Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobo w drodze

Która z Was urodzila w wieku 21-22 lat?

Polecane posty

Gość bobo w drodze

Ja mam 21 lat i jestem w prawie 3 m-cu ciązy. Jak urodzę stuknie mi juz 22 :) Zastanawiam sie, czy duzo jest dziewczyn, ktore rodza w tym wieku, czy teraz to juz wszystkie ok 30tki?

ja urodzilam w wieku 20 lat, moja przyjaciolka ma 21 lata i termin na luty wiec jak urodzi bedzie miala 22 lata pozdrawiam

Ja mam 23 w lutym skoncze 24 .... i półroczną córeczkę ! Pozdrawiam młode mamy ! :)

Gość bobo w drodze
Dzieki za odzew :) Powiedzcie mi, jak radzicie sobie z obowiazkami mlodej mamy? Cięzko jest? Ja mam termin na koniec czerwca, takze juz po sesji, ale co sie najem stresu to moje..A od pazdziernika zamierzam wrocic na uczelnię. Mam nadzieje, ze jakos to bedzie :P

Gość
będzie dobrze. Ja mam 23 lata i miałam mieć kruszynkę w czerwcu (planowo 24 latka), ale ktoś na górze zdecydowal inaczej , więc będę miała maluszka w 25 r. ż. Dasz radę, młode mamy są super 🌼

ja w listopadzie skończyłam 22latka a moj mąz 26 termin porodu mam na 20 lutego :)

ja mam 26 lat i 5 letnie ciecko....

ja mam 28 lat-----jeden syn 6 lat, drugi 9 miesięcy. jak urodziłam starszego to też studiowałam i jakoś się udało nic nie zawalić i skończyć studia planowo.

Gość ewelinka21
czesc. ja mam 21 lat i termin mam na maj. wtedy to juz bede miała 22. rozwniez studiuje i po urdzeniu dzidziusia nie zamierzam ze studiów zrezygnowac. pozdrawiam

Gość ciemna masa...
Nicole jak zrobiłaś ten drugi suwaczek w Twojej stopce? Nie znam angielskiego, mogłabyś mi to opisać krok po kroku??

To naprawdę nic trudnego: Wchodzisz na stronę tickerfactory- http://tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php Trochę niżej masz zaznaczone na niebiesko napisy, klikasz na \"Pregnancy\", wybierasz wzór suwaczka (jest 15 stron różnych wzorów), następnie klikasz Next , wybierasz oznacznik, który będzie liczył dni do porodu np. dzidziusia, potem znowu NEXT, u góry musisz wpisać datę porodu. Ja zaznaczyłam: May, 14, 2007, następnie NEXT i pojawi się link do suwaka. Ten właściwy to bbCode, który zaznaczasz dopiero w miejscu gdzie zaczyna się http:...... Potem już możesz skopiować linka i wkleić do stopki.

Gość ciemna masa...
Dzięki.

Gość krzyk ciszy
Ja urodzilam swoja coreczke w wieku 22 lat. dalo mi sie skonczyc studia bez zadnych przerw, nawet bez przekladania egzaminow. Bylo troche ciezko, ale jesli sie tylko chce to mozna sobie poradzic w kazdej sytuacji. pozdr.

Ja mam obecnie 22 lata i jestem w 22 tc i rodze w kwietniu a wtedy bede juz miala 23 latka :D Pozdrawiam wszystkie mlode mamusie 🌻

Gość a ja myśle że jesteście
gówniarami. Myślę, że czas na dziecko jest wówczas, gdy skończy się studia...

Gość krzyk ciszy
Zycie ma to do siebie, ze nie da sie w nim wszystkiego dokladnie zaplanowac i przewidziec. Moze i idealnie byloby urodzic dziecko zaraz po studiach, ale z druciej strony konczysz studia- masz 2 letnie odchowane dziecko, mozesz szukac pracy. Nie ma tego zlego...

Gość I tak i nie.....
To też zależy jakie się ma studia. Moje były niewiarygodnie absorbujące. Egzaminy bardzo setresujące, związane z występami publicznymi. Na studiach wymagana była ogromna aktywność..., dlatego teraz, gdy jestem po studiach, zaczęłam pracę myślę powoli o dziecku. Za jakiś czas, ajk jesczze popracuję będę w stanie normalnie zajść w ciąże bez stresów specjalnych i będę mogła pójść na normalny macierzyński, na studiach musiaąłbym brać dziekankę...

Nigdy nie wiesz jak Cię życie pokieruje. Planować pewnie, że można, ale nigdy nie jest wszystko tak jakbyśmy chcieli, bo po prostu taki jest koleje życia.

Gość psychiatrycznka.
A jeśli ktoś nie idzie na studia, to kiedy dziecko? Skoro studia są wyznacznikiem bycia dobrą matka. ehhhh gówniarą to ty jesteś, bo opowiadasz bzdury. Skończyłaś pewnie te swoje mega ambitne studia, a nadal jesteś głupia jak but.. To, że ty uważasz ze po studiach, to twój problem i nie każdy musi robić to co ty. Ale widać na studiach kułaś regułki, zamiast uczyć się logicznego myślenia. i normalnego podjeścia do życia. Nie trawię takich Kobiet. Zawistnych i uważających się za monopolistki jeśli chodzi o dobry plan na życie.

a ja mysle ze jestescie..... to do ciebie.a kto ci powiedzial moja droga ze wszyscy musza konczyc studia?????twierdzisz ze mozna rodzic po ukonczeniu studiow bo co wtedy jestes dojrzla do tego czy madrzejsza czy bedziesz zarabiac kupe forsy i stac cie bedzie na dziecko????bo nie rozumiem!!!!!! ja urodzilam jak mialam 22 lata i nie konczylam studiow i jestem najszczesliwsza matka ktora spodziewa sie wlasnie drugiego dziecka i nie potrzebne mi wcale bylo 15 fakultetow zeby zalozyc i miec szczesliwa rodzine.

Gość psychiatrycznka.
anita i jeszcze dodam jedno to twojej wypowiedzi. Idz myśle ze jestescie poczytac post o tym ile zarabiaja mamusie ktore maja skonczone studia. :D pozdrawiam

Gość a ja myślę że....
DLaczego napisałam, że po studiach?? Dlatego, że uważam, że logicznie myślący człowiek w obecnych czasach uważa studia nie za coś nadzwyczajnego, ale za standard. To, że obecnie jest jakiekolwiek zatrudnienie dla osób ze śrdnim wykształceniem to nie znaczy, że za 10 lat również będzie. Pomijam tutaj zawody robotnicze, gdyz one głownie wykonywane są przez mężczyzn. W latach '80, czy '90 studia zapewniały dosyć gładki start, teraztak nie jest, kto wie, czy za 10-15 lat brak studiów nie będzie oznaczał wyalienowania z rynku pracy?? NIe myślicie o tym dziewczyny?? A to, że ktoś mnie nazywa głupią jak but... cóż... ciekawe, czy takie samo zdanie będzie mieć o mnie ta osoba za 10 lat.

Gość a ja myślę że....
Ja skończyłam studia i wiem ile zarabiam, poza tym oprócz pracy zawodowej mam zamiar podjąć studia doktoranckie. Nie tylko pieniądz się liczy, bo widzę, że stosujecie przelicznik studia-pieniądz. Również poziom intelektualny, zainteresowania, horyzonty, to jest to, co można zaoferować swojemu dziecku. Matura to tak naprawdę nie jest nic. Pozdrawiam