Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość interesantka

Drogie mamy jaki kierunek studiów skończyłyście??

Polecane posty

Gość interesantka

Albo co studiujecie? Jakie studia są opłacalne? Tzn. takie, które potem zapewnią pracę, którą będzie można pogodzić z wychowaniem dziecka?

Skończyłam psychologię i pedagogikę resocjalizacyjną, mało opłacalny kierunek jeden i drugi :) nie polecam :D

marketing i zarządzanie przedsiębiorstw - ja dla siebie przyszłości w tym kierunku nie widze

Gość breaker2
finanse ,bankowosc i ubezpieczenia-pracowałam w zieleniaku po tych studiach:(

Germanistyka + szkolenie techniczne, marketingowe, informatyczne = pracujesz jako tłumacz, dostajesz i odsyłasz teksty mailem. Sama ustalasz czas i miejsce pracy. Możesz np. realizować większe zlecenie i mieć wolne przez 4 miesiące. Pracujesz kiedy dziecko śpi lub w nocy. Najlepiej współpracować tylko z niemieckimi biurami, bo mają stawki x 4.

Majka*** ale za to ciekawy i można napewno dowiedzieć się mnóstwo ciekawostek. Chociaż gdybym miała zająć się resocjalizacją, mogłabym się trochę pogrążyć (gdybym np. trafiła na zawodników z Mechanicznej pomarańczy).

kierunek: cybernetyka ekonomiczna i informatyka, specjalność: przetwarzanie danych i rachunkowość

Zawsz imponowały mi studia związane z zarządzaniem, finansami, bankowością, chyba dlatego, że sama do tego nie miałam głowy.

filologia angielska a ze mieszkam w malym miescie to ugrzezlam w szkole praca niby malooplacalna w roku szkolna bardzo czasochlonna (klasowki poprawy zeszyty) no i stresujaca ogolnie no ale przynajmniej wakacje mam dla dziecka :)

dodam ze pracuje w gimnazjum stad moze te stresowanie bo wiadomo jaka jest dzisiejsza mlodziez... tylko co ja zrobie ze ja lubie moja prace i nie zamienilabym sie na zadna inna... chociaz czasami mysle ze moze jakbym zrobila podyplomowke z resocjalizacji to byloby mi latwiej ;)

Gość bambusowe dzwonki
ja mam wyzsze wykształceni chociaz studiów nie konczyłem ,jak prezydent kwasniewski..........KAZIK

Gość pracująca mama
ja skonczylam politechnike i mam 1,5 tys na reke. Zadna rewelacja. Gdybym byla facetem zarabialabym na tym samym stanowisku o wiele wiecej. O tym tez trzeba powiedziec ze kobiety dostaja mniej za ta sama prace.

Gość aniiia
skończyłam matematykę - trudne studia :O jestem nauczycielką w podstawówce. Lubię swoją pracę i mam sporo czasu dla moich dzieci, ale wyżyć z tego trudno, niestety :(

Gość biala tasma
politologia: spec studia europejskie administracja publiczna oba kierunki zajebiscie sie przydaly:( bezrobotna.. choc z tego co czytam kazdy kierunek ( no moze poza informatyka i medycyna) zagwarantuje nam bezrobocie.. ehhh - studia gowno daja.. a jak jest sie kobieta to jeszcze gorzej:(

Gość niebieska chmurka
psychologie :) i jest dobrze :)

Gość A.lly
Polonistyka i resocjalizacja - ukończone z wyróżnieniem (psu na budę). Obecnie jestem w trakcie zakładania działalności gosp. nie mającej nic wspólnego ze studiami. Na razie. Będę pracować w domu i będę z małym. Mam plan w tym czasie poznać tajniki takich przedsięwzięć. O tym co było po skończeniu studiów a przed decyzją o podjęciu działalności gosp. wolałabym nie pisać. :O Jeszcze jedno: Nauka nigdy nie jest bez sensu!

Gość annnnnnn
to dlatego ze jestesmy kobietami i przegrywamy juz na starcie

Gość winnie d.
nie skończyłam biologii bo mi się znudziła po pierwszym roku, nie skończyłam medycyny bo przestałam się uczyć i mnie wylali- też po pierwszym roku, nie skończyłam pedagogiki bo uznałam, że jest nudna, skończyłam psychologię - bo mi rodzice truli,że jakieś studia trzeba mieć:) no i w zawodzie nie pracowałam nawet dnia, bo mam ułańską fantazję i pracuję jako handlowiec:) robota ciekawa i dobrze mi płacą!:)

zarządzanie finansami i zarządzanie transportem specjalność transport morski pracuję w zawodzie i właściwie oba kierunki studiów są mi przydatne

Gość do rafinki
prosba: napisz czym dokladnie sie zajmujesz, w jakim miescie/ wojewodztwie i ile ci placa - jesli to nie tajemnica oczywiscie :)

Gość pytanie do luckylady
luckylady, mogla bys podac jakies firmy, ktore szukaja tlumaczy?

Niemiecki rynek jest już trochę nasycony polskimi native speakerami i tłumaczeniami specjalistycznymi, ale zawsze można próbować. Jedno z lepszych biur: www.wienersundwieners.de www.wienersundwieners.de/de/bewerbung/index.htm Piszesz im w jakich tekstach się specjalizujesz, dostajesz do przetłumaczenia próbkę i jeśli jest bezbłędna, wkrótce jesteś zasypana zleceniami.

bardzo ci dziekuje za odpowiedz. sprobuje, moze sie uda.

Gość klara 82
skończyłam pielęgniarstwo. praco jest ale za marne pieniądze. dobrze przynajmniej że po macieżyńskim nie będa mnie mogli zmuszać do nadgodzin, choć i tak praca w systemie 12-godzinnym teź nie będzie rewelacją gdy dziecka będzie malutkie:(

Gość chatka poooochatka
NIe jestem jeszcze mamą, skończyłam Akademię Muzyczną:)

Gość oceanotechnika i okrętownictwo
PG

a ile mniej wiecej placa za linijke / za tekst? tam jest takie pytanie i musze wpisac ile bym chciala zarabiac.

jeszcze raz bardzo dziejuje za linki. a znasz moze jakies polskie strony? ja bym wolala tlumaczyc pol -> niem