Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleeehhhh

Dlaczego grubasów nazywa się puszystymi?

Polecane posty

Gość Tony Halik
Roentgen chyba :-0 ...

Gość //////
Bershka BRAWO!!! Ale tu i tak chyba trzeba łopatologicznie :)

Gość w drugą stronę
mylisz pojęcia :p i nie w tą stronę podąża twoje myślenie - chodzi o łagodzenie gruby-puszysty a nie o dowalanie gruby-spaślak więc te twoje przykłady są nietrafione. na chudego nie mówi się raczej " delikatnej budowy" , "filigranowy" tylko szczupły, chudy. Po prostu.

Gość bleeehhhh
gdybym była chuda, to chciabym żeby mnie nazywano chydą a nie kościotrupem czy wieszakiem :)

Gość w drugą stronę
to było do no cóż...

Gość Tony Halik
Jak się nie mówi - mówi się drobny, dlilkatnej budowy, nikczemnej postury :D

Gość bleeehhhh
dla mnie "potężna babka" jest jak najbardziej ok, tylko ten puszysty jakoś mnie razi :)

Gość a ja wiemmm
To jak mówimy o innych świadczy o naszym wychowaniu, o tym jacy jesteśmy.Czy to ,że ktoś jest inny niż ja znaczy,że gorszy?

Gość w drugą stronę
:p bo to "puszysty" to jest takie udawanie - ja widze że ktoś jet gruby, wszyscy widzą, ze on jest gruby, on sam widzi że jest gruby ale wszyscy udają, ze jest inaczej i pięknie wygląda. Tylko, ze jak nazywa się taką osobę puszystą to ona nadal jest zwałem chodzącego tłuszczu a nie milusią przytulanką.

Gość gruuba
mnie to nie przeszkadza jak ktoś lubi to niech mówi puszysty ja sama jestem gruba i nie przypominam sobie żebym kiedyś uzywała określenia puszysta w stosunku do innych a już zdecydowanie do siebie po prostu mi się nie podoba:)

Gość grubasy
są gorsze o tyle, ż ekiedyś prawie na pewno bedą obciążeniem dla społeczeństwa z powodu wielu różnych chorób spowodowanych otyłością - osoby z otyłością prostą czyli wywołaną obżarstwem podobnie jak palacze i inne osoby niszczące świadomie swoje zdrowie powinny płacić za wizyty u lekarza i pobyt w szpsitalu oraz ponosić pełną odpłatność za leki. Ja płacę składki i gruby płaci składki tylko, zę ja w tym samym wieku chodzę raz na rok do lekarza jak powali mnie grypa a on chodzi co miesiąc bo ma nadciśnienie, cukrzycę i wiele innych problemów na które sam zapracował. Czemu ja mam za to płacić? W autobusie zajmuje taki 2 miejsca siedzące - powinien kasoiwac 2 bilety. itd.

Gość //////
Ale czy ludzie przy kości nie mogą być atrakcyjni??? Bo ja uważam że jak najbardziej mogą!

Gość no cóż...
Dzięki TONY sorry rentgen :) Roentgen = uczony. Dla mnie zbyt chudy to : chudzielec lub pantofelek.

Gość gruuba
do -->grubasy ale pierdo.... widzę że bardzo zazdrościsz tego chodzenia do lekarza na prawdę chciałbyś latać co tydzień do lekarza weź się puknij a składki i tak będziesz płacić:P

Gość //////
Pamiętacie reklamę Dove, w której hasłem przewodnim było KOBIECE kształty to piękne kształty?? Czy tamte kobiety były grube???Nie, były puszyste i ja prowadząc tą dyskusję myślę o takich właśnie ludziach, a nie o chorobie jaką jest otyłość, bo to jest problem indywidualny, często uwarunkowany genetycznie

