Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość interesantka

Drogie mamy jaki kierunek studiów skończyłyście??

Polecane posty

Lucky - Mechaniczna pomarańcza, hmmm ciężko mi się czytało i nie przypadła mi do gustu, ale wolałabym nie miec stycznosci z takim osobnikami :D

Gość azorro
informatyka na porządnej uczelni (PP) - od kilku miesięcy usiluję znaleźć pracę w Zielonej Górze, ale nic z tego... wiocha jakich mało... a mój mąż nie chce się przeprowadzic z powrotem do Poznania ;(

Jak na początek, 0,40 EUR za linijkę. To dla nich b. korzystna cena, bo Niemcy nie pracują taniej, niż za 0,50. Zdarza się, że sami oferują ok.1. U nas to nie do pomyślenia. polskich biur jest pełno. Wpisz w google \"biuro tłumaczeń\". U nas jest ok. 19-27 zł netto za 1700 znaków ze spacjami.

Majka, nie wiedziałam, że jest książka, znam tylko film. :-D Smutny morał, dla tych, co nie widzieli, że jak ktoś sam nie chce, to NIC go nie zresocjalizuje.

Gość pytanie do luckylady
szukalam juz przez google, ale czesto szukali doswiadczonych i przysieglych tlumaczy. a czy dostalas juz jakies zlecenia od tych firm krore tu podalas?

Zastanów się, co potrafisz. Jeśli nie masz doświadczenia i czujesz sie niepewnie, zareklamuj się najpierw jako tłumacz ogólny w bazach ogłoszeń (kiedyś był reporter, aaby, ogloszenia.pl, a teraz nie pamiętam). Wtedy można trafić na Polaków, którzy niemieckiego ni w ząb, a chcą produkować tanio na eksport, więc tłumaczysz prostą korespondencję handlową. Próbuj też z biurami, wypełniaj ankiety itd.

Tak, miałam od nich zlecenia i wiem, że są godni zaufania, inaczej bym ich nie polecała.

Gość maluszekkkk
politologia socjologia podyplomowka z historii 2 letnie studium pedagogiczne nie pracuje w zawodzie nauczyciela- zwykly urzedas

luckylady ja z kolei mam pytanie o szkolenia techniczne itp. Gdzie takie robiłaś?? Można taki kurs skończyć w internecie?? Ja też jestem po germanistyce do tego znam angielski ale jeżeli chodzi o język techniczny to jestem zielona.

Napewno cię ucieszę, bo liczą się tylko praktyczne umiejętności. Nikt nie będzie od ciebie wymagał papierów (ewentualnie filologii, dyplomu, i tłumacza przysięgłego, ale nawet to nie jest musem, tylko ominą cię uwierzytelnienia). Byłam asystentem zarz. i tłumaczem w technice grzewczej i tam podłapalam budowę maszyn, instrukcje instalacji i obsługi itd. Wystawiałam dokumenty, tłumaczyłam strony www po niem. i tak nabyłam doświadczenia, ale to możliwe zawsze i wszędzie. A informatyka to hobby, bo ja i komp. to jedno :-) Zaopatrz się w wielki słownik techniczny i zacznij od krótkich tekstów, wspieraj się netem. Kursy pewnie byłyby dobrym rozwiązaniem, ale nie orientuję się w nich.

Nie zgadzam się z Majką ja skończyłam psychologię na UW i resocjalizcje także na UW i podyplomowe z dor.zawodowego i nie mam czasu bo tyle jest zleceń i pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pytanie do luckylady
a korzystasz z jakis "narzędzi wspomagających tłumaczenie"? widzialam, ze tez o to sie pytaja.

Gość zostanę mamą w czerwcu
ja skończyłam informację naukową i bibliotekoznawstwo

:-) Nie, to nic takiego. Życie tak mi się ułożyło. Właściwie najwięcej zawdzięczam dziadkowi, bo to on nauczył mnie niemieckiego. Gdyby nie to, pewnie byłabym położną albo opiekunką w domu dziecka. :-)

Fizyka i informatyka, podyplomowo: matematyka. Jak sie łatwo domyślić pracuje w szkole, ale lubie swoja prace.

Gość super mama po
a jaka to jest wysoka? I przedzial 2000-3000 netto II 3000-4000 III 4000-5000 IV powyzej 5000 ? jak nie chcesz pisac, to nie pisz, ja zapytalam tylko z ciekawosci, bo jestem w II i wydaje mi sie ze to juz wysoka.

Gość super mama po
dzieki, gratuluje :-) to sukces!

matematyke teoretyczna :) ... prace mgr mam juz napisana ale obrona po rozwiazaniu ze wzgledu na zdrowko :(... i zielonego pojecia nie mam co dalej bedzie...

Skońcyłam POlibudę najpierw studia inżynierskie o specjalności inżynieria środowiska morskiego, potem magisterskie oceanotechnikę o specjalności logistyka i zarządzanie transportem morskim i w tym kierunkiem chciałabym w przyszłości pracować. Obecnie pracuję w firmie transportowej w księgowości, praca mało ambitna ale lekka i przyjemna, mało stresująca, co dla mnie dość ważne przy dziecku, mogę wyjść zawsze kiedy jest potrzeba, do lekarza czy coś w tym stylu, żadnych nadgodzin, wolne weekendy, godzina na karmienie(wychodze wczesniej) , przychodzę na którą mi pasuje (w zależności jak Mała się obudzi), niestety zarobki dość kiepskie:( ale adekwatne do ilości i rodzaju pracy, poza tym wszystkie socjalne są, paczki dla dziecka, na święta, wczasy pod gruszą,itp...

słonko a w jakiej firmie pracujesz? Może w takiej z którą współpracujemy ::D:D:D dobrze mieć znajomości w razie czego :D

Porta-Transport, to koło Ciebie na Drzetowie (dobrze pamietam, ze tam mieszkasz?), jak będzę szukać pracy w zawodzie to do Ciebie się zgłoszę:) Właśnie się tak zastanawiałam gdzie tY NA POGODNIE PRACUJESZ W BRANŻY MORSKIEJ i mi się tylko Unitor kojarzy w okolicy i nic poza tym. Sory Caps mi się wyżej włączył..

Ukończona filologia ukraińska na UW. Dzisiaj wiem, ze nie widze dla siebie w tym przyszlosci, ale mimo wszystko nie uwazam zeby te 5 lat studiow byly zmarnowane :-) Ciągle licze ze uda mi sie znalezc kiedys prace, gdzie bede mogla realizowac swoje ambicje i jednoczesnie nie ucierpi na tym moja rodzina...wiem, ze w Polsce to nie takie łatwe, ale przeciez nie jest rowniez niemozliwe:-)

hehe prawie zgadłaś, pracuję w Essve koło Unitoru w tym samym budynku :) Branża budowlana, ale zajmuję się oprócz księgowości także spedycją morską i wieloma różnymi rzeczami :D No z Portą nie współpracujemy, dobrze pamiętasz gdzie mieszkam :) A Ty pracujesz w tym budynku na Firlika?