Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arava

troche prywaty-do posiadaczy zwierząt

Polecane posty

Bardzo Was prosze , napiszcie , jak Waszym zdaniem powinna wyglądać strona lecznicy dla zwierząt, jakie powinna zawieraac informacje , czego po niej oczekujecie. Zbliza sie moment (wreszcie!) , powstania mojej i będę wdzięczna za wszelkie uwagi:)

Gość jkafk
1 Cennik - tylko nie rób tak ze dajesz przycisk CENY a tam odnośnik do poczty email. Wkurwia to...

Gość taktaktak
popieram ceny, ceny i jeszcze raz ceny.

gratulacje :) cennik nie jest chyba najważniejszy , bo nie wszystko jest oczywiste ;) dla mnie powinno byc kalendarz szczepień , lista sprzetu jaki posiadasz ( np. rtg) lista lekarzy i ich specjalności kilka fajnych informacji na temat najpopularniejszych objawów zdjecia pacjentów sa zawsze miłe :)

Na pewno podstawowe sprawy - godziny przyjęć, tel. kontaktowy, jak dojechać, jakie usługi proponujesz (czy np. przeprowadzasz zabiegi chirurgiczne typu sterylizacja), czy masz sklepik, jesli tak, to asortyment, no i cennik najczęsciej wykonywanych usług (szczepienie, odrobaczanie, iniekcja, badanie podstawowe), a najlepiej też ceny sklepiku.

Gość jkafk
kominikator jaki albo możliwość umówienia email, jakiś kalendarz podpięty pod terminarz z wolnymi terminami

Dzieki. Ceny zabiegów sa stałe tylko w przypadku kastracji kotów i kotek:)

Gość dupy nie oszukasz....
to wpisz ceny: "OD" 20ZŁ - W ZALEŻNOŚCI...

Problem w tym, że ceny są różne - np. za zastrzyki dla mojego kota płaciłam rózne kwoty w zalezności od składników i ich ilości (kot mial przeziębione nerki).

Cen leków przeciez nie będe wyszczególniac, na cene wizuty składają się usługi leki, np. 3 zł iniekcja + 2 zł lek , plus badanie moczu , itd.

Dla mnie konieczny jest dokładny adres, zawsze aktualny telefon (tzn, nie żeby ktoś był pod nim na okrągło, tylko żeby nie było że właśnie zmieniony i dupa z dodzwonienia się), godziny przyjęć, lista lekarzy i jeśli dysponujesz, to sprzętu (typu rtg), lista wykonywanych zabiegów (chirurgicznych głównie), CENNIK - i to nie w pdf (grrrr), jeśli masz sklep to choćby ogólnie o asortymencie - czy są kocie żwirki, karmy - jakie, miski, klatki, kagańce, witaminy itp. Mile widziane zdjęcia gabinetu i sklepu, jeśli wygląda przyzwoicie, to zachęca. Fajna byłaby lista objawów alarmowych, które wymagają natychmiastowej pomocy, ale to już tylko moja luźna myśl.

no, ale np. sama iniekcja to chyba kosztuje ta samą kwotę, cena leku w strzykawce, to juz inna sprawa prześwietlenie danej części ciała też raczej kosztuje zawsze tyle samo tak samo z podstawowym badaniem danego zwierzaka czy szczepieniem

Gość Linda Evans
No fajnie by było móc uzyskać podsawową poradę przez telefo bądź mailem, nie mówę tu o diagnozowaniu na odległośc, ale po co jechać do weterynarza z kotem, któremu mąz podał zupę z tymiankiem, czy innym ziołem i kot się trochę nabzdryngolił?Sytuacja z życia wzięta. I koniecznie zdjęcia stałych pacjentów...

Myślę, że cennik może być taki dosyć ogólny. Zresztą dokładny byłby długi. Ceny leków to oczywiście co innego, ale np cena za kastrację, za zastrzyk (bez leku, sam zabieg), szczepienie (też samo kłucie, wiadomo, że reszta to cena szczepionki i może być różna), za jakieś ogólne badanie tyle (choćby przedział cenowy), siki tyle. Weci ceny mają dość różne, jedni drożsi, inni tańsi i ja wolę wiedzieć.

