Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irfankaa

Irfanview-jak zmniejszyc zdjecie?

Polecane posty

Gość irfankaa

Pomozcie, bo nie wiem czy w ogole jet to mozliwe... Mam zdjecie i ma rozmiar 80kb, a chce zeby mialo ponizej 50 kb (pierotnie zdjecie mialo 1.1 mb, ale je poobcinalam) Tak wiec obeny rozmiar to 80 kb, a rozdzielczosc 480 na 600 pikseli czy da sie jeszcze to pomniejszyc troche?

Gość jeste takie prawo
pewnie że mozna wchodzisz w wielkosc iobrazka i tam wpisujesz jaki ma byc rozmiar w pikselach i pózniej mozesz zminiejszych zmniejszając ilośc pikseli w calu wtedy zdjecie bedzie gorszej jakosci

Gość jeste takie prawo
obraz/zmień wielkość

Gość irfankaa
poprawiam, ale sie rozmazuje wszystko :-( A nie da zmniejszyc jeszcze rozmiaru nie psujac jakosci?

Gość zrozpaczona.
wpisz wpierw żadana wielkośc w pikselach i zobacz ile wyjdzie i jak bedzie za duze to tylko zostanie regulacja jakoscią zdjecia czyli ilośc pikseli w calach.alternatywam jest lepszy program typu Adobe Photoschop.Ten program nie powoduje az takiej straty jakości zdjecia ale z koleji to trudny program.

Gość irfankaa
Ale nie wiem jaka byc zadana wielkosc w pikselach-zdjecie ma miec mniej niz 50 kb

Gość irfankaa
A np robiac zdjecia aparatem cyfrowym moge juz w tym momencie sterowac wielkoscia tzn zeby te pierwotne zdjecia mialy jak najmniejszy rozmiar?

Gość zrozpaczona.
jeżeli nie wiesz jaka to reguluj tylko wielkoscia w pikselach az uzyskasz 50kb poprstu bedziesz miec mniejsze zdjęcie ale lepszej jakości

Gość zrozpaczona.
możesz ale z tego co wiem obecne aparyaty robia najmniejsze zdjecia o rozdzielczości ok 1200x1600 pikseli no chyba że jakis szrot to 800x600 ale to i tak zdjęcie o wielkości cnoajmniej 500kb

Gość zrozpaczona.
lepsze programy maja wieksza zdolnosc kompresji nie tracąc nic na zdjęciu

Gość irfankaa
nie wychodzi mi cos mam duze rozmiarowo zdjecie i nie wiem jak je zmniejszyc :-/ Wiem tylko jak sie steruje pikselami, ale to juz tylko sterowanie jakosci. Jak po prostu zmniejszyc zdjecie w sensie takim fizycznym? :-)

Gość zrozpaczona.
w tym programieo ile ma foto zostac kolorowe mozesz sterowac wielkością tylko w 3 sposoby: -poprzez kadrowanie o ile jest jeszcze coś -poprzez zmniejszenie wielkosci w pikselach -poprzez zmniejszenia ilosci pikseli na cal

Gość irfankaa
Dzieki za pomoc, ale cos nie udaje mi sie zmniejszyc do 50 kb, bo zdjecie robi sie malutkie :-(