Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lipton ice tea

Do yoyo 30............!!!!!!!!!

Polecane posty

dziewczyno ty byłas prawdopodobnie w ciazy juz 24.11 a dzis załozyłas temat ze wziełas tabl podobna do postinoru...czegos tu nie rozumiem poczytaj sobie te dwa topiki sie wykluczają wynika ze zrobiłas to całkiem świadomie a teraz udajesz niewiniątko.... topik z 24.11.06 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3356131 topik z dzisiaj tj.27.11.2006 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3358073 po co to brałas, masz 30 lat jak sie domyslam a postepujesz jak niemyslaca 17-latka

Gość yoyo30
załozyłam temat,że jestem w ciąży bo jestem, ale nie chciałam tej ciąży Teraz przyzwyczajam się do myśliże zostanę matką, ale sen z powiek spędza mi to , ze brałam tabletke awaryjna escapelle i mimo tego zaszłam!!!! teraz boję sie o zdrowie dziecka. Czy to takie dziwne?

Gość yoyo30
tabletkę wzięłam 27 godzin po stosunku a nie teraz, więc nie wiem do czego pijesz????

YOYO 30 juz cie rozumiem tabl wziełas jakis czas temu, ale 1 twoj topik był o ciazy dopiero dzis sie odwazyłas napisac temat o tabletce. idz do lekarza niech doradzi ci niech cie uspokoi, mnie by to bardzo pomogło. yoyo mysl pozytywnie, nosisz pod sercem małe ziarenko piasku, to juz nowe zycie, pokochasz to dziecko zobaczysz, zycze ci tego idz do lekarza to juz pojutrze, wszystko bedzie dobrze 🌻

Gość Tesssa
Zależy jak dla kogo dziwne, bo ja nic dziwnegow tym nie widze :O

do yoyo...nie martw sie bedzie dobrze...moja kolezanka wziela kiedys dwie dawki postinoru a mimo to zaszla w ciaze i dziecko urodzilo sie zdrowe...nie zakladaj topikow bo niektorzy za nerwowo reaguja na niektore sprawy9rozumiem i to),leoiej idz do lekarza,poszukaj w necie tylko nie jakis chorych opowiadan o zespole downa spowodowanych tabletka...z tego co sie orientuje to postinor zazyty nie powodowal usuniecia ciazy a wrecz ja podtrzymywal o ile juz byla...poczytaj cos madrego na neciei nie zadreczaj sie bo tylko szkodzisz dziecku...pozdrawiam i gratuluje :)

Gość yoyo30
dzisiaj napisałm o tabletce, ponieważ do tej pory sądziłam ,ze niezaszkodzi ona dziecku, a na innym forum przeczytałam ,ze może spowodować chociażby zespół downa u dziecka.

Gość yoyo30
jestem już kłebkiem nerwów, wizytę u gina mam w środę

Nie powoduje Zespołu Downa, uspokój się. Idź do gina, zbadaj się, dbaj o siebie i wyluzuj :)

wiem jak sie czujesz, co znacza nerwy ...(bez komentarza). tu hodzi o zycie, widac tak miało byc pomimo tabl jest ciaza i widac wielka wole zycia u tego nienarodzonego dziecka. jesli nie bedziesz umiała sobie z tym problemem poradzic popros o tabl uspokajajace ktore nie zaszkodza dziecku.

Gość yoyo30
dzięki...

widac zareagowałam zbyt ostro nie znajac prawdy, przepraszam nie powinnam, rozmowa wiele zmienia pomaga czł w trudnych chwilach, musi byc dobrze NIE MA INNEJ OPCJI....PAMIETAJ O TYM!!!! w 3 mis bedziesz miała usg, lub powiedz lekarzowi zeby ci dał skierowanie jak najwszesniej to mozliwe aby sie przekonac ze wszystko jest w porzadku. i pamietaj kazdy stres, zły nastrój dziecko odczuwa, jesli bedziesz sie gneiła itd złymi myslami mozesz zaszkodzic dziecku, popros lekarza o tabl uspokajajace !!!