Gość Właścicielka Pusia i Benitka
Przede wszystkim usługi jakie wykonujesz - począwszy od szczepień a skończywszy np. na strzyżeniu psów. Mało ludzi wie o tym, że weterynarz często jest też psim fryzjerem :-) Cennik-ale o tym zapewne wiesz, pisz konkrety a nie np. od 20 -50 zł Umieść też informacje związane ze szczepieniem - kiedy, na co... I objawy chorób, z którymi warto zwrócić się z pupilkiem do weterynarza.

zdjęcia przychodni, zdjęcia lekarzy ze spacjalonościami...w mojej przychodni jedna Pani jest od kotów druga od psów...to pomaga dobrze się umówić. Wiadomo, że jak ktoś jest weterynarzem to pomoże i jednemu i drugiemu,ale tak ejst profesjonalniej. ZDJĘCIA PUPILI, zdjęcia mogące pomóc samemu zdiagnozowac chorobę zanim się przyjdzie do lekarza, np. egzemy na futerku:)

A ja lubię gdy pracownicy lecznicy pomagają bezdomnym zwierzętom i gdy np w holu stoi puszka i można tam wrzucać drobne. Ja mam swoją ukochaną lecznicę, i jest po prostu klasa! Recepcja, FACHOWY lekarz, wyrozumiały, poświęca dużo czasu, dostępność 24/ dobę nic dziwnego że mają tam kolejki :) lecz nawet będąc w poczekalni nie można się nudzić, bo wszyscy którzy tam przychodzą chętnie wdają się w konwersacje o swoich pupilkach oraz o Panu Doktorze również i panuje bardzo rodzinna atmosfera. I jest to naprawdę obiektywna opinia, mam takie dobre zdanie pomimo tego że niedawno musiałam uspać tam swoją kochaną sunieczkę ;( No ale nic, miało być o sajcie, więc z uwag na temat to właśnie przede wszystkim cennik, mile widziane byłyby także porady dotyczące codziennej opieki nad najbardziej typowymi zwierzakami (pies, kot, chomik może ;) ) no właśnie zdjęcia lecznicy, a nawet lekarzy podczas pracy :) taka otwartość wzbudza ufność i zachęciłaby mnie do wizyty w tamtejszym miejscu ;) pozdrawiam i życzę powodzenia! Aha, nie zapomnij w swojej lecznicy o tablicy ogłoszeń żeby poszukiwacze zaginionych kotków i piesków oraz właściciele przypadkowych miotów mogli mieć szansę załatwienia swoich problemów i dotarcia do innych miłośników zwierząt :)

Nie , podręcznika diagnozowania nie bedzie.Mogą byc np. zdjęcia pasożytów , ale zbyt często przychodzą klienci z tekstem \" a bo wyglądało jak alergia , widziałem w internecie , to dAłem to i to , i jeszcze tym smarowałem, ale dwa tygodnie i nic lepiej\" a pies miał pchły przykład z rana:o

wiesz co? nie chodzi o internetowy poradnik :) ale wiesz ,że nie każdy wie np. jak pies kaszle ? jak to jest kiedy pies jest blady :) takie rzeczy oczywiste ( a sama wiesz ,że to co dla Ciebie oczywiste nie zawsze jest dla innych ) , które warto obserwowac mając zwierzaka i co powinno zaniepokoić

a teraz ja troche prywaty... czemu mój kot (6 letnia kotka)posikuje w różnych miejscach, szczegollnie w czasie przedłużającej się zimy?Albotak znienacka czasami. Oczywiście zaraz to po niej widać, bo bezbłędnie pokazuje że coś źle zrobiła...nie wiem o co jej chodzi. Ktoś mi mówił o kociej deporesji, czy to możliwe? Teraz nie sika, ale ostatnio, okolo 10 mcy temu posikiwała a do tego wygryzła sobie placki futra na nogach łapkach i okrągła dziurkę na brzuchu, tzn, tak wygoliła sierśc...o co chodzi?

no właśnie :) napisz sobie pod adresem mailowym ,że nie udzielasz porad internetowych:, bo zamiast zajmowac sie pacjentami spędzisz kika godzin dziennie odpisując :)

No własnie- dla dobra naszych pacjentów nie leczymy prze e-mail;) Nescafe- a jakie były robione badania?Mocz , krew? Kuweta zawsze jest czysta?Nie zmieniło sie cos ostatnio w zyciu kota ?

chciałam tylko zapytać, czy mnie lekarz nie nabiera. Krótka piłka tak lub nie, depresja czy nie. Skoro ja mogę trochę czasu poświęćić w pracy, aby komuś pomóc, to dlaczego nie mogloby być odwrotnie rówież?Ja z mojej działki chętnie na forum pomagam, ajk tylko znam odpowiedź. Nie rozumiem tego ataku ARRAKIS, naprawdę...

Kuweta zawsze czytsa, ZAWSZE, mam świra na tym punkcie , moja kocica też. Widzisz, ten lekarz nie zrobił żadnych badań, od razu postawił diagnoze i chciał jej valium podawać...Nie zgodziłam się, pilnowałam, przeszło. Teraz jest spokój, ale mam wrazenie, że jak znów bęzdie leżał snieg i niunia nie będzie mogła wychodzić to znow zacznie posikiwać...

A nie, A chcesz namiary na dobrego weta we Wrocławiu? Napisz moze na meila:)