Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszkooo

czy ciąża obumarła??????????

Polecane posty

Gość serduszkooo

powiedzcie jak to u was bylo ja bylam wzoraj na usg i dzidzius ma 13 mm lekarka powiedziala ze to odpowiada 7 tygodni i 4 dni czasu trwania ciazy nie bylo widac serduszka ani slychac a ze juz powinno kazala mi zrobic beta hcg bo podejrzewala ze ciaza obumarla zrobilam odrazu wczoraj i wyszlo 40023 wiec duzo uroslo bo 2 tygodnie wczesniej bylo 13623 dzis bylam u ginekolog i kazala mi jutro powtorzyc bete i ma mnie wyslac do kogos innego na usg czy moze byc tak ze ciaza jest mlodsza niz te 7 tygodni a po prostu dzidzius jest duzy kurcze powiedzcie jak to jest bo strasznie sie martwie

serduszko--powiem szczeze ze dziwnie to wyglada po wiek dziecka liczy się od wielkości zarodka i jesli on wygląda na 7 tygodni to taki jest prawdopodomnie wiek ciązy..ale już wtedy powinno byc widac serducho bijące.....beta dość wysoko wiec sprawdz jeszcze wyniki z usg w innym gabinecie i bądz dobrej mysli kochana!

nie martw sie u mnie pierwsze usg bylo tak pokrecone ze szkoda gadac- dziecko powinno bylo byc w 8 tygodniu a okreslila mi lekarka na 4........ trzy noce nie spalam tez sie balam ze ciaza obumarla- poszlam na najlepsze usg w miescie i okazalo sie ze tamto usg bylo niedobre bo dzidzius mial 7 tygodni a serce mu bilo jaak mlot

Gość Rumianek z Miętą
Podobno wiele zależy od usg, chodzi mi o aparaturę, są spore róznice w badaniach

Gość wiele
zalezy tez od zdolnosci osoby ktora wykonuje usg. Skoro wysyla cie do kogos innego to sama nie wierzy w swoje zdolnosci. Nie martw sie wszystko bedzie dobrze. Mysl pozytywnie. Trzymam kciuki

Gość serduszkooo
dziekuje za wszystkie mile slowa dzis znowu robie bete tak strasznie sie boje ze nie bedzie rosnac chyba bym tego nie przezyla to moja druga ciaza-pierwsza stracilam bardzo wczesnie-samoistne poronienie

co do serduszka to w 8 tyg nie wykryl mój lekaz kosmówka sie odklejala i powiedzal ze w ciagu kilku godzin poronie i jak zaczne krwawic to mam sie zglosic do szpitala Ateraz minlo 39 tyg i czekam na swoja niunke wiec niemartwcie sie

Gość nodi
prawda, czasami nie ma co brac do siebie opini jednego lekarza!jestem zdania ,ze co 2 ,3 glowy to nie jedna i zawsze na tym dobrze wychodze.powodzenia zycze,napewno twoj dzidzius rosnie i serduszko mu bije jak szalone!badz dobrej mysli!

nie martw sie na zapas... miałam dokładnie taką samą sytuację. w 7 tyg nie było widac nawet zarodka! tylko pęcherzyk płodowy. Dopiero w 10 tyg na usg mozna było zobaczyc pikające serduszko. A dziś jestem przeszczesliwą mamą 8 i pół miesiecznej Hani. 3mam kciuki, wszystko bedzie dobrze.

Gość nodi
a ty tak w ogole to do jakiego chodzisz specjalisty serduszko??takiego z kasy chorych?czy prywatnie?bo od tego tez wiele zalezy?zakladajac ze na kase to taka diagnoza mnie nie dziwi.w moim miescie panstwowe usg jest tak wysluzone i stare ze ledwo co na nim widac i powiedzial mi to sam lekarz wiec nic sobie nie wymyslam

Gość nodi
dlugo oczekiwana ciaza to stan jak najbardziej blogoslawiny i jak tylko cos nie tak to swiat nam sie wali1mowie rowniez o sobie ,bo w 20 tyg.mialam podejzenie pekniecia pecheza plodowego w jednej chwili cale moje zycie stanelo mi przed oczami!jadac do szpitala myslalam tylko o tym ze bedzie dobrze innej opcji moj mozg do siebie nie dopuszczal!no i dobrze myslalam bo dzis jestem w 28 tyg.i z niecierpliwoscia nadal oczekuje mojej kruszynki!wiec jeszcze raz!;mysl tylko pozytywnie!ja tez sie przylacze i bede trzymac kcuki

Gość serduszkooo
chodze prywatnie do lekarza i usg mialam robioe na dobrym sprzecie wczoraj powtorzylam beta hcg i spadlo!:(:(:( o prawie 4 tysiace dzis ide do lekarki,chce mnie wyslac jeszcze na usg a w poniedzialek na powtorke bety nie chce mi sie zyc...

Miałam dokładnie to samo - 7 tc, pęcherzyk widoczny, a zero bijącego serduszka. Lekarz kazał przyjśc za 3 dni (moje najdłuższe 3 dni w życiu). Po tych trzech dniach serducho waliło jak dzwon ;) Nie martw się póki co. I trzymam kciuki, żeby było ok. 🖐️

Serduszko - wiem co przechodzisz....mnie to dotkneło już dwukrotnie....w 7 i 9 tc... trzymam za Ciebie kciuki..

Gość serduszkooo
stracilam moje dzieciatko!!!! :(:(:(:(:(:(:( 😭

Gość Basienka252
Moja kuzynka stracdila dziecko w 6 msc :(((((((( Zycie jest czasami takie niesprawiedliwe :(

Gość ewe19
witam, podłączam się do tematu,chciałam spytać o zdanie. Zrobiłam w środę badanie hcg total i wynik był 200205,2 , w piatek powtórzyłam i wynik 243727,7, czy to podstawa do podejrzeń o to by ciąża obumarła?? czy to powód by zebrać się i czym prędzej jechać do szpitala?? czy czekać na wizytę umówioną za 4 dni?? proszę o pomoc

Gość gość
Ja bym pewnie czekala lub przyspieszyla wizyte. Ktory to tydzien?

Gość ewe19
8 tydzień

Gość gość
ale przecież beta ci urosła

Gość gość
A dlaczego sądzisz ze ciaza obumarla ?

Gość gość
Przyrost jest maly, ale tak czasem bywa, dla swietego spokoju skontaktuj sie z lekarzem, ale nie martw sie na zapas. Moze byc tez jakis blad laboratorium.

Gość gość
W tym tygodniu nie robi się bety. Po prostu chodzi się na wyznaczone przez lekarza wizyty. Ogarnij się, bo szkodzisz dziecku! Beta tylko na początku tak galopuje, później zwalnia!

Gość gość
Cześć :) Też jestem w 8tc . Nie stresuj się niepotrzebnie :) Dlaczego sprawdzałaś kolejny raz betę? Obawiasz się czegoś? Czy lekarz Ci zalecił?