Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOLASTKA

Gdzie polecacie cesarkę w Warszawie?

Polecane posty

Gość KOLASTKA

Wiem już, że chcę urodzić przez cc ale nie wiem gdzie. Jakie macie doświadczenia z warszawskimi szpitalami? Czy lepiej prywatnie?

napewno niepolecam Karowej - bo tam to najlepiej naturalnie, ale mysle że jak załatwisz sobie od okulisty zaświadczenie ze np odkleja ci sie siadkówka to wszedzie bedziesz mogła rodzic przez cc i niebedzie problemu

Gość KOLASTKA
mam dysplazję stawu biodrowego - czy to nie wystarczy?

Gość zdecydowanie ODRADZAM
szpital im.Sw.Rodziny na Madalińskiego.

Gość KOLASTKA
dopiero co zaszłam jeszcze nie byłam u gina

Gość KOLASTKA
wybieram sie na zelazną do lekarza bo moze tam urodzę, ale słyszłąm ze nie za nie bardzo tam chcą robic cc

trudno mi powiedzić czy ci sie uda na żelaznej - moze?? a czemu chcesz rodzić przez cc?? choć ja odrazu po porodzie powiedziałam ze w drugiej ciąży to cc a teraz jak juz juz sie zagoiłam to chyba dała bym rade rodzic naturalnie

Gość KOLASTKA
Ekinio - jak juz powiedziałam mam wrodzoną dysplazję stawu biodrowego i moja jedna noga nie jest tak sprawna jak druga, w dzieciństwie do 1,5 roku zycia nosiłam szynę ortopedyczną. Teraz też nie moge zbyt się forsować, bo odzywa się ból biodra. Ortopeda powiedział, zeby nie przytyć, bo szybciej "sypnie" mi się noga i będe miała trudną ciąże. Kolejnym argumentem za cc jest paniczny strach przed porodem. :(

Gość hejka w ten pikny dzionek
kolastka - a znieczulenie zewnątrzoponowe? Po cholerę ci cesarka?

Gość KOLASTKA
jestem po dysplazji stawu biodrowego - "pozostałością" jest przesunięcie miednicy na wysokości o ok. 1,5 cm z jednej strony mam wyżej niż z drugiej. To takie wrażenie jak się mierzy spodnie, jakby noga była o te 1,5 cm krótsza-choć kości obu nóg są równe. Stan po dysplazji stawu jest wskazaniem do cc, bo nawet niewielkie przemieszczenie miednicy powoduje że kanał rodny może być zwężony i przyjmuje się, ze poród sn może się tu odbyc bez ryzyka dla dziecka jeśli nie przekracza ono wagi 2500, ponieważ w pozostałych przypadkach dziecko po prostu nie przejdzie przez kanał rodny.

Gość NA Żelaznej odradzam
tną jak świniaka :O

na Zelaznej nie robia cesarek PRAWIE WCALE, tylko naturalne porody propaguja. kolastka a do jakiego lekarza tam sie wybierasz? slyszalam ze bielanski jest ok

Gość KOLASTKA
koleżanka poleciał mi dr Jagode Dembowiecka -Ochman

Gość KOLASTKA
myślałam także o szpitalu na Karowej ,tam chodziłam do ginekologa, który mi pasował do M.Małeckiej, ale przestałam odkąd trafiła do niej moja koleżanka z zagrożoną ciążą a ta się nie poznała

KOLASTKA - ok jak tam mowisz o dysplazję stawu biodrowego to lekarz prowadzacy powinien odrazu cie skierować na cc i bez gadani powinnas miec cc w każdym szpitalu, ale jak mówiłam Karowa odpada tam chca nawet z ułożeniem pośladkowym dzieckoa by matka rodziła naturalnie!!! ja jak rodziłam to po kilku odz wtmiekłam i chciałam żeby mnie cieli - a oni że nie!!! co do bielańskiego to tak tam mozesz mniec najłatwiej z cc, no i w szpitalu im Orłowskiego tzw Czerniakowskim jak juz ktoś pisał

kolastka a slyszalas moze o lekarce z Zelaznej Anna Dąbrowska jakubiak????? chcialabym do niej isc bo slyszalam ze niezla jest, moja siostra do niej chodzi

Gość do kolastyka
kolastyka-> ja trochę z innej beczki Ci poradzę urodziłam 2.5 roku temu, wszystko ok, ciąża, poród bez komplikacji nie wiem czy to ma jakiś związek, ale ja całą ciążę spałam na prawym boku i zrobił mi się jakiś ucisk kilka godzin po porodzie prawa noga była 3 razy grubsza od lewej do tej pory mam dolegliwości, takie tempe bóle w prawym biodrze tak tylko napisałam ku przestrodze :/

Gość KOLASTKA
niestety nie słyszałam o A.Dąbrowskiej

CześćDziewczyny, widze ze macie jakieś rozeznanie w warszawskich szpitalach. Mam do was prośbę: mogłybyście napisać mi coś na temat instytutu matki i dziecka, bo ja tam wlasnie chcialabym urodzić ze względu na mojego lekarza prowadzącego ciążę ale zupełnier nie mam pojęcia jak tam jest jakie panują zwyczaje, jakie sa stawki. Proszę pomóżcie mi!

Gość KOLASTKA
zerknij na forum gazety: szpitale, ale z tego co wiem imidz nie jest polecany

Gość rodziłyście może na
inflanckiej? jakie sątam warunki i lekarze?

na Żelaznej - po trupach , ale muszisz naturalnie, nie robią cesarek mimo, że są do tego ważne wskazania. Odradzam ten szpital. W Bielańskim jest profesjonalna kadra i nie robią problemu z cesarką (tak przynajm,niej było cztery lata temu).

Gość aguś.
ja miałam cesarkie w szpitalu wojewódzkim w olsztynie i naprawde mogę go polecić .opieka jest super

na inflanckiej miała cesarkę moja kuzynka, po 10 h nie było rozwarcia prawie więc ją pocięli. poród wspomina miło, ładnie się wszystko goi, personel też niczego sobie.

Gość sacilla
Misiakowa - odradzam dr Jakubiak. Moja kolezanka tez u niej byla i badanie ja bardzo bolalo. Ze mna bylo tak samo. Fatalny lekarz... jeszcze do gorszego nigdy nie trafilam. Generalnie - kazdy od niej jest chyba lepszy albo ten kto ja poleca nie byl u naprawde dobrego lekarza. Dabrowska - Jakubiak to amatorka. Nigdy juz do niej nie pojde.

Gość Wiola1986
hey kobitki a niewiedzie może kto w radomiu tzn. ktory lekarz za kase zrobi cc....czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz