Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliiiiiiiiiiiiiiiii

Czy można zajść w ciąże pod czas okresu?

Polecane posty

Gość mmagda.m
napewno.i to blizniaki na bank

Gość pszczolka z listopada
mozna

Gość myszkaaaaaaaaaaaaa654432
nie wiem w jaki spo9sob mozna zajść w ciaze podczas okres :| weźcie poczytajcie troche! Co prawda zależy to od długości cyklu, ale pomyślcie racjonalnie! Podczas okresu wypływa komórka która była zdolna do zapłodnienia, to co tam sie zapłodni? Krew? Moim zdaniem nie mozna! :)

co za debilki tu czasami piszą to az mnie w srodku skręca... oczywiscie ze mozna... ale, nigdzie na swiecie nie zanotowano poczecia w trzech pierwszych dniach okresu, pozniej natomiast przy krotkich cyklach lub zaburzeniach hormonalnych mozna zajsc w ciąże. przykładem tego jest moja psiapsióła ktora wspolzyla w okres a teraz jest w 4 miesiacu ciazy :)

mam bardzo nie regularne miesiaczki , na serio czy mozna zajsc w ciaze, ??????czy musze stosować prezerwatywe????

jesli masz nieregolarne cykle niewiesz kiedy nastepuje u ciebie owulacja wiec raczej se zabezpiecz

Gość do myszki
może sama coś poczytaj w czasie okresu komórka nie wypływa - ona już wypłynęła dużo wcześniej pod wpływem czegoś co się tajemniczo nazywa grawitacją. podczas okresu złuszcza się jedynie ściana macicy - nie ma w niej zagnieżdżonej komórki bo gdyby była to to by się nazywało poronienie. a w czasie okresu jak najbardziej można zajść w ciążę - tylko statystycznie jest to mniej prawdopodobne niż w środku cyklu. owulacja w środku cyklu występuje u ok. 30% kobiet. tak naprawdę może występować kiedykolwiek. najczęściej w okolicach połowy cyklu ale nic nie stoi na przeszkodzie by wystąpiła w okolicach okresu.aby się przekonać kiedy ma się owulację trzeba obserwawać temp. i śluz. kalendarzyk możecie sobie wsadzić w buty. a najlepiej to się rozsądnie zabezpieczać (pigułki, prezerwatywy, spirale, globulki czy co tam jeszcze chcecie).

Gość do myszki
poza tym większość z nas (ja też) stosuje mylny skrót myślowy: czy mogę zajść w ciążę w trakcie okresu? pytanie powinno brzmieć: czy mogę zajść w ciążę w wyniku stosunku odbytego w czasie okresu? bo w ciąże moje drogie nie zachodzimy w trakcie stosunku tylko jakiś czas póżniej (nawet kilka dni).

tu sie zgadam plemniki mogą pzrezyc do 4 dni

Gość liliiiiiiiiiii
wielkie dzienki za pomoc, czyli rozumiem że jezeli uprawiałam sex z chłopakiem w trakcie okresu bez zabiezpieczenia z wytryskiem do srodka, to mozna tez zajsc w ciaze??????

tak

Gość liliiiiiiiiiiiiiii
w sumie to była bym w niebo wzieta, bardzo chce miec dzidzie ale juz straciłam nadzieje, przez branie tabletek antykoncepcyjnych moj organizm rozregulował sie , i kiedys starałam sie a teraz juz w to nie wierze:(

jasne że można na 100 % - przy krótkich cyklach ,krótszych niz 28 dni kolo 21- 26 dni...Ale przy normalnych 28 dniowych też nie jest to wykluczone :) choc ciut mniej prawdopodobne :) :) OKRES NIE ZWALNIA Z OBOWIĄZKU ZABEZPIECZENIA :)

Gość do liiiiiiiiii
mogłaś zaciążyć:) ale to bardzo mało prawdopodobne więc na twoim miejscu próbowałabym dalej:)

Gość no pewnie
ze mozna zajsc tak w ciaze ja tak zaszlam, jestem tego najlepszym przykladem , to dla tych ktorzy w to nie wierza