i musze ci powiedziec ze ja wolałabym wpasc, bo sama nie umiem sie zdecydowac na ciaze, choc teraz nie jest mi ona wskazana ze wzg, na problemy zdrowotne. czł jest taki ze do wszystkiego sie przyzwyczaja i jak sie dowiaduje o czyms co nie wchodzi w gre to jest załamany, ale juz nastepnego dnia jest lepiej i tak z dnia na dzien jest coraz lepiej . cóż nikt nie powiedział ze w zyciu bedzie łatwo

Gość yoyo30
ja tez nie mogłam sie zdecydować na ciąże, mimo tego że mój facet już od dawna pragnął mieć dzieci, ja w ogóle nie byłam przygotowana na to. Chciałam wziąść ślub, a potem pomyślec o dzieciach ale wyszło inaczej... Czyli w 3 miesiącu będę wiedziała czy wszystko jest ok? Bo gdzieś czytałam że wady genetyczne można wykryc dopiero w 6 m-cu.

YoYo 30 _ miedzy 11-13 tygodniem ciazy zrób przeziornosc karkowa --- badanie usg ...wykluczy zespoł downa .... postinor nie ma nic do zespołu downa bo to wada genetyczna !

Hej:) Przede wszystkim głowa do góry, na pewno będzie wszystko dobrze. Co do badania usg to pierwsze takie dokładne można zrobić już miedzy 11 a 14 tygodniem. Ja miałam w 12 tygodniu. W trakcie tego badania lekarz dokonal pomiaru fałdu karkowego - NT, jest to badania w kierunku zespołu Downa oraz stwierdza obecność kości nosowej, co też jest wazne przy rozpoznawaniu wady. Obejrzał też ogólnie płód tzn. sprawdzał czy sa zarysy główki, mózgowia, brzucha, czy jest widoczny żołądek i pecherz moczowy. dłonie i stópki plus pomiary tętna, ilosc płynu owodniowego, struktura pępowiny, waga itp. Mnie bardzo uspokoiło to badanie, kolejne tak dokładne usg miałam w 22 tygodniu, tzw. połówkowe. Grunt to znaleźć dobrego lekarza od usg no i badanie musi byc przeprowadzone na dobrym sprzecie. Pozdrawiam

Gość yoyo30
dzięki dziewczyny, strasznie się stresuję, wiem że nie jest to dobre dla dziecka, tym bardziej że boli mnie już brzuch z tych nerwów. Czy moge wziąść jakieś leki na uspokojenie? np deprim?

Oj tego to nie wiem, chociaz lekarz kiedyś powiedział mi, ze jak będę się tak bardzo stresować przed każda wizyta u niego to mam wziąść persen, ale potraktowałam to jako żart. Może na stronce deprimu coś wyczytasz:)

Hej nie bierz żadnych deprimów, persenów i innych , na ulotce pisze że kobiety w ciąży moga tylko za zgoda lekarza, bo nie przeprowadzano badan w kierunku działania leku podczas ciąży. Lepiej poczytaj coś, przespij sie albo idz na spacer. Trzymaj się.

Gość yoyo30
no niestyety nie dam rady się zrelaksować, ponieważ jestem w pracy

Za to pierwsze badanie płaciłam 150 zł. zrobiłam je sama na własną rękę, nie konsultowałam tego z moim lekarzem, bo akurat był na urlopie. Moja pierwsza ciąża byłą ciążą obumarłą, do tego mam cholerny zespół policystycznych jajników i po drodze zaliczyliśmy parę innych problemów, ale jak już zaszłam drugi raz to chciałam koniecznie zrobić te badanie i to u innego lekarza. Naprawdę warto było, proponowali mi jeszcze nieinwazyjne badanie z krwi - test podwójny ale zdecydowaliśmy że nie bedziemy robić. Ale tak naparwde to licze tygodnie do rozwiązania, bo i tak zżera mnie stres i odetchne jak zobacze mego synka już na świecie.