Gość //////
A cukrzycy mogą być też szczupli...co może ich postawić na wagę i powiedzieć czy im się należy czy nie??? waga do 50 kilogramów należy Ci się a waga powyżej to płać sobie sam za wszystko??? Egoista

Gość grubasy
gruba, sama pierd......., nie zazdroszczę im chodzenia do lekarza ale też nie musi mi się podobac , ze sponsoruję czyjeś leczenie gdy ten choruje na własne życzenie. Zresz-tyjesz-ponoś sam tego konsekwencje i nie obciążaj społeczeństwa :p te laski z reklamy dove były przysadziste a nie puszyste

Gość gruuba
dokładnie to jest bez sensu tak jak z tymi starszymi ludzmi chorymi na raka którym nie należy się już leczenie:O najlepiej od razu przeprowadzić eksterminację grubych chorych i starych i autor postu -->grubasy będzie miał problem z głowy i dużo pieniązków na leczenie oby ci się tylko nie przydały:O

Gość gruuba
no rzeczywiście dzisiejsza służba zdrowia to mi tyle bajerów za tątwoją kasę sponsoruję że normalnie nie wiem gdzie się najpierw udać:O może do psychiatry:O

Gość grubasy
to jest zupełnie inna sytuacja :p

Gość grubasy
dlatego służba zdrowia nie sponsoruje bajerów że pieniądze rozchodzą się na takich co sami wpędzają się do grobu. Opłacane są np operacje zmniejszana żołądka a nie ma kasy na aparaty słuchowe dla niesłyszących dzieci które przez to mają problemuy z nauką mowy :p

Gość gruuba
no więc myślę że co do jednego się zgadzamy że za tą twoją kasę to ja też tylko z grypą raz na rok mogę iść do lekarza:Pi nawet na więcej nie liczę bo nie chcę żeby mi to potem ktoś wypominał

Gość //////
"Grubasy" skąd w tobie tyle złości? Może od razu wytniemy całe społeczeństwo. Zostawimy tylko ludzi ok 20-30 roku życia bo są produktywni, a reszta do piachu?? No tak, bo po co komu matki, babcie czy ojcowie. Jestem ciekawa czy tak bys się zachowywał gdyby problem dotyczył Ciebie lub Twojej rodziny. Chora mama po 40...niech umiera już jej się nic nie należy??

Gość bleeehhhh
do ///////- o ile ja pamiętam w reklamie DOVE występowały kobiety o normalnej budowie ciała, ani nie były grube ani chude.

do grubasy............znasz powiedzenie \"kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem \" ? tak należałoby interpretować to co mówisz o leczeniu nie jestem gruba , ale robie inne rzeczy które teoretycznie doprowadza mnie prędzej czy później do lekarza nie znam ludzi , którzy sa ąz tak prfekcyjni ,ze nie robia nic co mogłoby im zaszkodzic idąc Twoim tokiem myslenia .postuluje podnieść składki tym co chodza zimą bez czapki i szalika , każdemu kto przekracza prędkość samochodem nawey o 3 kilomery , każdej kobiecie na wysokich obcasach, każdemu kto kupił chipsy itd,itd............

Gość gruuba
no tylko że takie kobiety jak z reklamy dove statystyczny polak uważa za grubasy

Gość bleeehhhh
grubbaa- to mnie akurat dziwi. Ja uważam za grube odoby z nadwagą, te dziewczyny z DOVE miały na 100% BMI w normie :) Po prostu nie były modelkami po przejściach z photoshopem:) W myśl tej zasady z moją wagą też powinnam być chyba "puszysta" hahaha

Gość gruuba
ARRAKIS dokładnie to samo myślę po prostu to są uroki życia w społeczeństwie a jeśli komuś to nie odpowiada to ma problem po grubasach po prostu od razu widać że przesadzają i to jest ich zbrodnia

Gość grubasy
jeść chipsy a żreć chipsy i ważyć po nich 80 czy 100 kg to "lekka" różnica...