Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truska_weczka

Laptop firmy ACER

Polecane posty

Gość truska_weczka

czy ma ktos laptopa tej firmy?? i czy jestescie z niego zadowoleni. Planuje kupic sobie notebooka i nie wiem czy dobrym wyborem bedzie ACER.

Gość sa modele które działaja
i takie które nie działają - tych drugich bywa wiecej niestety, a najgorsze w acerze jest to, ze servis ma w Niemczech wiec zycze szczęscia w oddawaniu go do naprawy :O Polecam zdecydowanie inna firme, teraz mozna za małe pieniadze kupic swietne laptopy z fajnymi kartami graficznymi jezeli komus na tym zalezy, laptop do net tylko to juz lepiej HPek albo toshiba, lepsze materiały, solidniejsza firma. I jeszcze jedno, jezeli bedziesz w salonach kupowała notebooka zwróc uwagę na servis w jakim mają go servisowac (o ile bedzie taka potrzeba), odradzam z góry servis IdeaNord !! PArtacze jakich mało ! Nie wiem kto ich tam zatrudnia i po jakiej szkole w ogóle tam sa ludzie, ale oddac im laptopa to dramat !!

Gość ooooooonnnnnnnaaa
jest beznadziejny, ma z tylu plastikowe zlaczenia, ktore po kilku miesiacach uzytkowania po prostu pekaja toshiba jest najlepsza.

ACER MA SERWIS W NIEMCZECH? Kto wam takich bzdur do łba nakładł??? Polski serwis \"klonika\" jest w Warszawie na Żytniej i nazywa się BLASC... Jezu, szlag mnie trafia jak czytam takie głupoty... Jeśli chodzi o laptopy - najlepsze są Dell\'e, HP są średnie, Asusy też... Acer robi dobre nawigacje i palmtopy.

Hej, ale to wina jednej partii baterii, nie samego lapka :P ... Zresztą Dell na własny koszt wymieniał bateryjki ... Jeśli chodzi o lapki polecam poszukać laptopów poleasingowych - powinny być tańsze niż te \"świeże\" ze sklepu...

Gość najlepsze sa Toshiba
ja mam swego 4 lata, nie raz spadl mi na kafelki, jakas grubaska przycisnela go do sciany, uzywam go praktycznie 24 na dobe i dalej dziala bez zarzutow :D

Gość taka jedna ___
ja mam fujitsu siemens amilo pro i jestem bardzo bardzo zadowolona

Gość truska_weczka
dziekuje za opienie

Panie Morrison, jakbym była paskudna to powiedziałabym GOOGLE PRAWDĘ CI POWIE :P ... Ale paskudą bywam od poniedziałku do piątku od 8 do 16... Prosze garść linków : http://www.blasc.pl/ http://www.blasc.pl/kontakt.html Tylko od razu mówię, z chłopakami stamtąd trzeba ostro, bo to są tacy opierdalacze, jak nie muszą to nie działają na 150% normy...

Gość ale pewnie i tak są le4psi

Gość ale pewnie i tak są lepsi
od IdeiNord :O

Gość Manu Cacao
Drodzy współforumowicze. Uprzejmie zawiadamiam, że większość informacji zawartych w tym poscie jest błędna. Ponieważ takie informacje wprowadzają w błąd większość osób poszukujących rzetelnych informacji spieszę z takowymi. Acer obecnie nie posiada serwisu na terenie Polski. Każdy sprzęt czy to odebrany przez kuriera ups świadczącego usługi dla Acera czy przekazany do sklepu czy firmy świadczącej usługi serwisowej (jak rzeczony Blasc) jest wysyłany do serwisu w czeskim Brnie. Na terenie Polski znajduje się jedynie telefoniczny help desk. Jeśli chodzi o feralne ogniwa Sony to sprawa tyczy się ogniw wyprodukowanych pomiędzy wrześniem 2004 a grudniem 2005 roku. Ogniwa takie montowane były nie tylko w Dellach, ale również w Fujitsu-Siemensach, Toshibach, wspomnianych Acerach, HP, i wielu wielu innych markowych i niemarkowych laptopach. Wspomnę tu jeszcze o renomie serwisu Acera. Otóż osobiście nie miałem z nimi złych doświadczeń. Sprzęt wrócił z naprawy po dwóch tygodniach (licząc również dni wolne od pracy). Jednakże główne zarzuty dotyczą przetrzymywania sprzętu oraz ignorowania pewnych usterek lub powodowanie kolejnych. Odległość i utrudniony kontakt z serwisem nie sprzyjają ewentualnym interwencją. Dlatego też zakup Acera osobiście uważam za ryzykowny. Zdecydowanie odradzam osobom które potrzebują sprzętu o najwyższej niezawodności. Pozdrawiam i na przyszłość proszę o zamieszczanie rzetelnych informacji.

