Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamamamamamamamamamama

Co kupujecie dzieciom na Mikołajki? Drobiazg czy coś bardziej konkretnego?

Polecane posty

Gość Mamamamamamamamamamama

nie obchodzimy nikolaja jakos chucznie. kupie drobiazg, czekoladke , soczek. wole sprawic mu wiekszy prezent pod choinke

Ja też tylko symbolicznie, bo u mnie to się prawie pokrywa z urodzinami, poza tym niedługo Święta

kupujemy jajko niespodzianke sprawia dziewczynkomwielka frajde sprawdzanie co jest w srodku. pod choinke beda prezenty:D

ja tez raczej same slodycze dam synkowi, tymbardziej ze tydzien po mikolaju ma urodziny a jeszcze tydzien pozniej sa swieta :-)

No mój to raczej coś konkretnego...Ma na imie Mikołaj.Ale dla dzieciaków szwagra tylko drobiazgi.

do tej pory mala dostawala puzzle lub gre edukacyjna cenowo tak ok 15-20zl w tym roku pewnie bedzie podobnie chyba ze gdzies uda mi sie dorwac sakiewke z czekoladowymi pieniazkami to wtedy slodkosci i jakas ksiazeczka. 19grudnia ma imieniny a pozniej jeszcze gwiazdka wiec prezentow i tak dostaje sporo :) a wlasnie ile przeznaczacie tak srednio na prezenty dla dziecka wlasnego a ile dla dzieci rodzenstwa (szczegolnie chrzesniakow jesli ktoras ma)???

Ja bardzo różnie. W tym roku na urodziny kupiłam buty narciarskie za 179 zł. Pod choinkę tez często wsadzam ubrania, których nie traktuje jako prezenty, ale przynajmniej jest więcej paczek. Na siostrzeńców wydaję ok. 50 zł. U mnie w rodzinie nie ma zwyczaju kupowania drogich prezentów, więc raczej nie szaleję

w zeszlym roku na mala wydalismy ok 100zl tyle ze ubran w cene nie wliczalam bo dostala je juz z rana a nie jako paczki pod choinke :) w tym roku dostanie meble - tzn czesc pieniazkow naodkladala sobie sama (dodam ze ma 4lata i odkladala pieniazki z prezentow urodzinowych czy dniudzieckowych !!)a my dorzucilismy 400zl, meble i tak bysmy kupowali ale tak to wychodzi ze bedzie duzy prezent wlasnie tak ok 6-7grudnia dostarczony. Pod choinka od nas znajdzie jeszcze zestaw malego lekarza (bo stary sie rozlecial hehe) a od dziadkow wujkow etc pewnie pieniazki bo ona tak mowi ze woli to niz kolejna lalke :P (dziwne dziecko swoja droga) na chrzesniakow (dwojka) wydajemy ok 70zl na kazde 9z reguly jakies bajki na dvd)

przecie temat o tym co kupujecie a nie za ile ! ja kupuje autko mały lubi takie malutkie jakies niedrogie paczke dostajemy z pracy wiec słodycze odpadaja...

Moje jeszcze nie zatrybi, że dostało prezent, ale gdyby było starsze i miałabym czas, zabrałabym je w jakieś ciekawe miejsce dla dzieci.

A rano, do jego bucików albo do skarpetki włożyłabym drobiazg ale nie czekoladkę. Jakiś mały samochodzik, laleczka. Jak byłam mała, na wielkanoc moi rodzice chowali koszyczek z prezentami w lesie i kazali mi szukać. Oczywiście wierzyłam, że to zając zostawił :-) Napewno będę to kontynuować.

lucky gdzie twoja stopka? chyba nie przejełas sie tymi durnymi komentarzami?

ja tez myslałam o figloraju albo pływalni ale mały złapał jakis wirus ostatnio brzuszny i dmucham na zimne

Gość JA córce kupię lalkę
pseudo-Barbie za 15zł :D

Noe, nie przejęłam się, ale uświadomiłam sobie, że Ci, którzy odwiedzają stronę, z pewnością ją pamiętają. Chwilowo nie jest potrzebna. A co do Mikołajek :-) widziałam na Allegro strój Renifera (oczywiście dla bobasa) :-) Zasadniczo nie lubię przebierania misieńków w stwory, ale renifer był ok.

Moje dziecko jest jeszcze za małe na prezenty, ale postanowiłam, że na Mikołaja będę dawała córce śliczne ciuszki: dresik albo sweterek, a pod choinkę zabawki.

noe - mi nie chodzilo tu o przechwalki czy inne takie a raczej jak to wychodzi w rodzinie, zawsze mam problem z tym czy nie za slaby prezent kupuje i czesto czy wlasciwy, tak to jest jak ma sie chrzesniakow ktorzy wszystko maja, sorki ze napisalam nie na temat i ze kogos urazilam

Gość Moja córeczka uwielbia te
koniki Pony, ale ja kupuję jej jakieś niemarkowe odpowiedniki 3 x tańsze, a też sliczne :) Pewnie znowu dostanie kolejnego do kolekcji + książeczkę do kolorowania itd.

Na Mikołaja córeczka dostanie zabawkę, a na Gwiazdkę zabawkę (trochę droższa) + ubranko. Dla chrześniaczki (w podobnym wieku) będą zabawki i jakieś słodkości :)

Gość Elunka
My nie obchodzimy Gwiazdki prezentami, tylko na Mikołaja się daje w mojej rodzinie. Mój 3-letni synek dostanie kasę fiskalną, sanki, 2 bajki i mnóstwo słodyczy. Mikołaj przyjdzie do niego dziś w nocy, bo we środę ma w przedszkolu. Pozdrawiam

Gość Na Mikołajki zabawka
pod poduszke max. za 30 zł, droższe prezenty pod choinkę

Gość sylwia1977
Mój synek ma 8 miesięcy i na Mikołaja kupilismy mu klocki sensoryczne i grajacego pluszaka a na Gwiazdkę samochodzik-jeździk Chicco. Innych dzieci w najbliższej rodzinie jeszcze brak więc w tej kwestii się nie wypowiem.

Gość na mikołajki drobiazg
a kilka dużych fajnych prezentów pod choinkę. Jednak nigdy nie kupuję słodyczy (wg mnie to żaden prezent), ani ciuszków - z których tak naprawde cieszy się mama. Dziecko powinno dostac zabawkę lub książeczkę :)

Moja córcia ma w Mikołajki urodziny, wiec na drobiazgu się nie konczy, ale staram się kupic jakąś jedną konkretną rzecz, która będzie się bawic i cieszyc ciut dłuzej niż 5 minut :-), a potem na święta - drugi prezent. W tym roku na urodziny i Mikołajki dostanie wreszcie maskotkę ukochanego Scooby Doo, która gada, a na Święta - zjeżdżalnię domową. Pozdrawiam!

Gość Liuana
Na Mikołajki dostanie 30 zł i słodycze, na gwiazdkę dużą lalkę.