Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*aAa*

Pytanie odnosnie KTG

Polecane posty

Bolal mnie wczoraj brzuch nie moglam rozszyfrwac czy to skurcze czy maly szaleje wiec poszlam do szpitala zeby zrobic KTG Kiedy dostalam wykres poszlam do lekarza dyzurnego a on popatrzyl na kartke przybil pieczatke i powiedzial: prosze z tym jechac do swojego lekarza prowadzacego on tez sie na tym zna Zapytalam czy wszystko w porzadku a on na to ze tak i na tym sie skonczyl nas dialog Problem jest w tym ze moj lekarz pracuje jeszcze w innych miejscowosciach i przez nastepne dni nie bede miala z nim kontaktu Nie znam sie na tych wynikach Moze ktoras z was potrafi powiedzic co powinno mnie zaniepokoic na tym wykresie Mysle jednak ze gdyby bylo cos nie tak to by mi powiedzial Glupia sytuacja ale w szpitalu w moim miescie tak juz jest:-(

Gość elinova
A co Tobie wyszło na tym KTG??? Są jakieś skurcze?? Czy to wynik obrazkowy, tj. taki z wykresem???

Ja sie na tym nie znambylam pierwszy raz Na tej katrtce sa dwa wykresy Nic wiecej nie wiem bo lekarz wogole ze mna nie rozmawial:-( kazal mi isc do swojego lekarza tak jak napisalam wyzej Czasem naprawde nic nie rozmuniem poszlam do szpitala bo sie balam czy wszystko dobrze a on mnie odeslam z kartka do domu i nawe nie raczyl wyjasnic o co w tym chodzi Nie wiem moze liczy ze mu zaplace za to ze zamieni ze mna dwa slowa

Popatrz na wykres i zobacz jak się prezentuje czynność skurczowa w czasie, tzn. co ile minut pojawia się skok i ile ma %. Powyżej 80% zaczynają się skurcze porodowe. Im słabsze skurcze teraz, tym lepiej. Co do bicia serduszka podobno najlepiej jeśli się zmienia, bo to świadczy o aktywności dziecka, ale nie przejmuj się jeśli jest prawie w jednej linii, bo dzieci lubią spać ;-)

Nie mam 100% pewności, ale jeden z tych wykresów obrazuje czynność skurczową macicy, a drugi tętno płodu.

luckylady nie ma skurczy porodowych jesli dobrze odczytalam:-) wydaje mi zie ze jakby cos sie dzialo to by mnie nie wyslam do domu

Hej! Czynnosc skurczowa do 20 a serduszko dzidziusia miedzy 120 do 160. Szybsze przy ruchu slabsze przy odpoczynku. 🌻

bibik czynnosc skurczowa nie przekracza 20 a serduszko od 120 d0 150 Tzn ze wszystko dobrze??

aAa nic się nie martw jeśli byłoby coś nie tak napewno do domu by Cię nie puścili, w końcu ten lekarz przybił tam swoją pieczątkę więc odpowiadałby jakby coś się stało.

jeszcze raz czynnosc skurczowa od 10 do 30 slepa jestem;-)

Też tak myślę, ale ten lekarz to jakieś nieporozumienie. Skurcze, jeśliby się pojawiły mogłyby mieć ok 30-40% i pojawiać się nieregularnie. Trudno zresztą to KTG dobrze założyć. Pamiętaj, że gdy np. nie leżałaś zupełnie swobodnie albo podnosiłaś się, wynik z tej chwili jest niemiarodajny, bo skacze np. do 80% A pod koniec dzieciaki tak kopią, że ledwo da się cokolwiek odczytać :-) Dlatego przykładają na pół godziny.

Dzieki wielkie dziewczynki Wiedzialam ze od was dowiem sie wiecej niz od tego padalca w szpitalu:-)

zieloneszkielko wiem ze ty mnie rozumiesz bo znasz ten szpital:-) i tych ludzi chociaz moze z troszke lepszej strony:-0

Wszystko ok. Ja mialam od 40 do 70 i jakos dotrwalam do 36 tygodnia! Bedzie dobrze! PowodzeniA1 ❤️

Ja mialam wczoraj przyjemnosc z doktorem Dż nie wiem czy go znasz Nie przypadl mi do gustu Mam nadzieje ze go nie bedzie jak bede rodzic:-)