Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krecik__

czy taka wada wzroku...

Polecane posty

Gość krecik__

-3,75 -0,25cyl -4,5 -0,25cyl może być wskazaniem do cięcia cesarskiego? Czy któraś z Was rodziła z taką wadą naturalnie? Czy wzrok siępogorszył przy porodzie?

Gość krecik__
no nie... niedziela a wy gdzie się podziewacie??? ślepaczki do kompa marsz! :)

Gość z tego co wiem
to nie wada wzroku a zmiany na dnie oka są wskazaniem do cesarskiego cięcia.

Gość krecik__
ja też wiem ale chodzi mi o taką statystykę - tzn czy kobiety z taką wadą rodzą naturalnie - i czy wada nie pogłębiła się dla mnie to na razie teoria ale martwi mnie ten temat

Taka wada nie jest wskazaniem do ciecia cesarskiego, ja 21 października 2006 miałam cięcie cesarskie ze wskazań okulistycznych, gdyż mam wadę -13 i -12. Lekarz okulista powiedział mi że wskazania są od -10. Pozdrawiam

Gość krecik__
no właśnie każdy mówi inaczej czyli martw się kobieto sama, może się uda a może nie kogo to obchodzi:( chyba dam sobie spokój poród w publicznym szpitalu i od razu poszukam jakiegoś prywatnego gdzie jest cesarka na życzenie

Ja mam wade -6 i nie była ona wskazaniem do cięcia mój lekarz twierdzi że od -8;10 dioptrii powinno sie robić cesarki....moja koleżanka też ma taką wade i rodziła normalnie. Pozdrawiam

Gość krecik__
Hanus ale czy wada nie poszła ci trochę w dół przy porodzie??? albo koleżance???

Powiem ci szczerze że byłąm u okulisty i dalej mam tak jak miałam...ja noszę soczewki i odkąd je noszę wzrok nie psuje mi się już tak a moja koleżanka teraz mówi mi właśnie że też nie zauważyła pogorszenia -3 to nie jest dużo nie martw si ei głowa do góry....cylindrów mam 1,25:O tragedia

Gość krecik__
też mam soczewki ale nie mam -3 tylko -4,5 na prawym oku. i do tego mały cylinder to wszystko mnie przeraża, bo ja mam obsesję na punkcie mojego wzroku - to może zrozumieć tylko osoba z krótkowzrocznością

Gość ripli
krecik nie martw sie ja mam taka wade jak Ty , rodziłam naturalnie. Nic mi sie nie pogorszyło. Pozdrawiam !!