Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlośnik

wątpliwości

Polecane posty

Gość zlośnik

potrzebuję porady, zacznę od tego ze od praie 2 lat zarzywam Logest i nie mam zadnych problemow. w środę zakonczyla mi się miesiączka, w czwartek był stosunek. Wyjechalam na weekend i zapomnialam tabletek - czylinie zazylam ich ani w piatek ani w sobote. podobno dni prosto po okresie są nieplodne. ale na opakowaniu Logestu jest napisane, ze jezeli w pierwszym tygodniu zazywania zapomni sie pigulki a przed tym byl stosunek to wystepuje bardzo wysokie prawdopodobienstwo ze doszlo do zaplodnienia. Czyli mam dwie sprzeczne i wykluczjace sie informacje. Teraz siedze cala podenerwowana bo nie wiem co mam myslec. Testu ciazowego nie zrobie bo na to bylby czas za jakies dwa tygodnie, a nie mam czasu denerwowac sie przez ten czas. Bardzo porsze o porady i konkretne informacje. Pozdrawiam i czekam na odpowedzi.

Gość pszczolka z listopada
tyle ze w czasie brania tabletek twój organizm inaczej funkcjonyje i niestety to co pisza na opakowaniu twoich tabletek jest prawdą jesli nie mineły 24h to zgłoś sie do lekaza po recepte na tabletki po stosunku, wtedy bedziesz iec pewność

Gość przykro mi bardzo potwierdzam
zwlaszcza zapomnienie pierwszej tabletki ma ogromne znaczenie, bo organizm po 7 dniach przerwy juz nie ma wystarczajacej dawki hormonow. zwazywszy ze sperma w drogach rodnych kobiety moze przetrwac do 5-6 dni, spokojnie miescisz sie na ciaze! okres w czasie brania tabletek to nie jest taki prawdziwy okres - dlatego info ze tuz po okresie ma prawdopodobnie (tu tez mozna dyskutowac) dni nieplodne nie mozesz odniesc do sytuacji kiedy bierzesz tabletki. jednym slowem - zupelnie si enie zabezpieczylas, ba - zwiekszylas ryzyko, bo jesli nie bierzesz tabletek, dostajesz owoulacji :((