Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la kofeina

Senegal

Polecane posty

Gość la kofeina

Drogie podróżniczki, była któraś w Senegalu? Czy warto tam pojechać (choć to nieco naiwne pytanie)? I czego się można w tym kraju dowiedzieć, co mozna zobaczyć, co przeżyć?

Gość no cóż...
masz internet i pytasz?

Gość la kofeina
Mam internet i pytam, bo co innego przeczytanie suchych informacji na wikipedii, albo wątpliwej jakości relacji na portalu, a co innego bezpośrednia opinia od osób, które tam były. Dla mnie liczy się subiektywizm wrażeń :)

warto zobaczyc ciekawe miejsca tego kraju (np \\\"rozowe jezioro\\\", ktoremu ten charakterystyczny kolor nadaje sol oraz zobaczyc muzeum niewolnictwa) ale rowniez poznac ludzi, ktorzy w nim mieszkaja...ich zycie jest calkiem rozne od naszego... Jezeli lubisz odkrywac nowe miejsca, to polecam ale nie spodziewaj sie wygody i komfortu (poza dobrymi hotelami) ...

Gość la kofeina
Nie spodziewam się super luksusów, ale z drugiej strony jedziemy z biurem, więc sypianie w lepiankach nam nie grozi ;) Zarezerwowałam już wycieczkę w alfa starze, zobaczymy. Mam dobre przeczucia :D

Gość nevrette
W podróżach o to chodzi, żeby zobaczyć inne kultury, ludzi, którzy żyją inaczej. I nie zawsze muszą to być obserwacje przyjemne. Przynajmniej ja to tak widze :)

Gość dobra rada dla ciebie
Jeśli już tam pojedziesz, to uważaj na Murzynów. Wiesz już, jacy oni są niebezpieczni.

Gość Saszem
Chyba w te wakacje pojedziemy do Senegalu :) Mam pytanie do tych, którzy tam byli - co zabrać, na co uwazać, za co zwracać uwagę, czego nie przegapić? W biurze alfa staru co prawda powiedzieli nam ogólnie o wszystkim, ale oficjalne info to jedno, a własne doświadczenie to drugie :D

Gość Tepoth
Hm, poczytaj tematy o Egipcie, ogólnie podobne rzeczy. Nie musicie się obawiać zemsty faraona, a to duża ulga ;) Koniecznie próbujcie lokalnych przysmaków i kupujcie świerze owoce. Mleko kokosowe od sprzedawcy, sprzedawane od razu po obcięciu czubka i ze słomką to pyszna rzecz :) Jedźcie do parku krajobrazowego, jest piękny, przyroda tam tętni życiem, aż ciarki przechodzą. I wyprawę quadami też bym polecała, jeśli się nie boisz jeździć na tych małych samochodzikach. Warto się przełamać.

Gość Romptopaj
Hej! Jedzie ktoś do Senegalu w te wakacje?

Gość czesio sernik
Ja jadę do Burkina Faso do pracy :)