Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ze sie wtrace

KARMIE PIERSIA-OD KIEDY MOGE SPROBOWAC JESC KAPUSTE?

Polecane posty

Gość ze sie wtrace

Gość od 4 miesiąca

Gość Od 9 miesiąca
Nie radziłabym wcześniej.Dzieci karmione piersią mają delikatniejsze żołądki i trzeba ostrożniej dawkować pokarmy nawet jedzone przez mamusie.

ja surówkęz kapusty (niedużo) jadłam już w drugim miesiącu, Małemu nic nie było. Przecholowałam jednak z brokułami i wtedy brzuszek go pobolewał.

Gość ze sie wtrace
synek skonczyl 4 m-ce

Gość ze sie wtrace
zjadłam 2 łyzki-zobaczymy

Gość ljhv
jadła w czwartym miesiącu karminia wszystkie dania wigilijne.

Gość ależ owszem
Odwiedziłam dziś koleżankę w szpitalu ,która urodziła wczoraj rano i na kolację miała surówkę z kapusty,mimo że karmi.Na pytanie czy nie zaszkodzi to dziecku usłyszała,że powinna próbować wszystkiego, ale z umiarem.Dzięki temu dziecko od początku poznaje różnorodne smaki.Z własnych doświadczeń pamiętam,że się specjalnie nie ograniczałam ,jadłam to ,co zwykle i dzieciątka nigdy nie miały problemów żołądkowych.Z kolei z doświadczeń koleżanekwiem,ze jak tylko popróbowały czegoś ciężkostrawnego,dzieci reagowały już po kilku godzinach.Trzeba próbowac i obserwować reakcję dziecka.Inaczej jak sie dowiesz ,czy mu szkodzi ,czy nie.

Ja sugerowałam się poradnikiem dla młodych mam. Jest tam mnóstwo wskazówek, porad oraz przepisów na śniadanie, obiad oraz kolację. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.