Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżdżownica kwietniowa

nurtujące pytanie...

Polecane posty

a wiec mam nieregularne miesiaczki raz mam raz nie 2 miesiace mam miesiac nie i tak w kolko, ostatnio mialam ale spoźnił mi się znaczy mial sie skonczyc 18.11 a zaczal 22.11 dopiero co to moze byc?? zaznaczam trenowalam jakies 2 lata temu intensywnie sport wyczynowo i od tamtego czasu tak mi sie dzialo, ale to juz nie powinnien sie uregulowac? jezeli do lekarza pojde to co moze mi zapisac? PROSZĘ O POMOC!!

nie bagatelizuj tego i szoruj do gina....jest wiele specyfikow na uregulowanie miesiaczki,ale lekarz musi cie zbadac....do lekarza sio:)))) zeby pozniej nie bylo problemow....zalezy ile masz lat?

18 lat, ale chodzi o to czy to nie wiem w sumie co myslec, chcialam zaczac brac tabletki anty i nie wiem czy w tym wypadku moge pogodzic to z tymi miesiaczkami :( eh...

Gość pszczolka z listopada
napewno cykl ci sie ureguluje po tabletkach

Gość pszczolka z listopada
napewno cykl ci sie ureguluje po tabletkach

nikt mi wiecej nie napisze?

Gość blend
wlasnie na uregulowanie zwykle tabletki anty przepisuja ;]

moja kolezanka tak miala i jak sie teraz okazalo to jest bezplodna. to zalezy od organizmu ale im predzej idz do ginekologa on Ci wszystko wytlumacz. moze naprawde tabletki hormonalne pomoga.. trzymam kciuki :)

Gość dżdżownica kiwetniowa
jutro ide do ginekologa zobaczymy jak bedzie...

Gość igwiqcfe
hmmm... ja do 24 roku życia miałam krwawienia tak nieregularne że nawet tak cztery razy w roku, a byłam zdrowa, tyle że nieregularny tryb życia, sport, lekka niedowaga... teraz się wszystko unormowało nawet do lekarza z tym nie biegałam (zgodnie z rodzinną tradycją, trzymamy się z dala od lekarzy, no chyba że już jest bardzo, bardzo źle, i na zdrowie to nam wychodzi ;DDD)

Gość igwiqcfe
ano, otóż to, żeby uregulować, zamiast czekać aż organizm sam to załatwi lub zbadać podłoże psychiczne, lekarze wypisują tabsy niszczące wątrobę, czasem psychę, metabolizm, a nawet zwiększające ryzyko powstawania niektórych nowotworów (wiem bo biorę, no ale naprawdę muszę ;P)

Gość igwiqcfe
innymi słowy, młoda zdrowa kobieta ma prawo mieć nieregularny okres jednak jeśli chcesz się zabezpieczać przed niepożądaną ciążą, to tabsy wyregulują ci krwawienia (nie będzie to jednak okres ALE tzw "krwawienie z odstawienia" bo nie masz wtedy cyklu miesięcznego ale jesteś niepłodna w zasadzie), no i pewie będą inne korzyści