Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marhanna

co to może być? czemu mnie boli?

Polecane posty

Gość marhanna

od jakiegos czasu boli mnie biodro i dół pleców. To jest taki przeszywający ból jak np przeniose gwałtowie ciężar ciała na jedną strone, jak długo jestem w jednej pozycji lub po wysiłku fizycznym. Czasami gdy dużo sie poruszam to potem boli mnie dwa- trzy dni, czasem tylko na chwile przeszywa i od razu ustępuje. Co to jest?

Gość trefniś amator
kręgosłup pewnie...

Gość marhanna
ale czemu boli? co z nim nie tak?

Gość trefniś amator
może krzywy może zwyrodnienia . Z tego są różne dolegliwości np problemy z sercem brak czucia w nogach i wiele innych

Gość beznadzieja....
Mam to samo od wielu lat. Musisz udac się do ortopedy i zrobic prześwietlenie kręgosłupa. W moim przypadku to dyskopatia, czyli skłonność dysków między kręgami do wysuwania się i niestety, z czasem też wypadania... Bardzo bolesne i wymaga wzmocnienia kręgosłupa. To taki przeszywający ból w okolicy pasa. Czasem ustepuje od razu, ale często może utrzymywać się długo. W moim przypadku miewam takie dni, że nie mogę ruszyć ręką ani nogą i cały dzień spędzam leżąc płasko w łóżku. Na szczęście dysk mi jeszcze nie wypadł, ale z czasem jeżeli się nie ćwiczy mięśni pleców może to nastąpić, a wtedy tylko szpital i wstawianie dysku na miejsce :o Dobrze radzę, idź do lekarza, być może w Twoim przypadku to tylko skrzywienie kręgosłupa ale i tak powinnaś zacząć ćwiczyć i oszczędzać się.

Gość trefniś amator
jakiś basen i gimnastyka to zawsze pomaga :O ale niekoniecznie ma sie ochote i czas na to :O ale jak sie czasem nie czuje lewej strony ciała jak u mnie to wole ćwiczyć :O

Gość marhanna
jak byłam mała to miałam skolioze. Robiłam ćwiczenia, chodziłam na basen, nosiłam wkładki. Może to przez to skrzywienie? Ale teraz nie moge robić żadnych ćwiczeń, bo zaraz mnie boli

Gość trefniś amator
też mam skolioze 11 stopni jeszcze kilka i byłaby operacja :O