżywiać przez "rz" fiu fiu ale wpadka, ale nie martw się troszkę powtórek z ortografi i będzie git.

Gość vet
A tego nie wiemy czy jestes zdrowa.Trzebaby Cie zbadac,a moze masz gronkowca???np.

Gość u mnie cala rodzina pije mleko
nikt nie choruje, dziadkowie zyli ponad 90 lat.Nie wyobrazam sobie sniadania bez mleka. Nigdy nie chorowalam na zoładek.Mam dobre wlosy, cere, zęby - mimo "swoich lat"

Gość knuiniu
Widze, ze ciezko u was z mysleniem. Czy ktos napisal, ze po 10 latach picia mleka jest sie kaleka??? A przyklady ludzi cieszacych sie swietnym zdrowiem w podeszlym wieku i pijacym cale zycie mleko to jak mowienie ze papierosy nie szkodza, bo jakis tam wujek dozyl 80stki palac paczke dziennie, a niepalacy umarl w wieku 50 lat. Widze takze, ze trudno Wam zaakceptowac, ze ludzi posiadajacych pewna wiedze jest wiecej, bo juz snujecie teorie spiskowe.

Gość vet
A pomysl co by było w rodzinie gdyby nie pili mleka????dziadkowie 120l włosy po ziemi żadnych chorób a mostek to robiłabys w powietrzu i to jest ta różnica,heh

Gość
vet -------> gronkowca ma większość ludzi :P tylko że tak powiem uśpionego :P i napewno nie bierze się on z mleka :D

Gość
vet -------> założę się, że Abraham pił mleko :P a ilu lat dożył XD

Gość vet
Co Ty nie powiesz Kuraiko ,no popatrz nie wiedziałem że ludzie maja gronkowca,a ze bezposrednio cos sie nie dzieje to nie oznacza wcale że posrednio nie wpływa,organizm ludzki jest jak łancuch:)heh

Gość Moniccc
Mój ojciec też całe zycie dosłownie pił litrami mleko, zawsze uważany był za okaz zdrowia, ale pewnego dnia nawet po małym wysiłku sapał jakby przebiegł maraton. Niedawno okazało się, że ma ciężką chorobę płuc, ciężaszą niż astma i musi na siebie uważać. Bierze silne leki. Zastanawiające nieprawdaż, nigdy nie palił, w rodzinie nie ma astamtyków.

Gość vet
Masz na mysli Abrachama Linkolna????:D

Gość Moniccc
Hej Vet ty jakiś niedouczony weterynarz jesteś.

Gość Moniccc
Mam nadzieję, że nigdy nie będziesz leczył mojego kota Salvadora na gronkowca!!!

Gość vet
Hej Moniccc ,ty jakas niedouczona farmaceutka jestes:)

Gość Moniccc
A tak na marginesie nie daje mojemu kotu mleka, ciekawe ile będzie żył ? Jak myślisz Vet?