Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maliszenka

Jak czesto kładziecie dziecko na brzuchu?

Polecane posty

Gość maliszenka

Gość hegemona
bardzo często gdy potrzebuje zmiany pozycji

A pani neruolog, pod której kontrolą są moje dzieci powiedziała, żeby dziecko kłaść na brzuchy jak narzadziej, w szególności jak bardzo malutkie, bo wtedy uczy się dźwigać główkę nie w tym kierunku co trzeba.

Gość hegemona
moja córa bardzo ulewała lekarz po każdym jedzeniu kazał od razu kłaść ją na brzuchu, wtedy odbijało się i trochę mniej ulewała

Moja córa ma cztery latka i wszystko z nią w porządku. Też dużo ulewała, stąd kładzenie jej na brzuchu.:-) A młodszą kładłam rzadko, bo nie lubiła:-)

Mikołaj uwielbia pozycję na brzuchu, może dlatego, że od urodzenia podnosił główkę i przez to miał fajny widok:) Ale nigdy nie spał na brzuszku, nie chciał. Teraz ma 4 miesiące i potrari w takiej pozycji bawić się ponad 30 min.

Gość maliszenka
No, bo wiecie co? Mój lekarz pedriatra kazał mi syna kłaśc jak najczęściej na brzuchu bo wtedy dzieci szybciej zaczynają raczkować. Ale mój syn nie lubi leżeć na brzuchu i nie wiem czy mam go zmuszać. A od kiedy wasze dzieci raczkowały?

Obie moje dziewczynki od urodzenia spały na brzuchu. Starsza ma teraz 3lata.Nie raczkowała wcale.Kiedy miała 8,5m-ca zaczęła samodzielnie chodzić.Obyło się bez raczkowania. Młodsza ma 4m-ce i też lubi lezec na brzuszku. Nie widze związku między lezeniem na brzuszku i raczkowaniem:O Jeżeli dziecko bardzo nie lubi układania na brzuszku to rób to,ale na krótko.W koncu dzieciaczek też potrzebuje troszke poćwiczyć głowe leżąc na brzuchu.Cwiczy mięśnie karku i kregosłup. Pozdrawiam.

Gość enteraaaa
a moj synek ma 4 m-ce i nie lubi w ogole

Staram się kilka razy dziennie, chociaż mój syn tego nie lubił. Zaczął dopiero akceptować zabawę w ten sposób gdy kupiłam mu matę edukacyjną. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.