Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooo qurw...a szok

http//wiadomosci.o2.pl/?s=257t=301763

Polecane posty

Gość magduska197777
myrevin - mozesz jasniej?

Gość a gdyby - dzis przeczytane...
"Uczeń chwali się swoją nową kurtką. Pytam, czy jest świadomy, co oznacza wymalowany na plecach emblemat. Nie. To starożytny symbol szatana. Wiesz o tym? I co z tego. Ja nie wierzę, żeby to mogło mieć wpływ na moje życie. Jeden z wielu przykładów, jakie niesie życie. Jeden z wielu i ani jednego więcej. Z kilku powodów. By nie czynić reklamy. Nie wpisać się w medialnie atrakcyjny schemat epatowania złem. Nie być zmuszonym do rozdrapywania cudzych ran. Warto natomiast zastanowić się nad czymś innym. Uczeń nie wierzył, że ten niewinnie wyglądający emblemat może mieć wpływ na jego życie. W tym stwierdzeniu kryło się naiwne przekonanie, że człowiek jest powleczony jakimś materiałem izolacyjnym. Ma on sprawić, że nic z otaczającego świata nie ma prawa przedostać się do serca, do umysłu, wpłynąć na moje decyzje i zachowania. Tymczasem wcale nie jest trudno opisać w kilku słowach proces „oswajania się” ze złem. Niewinny żart. Chęć zaimponowania. Ciekawość. Jakiś tatuaż lub magiczny przedmiot. Próby postawienia pierwszych kroków. Urok obcowania z zakazanym owocem… A potem – nawet nie wiadomo kiedy – zaczyna się ostry zjazd w dół...

Gość magduska197777
wiesz chec zaimponowania, niewinny zart a zgwalcenie kolezanki to chyba dwie rozne rzeczy. przesadzasz, i to grubo.

zaczyna się niewinnie... "Tymczasem wcale nie jest trudno opisać w kilku słowach proces „oswajania się” ze złem"

Gość magduska197777
wiesz co myervin - nawet jesli jak poetycko napisales zdazylo mi sie podawac gwozdzie to nigdy nie w tak powaznej sprawie.

wiecie co mnie dziwi??Że zadna z tych dziewczym mikomu nie powiedziała co się stało! To też niestety swiadczy na niekorzyść nas,rodziców :(

Gość magduska197777
i co to ma do rzeczy w ogole?