Gość jakbym czytala o IdeINord
" Jednakże główne zarzuty dotyczą przetrzymywania sprzętu oraz ignorowania pewnych usterek lub powodowanie kolejnych." widac, ze chyba kazdy tani sprzet ma w servisach to samo :O ja mam California Acces (odradzam zdecydowanie !!!!!!) kupiłam zwabiona niska ceną i fajną kartą (jak na tamte "czasy") , laptopm od marca był 3 razy w servisie, na forum kazdy mówił ze ta akurat partia jest wadliwa, klawiatura wyraznie odciskala sie na matrycy servis zapewnial ze tak jest w kazdym laptopie i by zapobiec odcisnieciu sie klawiszy nalezy umieszczac szmatke miedzy klaw. a ekranem ja pierdziele ! mam juz w domu stara toshibe, brat asusa i zadne z nas nigdy wczesniej zadnych szmatek nie dawalo ! to ze klawiatura dotyka ekranu bylo widac gołym okiem przy zamnknietym laptopie !!! a ci takie kity beda pociskac 😠 !! za pierwszym razem poszla płyta główna, za drugim zgłaszane byly te odciskające sie klawisze na ekranie i migotanie ekranu, ekran naprawili laptop wrócil, napisane bylo ze test klawiatury jest Ok (nie wiem jaki test skoro ona zepsuta nie byla...wczesniej bo) po właczeniu laptopa okazalo sie ze nie dziala cały srodkowy rząd klawiszy !!!! zajebiscie testowali...chyba rzuty kulek z nosa do kosza :O odesłałam spowrotem by przyszedł po tygodniu wystajacą klawiatura jak zawsze (mam czekac az te odbite klawisze w koncu uszkodzą matryce ??? ) ekran zaczxął migotac po dwóch tygodniach ... jak złozyłam reklamacje w koncu naprawili - dwóch gosci w sklepie widzilo krzywą klawiaturę !!! naprawili i ekran (nie na długo to jest pewne jak w banku ... :O ) i podwyzszyli te obudowe by klawiatura nie dotykala ekranu (czyli to co mieli zrobic juz od razu przy pierwszym servisowaniu) i napisali bezczelnie, ze laptop jest SPRAWNY oni ŻADNEJ USTERKI NIE ZAUWAZYLI !!!! Takich partaczy nie spotkałam dawno ! Odradzam taki servis juz na wstępie !

Gość Tower Bridge
A ja mam Acera Aspire 3613 od roku i nigdy nic się z nim nie działo. Jestem zadowolona w 100 %. Może zależy do czego chcesz używać laptopa. Ja swojego kupiłam tylko dlatego, ze zajmuje mniej miejsca niz komuter, nie ściągam i nie gram w żadne gry, ani nie ściągam filmów. Trochę muzy, ale to rzadkość. Głownie mam do netu i komunikatorów. Wi-Fi tez działa bez zarzutu. Żadne plastiki się nie odklejają. Jest OK. Wybór laptopa to nie tylko firma i kasa, ale też wymagania co do niego. I zgadzam się z przedmówcą co do derwisu w Brnie. Moj znajomy informatyk ostatnio zajmował się Acerem swojego klienta, któremu coś tam padło i był najpierw w Warszawie a później wysłali go do Brna bo nie było u nas jakiejś części. Laptop wrócił naprawiony i w dobrym stanie. Aha! I patrz również na długośc gwarancji bo jak kupisz np. Acera to masz na rok, i drugi rok możesz dokupić za ok. 500 zł (nie pamietam dokładnie). Pamiętaj jednak, ze musisz wtedy z pudełka i instrukcji wprowadzić podany kod na stronie internetowej.

ja mam 2 laptopy, jeden prywatny - Toshiba, jest ze mna od 3 lat i na razie odpukac nic sie dzieje, chodzi jak szwajcarski zegarek, drugi szkolny - Dell (szkolnym sie nie przejmuje, bo jak sie cos stanie, oddaje do serwisu w szkole;-))

Gość Krisss
Właśnie w czwartek mam odebrać swojego pierwszego laptopa w życiu i będzie to ACER. Mam nadzieje ze długo posłuży mi ta maszynka. A jesli chodzi o wybór to długo się zastanawiałem bo rzeczywiście opinie o tej firmie w internecie i na forach są nienajlepsze. Zrobiłem tak: zadzwoniłem do kilku najwiekszych sklepów z notebookami w Polsce i poprostu spytałem jakiego lapka mi doradzają (przecież znają sie na rzeczy!!! nikt nie zaprzeczy !!! OOO NAWET RYMUJE !!!) Wszędzie otrzymałem odpowiedź że prawie 100% ich sprzedaży to właśnie ACER, a jeśli chodzi o reklamację to naprawdę rzadko sie zdarzają i dotyczą niedrogich elementów jak naped dvd itp. (gosciu w sklepie powiedział ze ostatnimi czasy biorąc pod uwage bardzo dobra sprzedaz Acera wiecej reklamacji składają użytkownicy innych marek jak DELL , TOSHIBA itp. Wiec nie zastanawiałem sie długo, w końcu oni najlepiej wiedzą jak jest !!!! I KUPIŁEM mijego pierwszego laptopa w Życiu i jestem pewien że bede zadowolony, a poza tym mój kolega ma Acera juz dwa lata i nic sie z nim nie działo. Moim zdaniem trzeba poprostu dbać o sprzet i wiedzic jak nalezy sie z nim obchodzić !!!!!!!!!! Pozdrawiam

Gość bhjhgj
a ja jestem zadowolony ze swojego acera 1652 wlmi - zajebista sprawa

Gość Krisss
Ja uwierzyłem bo chyba nie zgadali się wszyscy przeciwko mnie i specjalnie okłamali. Zresztą i tak wiem swoje. Zgdodzę sie z tym że starsze Acery były moze nienajlepiej wykonanne ale te "dzisiejsze" są o niebo lepsze.

Gość zadowolona 112223333
mam acera i nie narzekam wszystko jest z nim ok!!!

Gość panic
oj nie polecałabym tego wyboru, lepszy będzie HP, np.http://www.swiatlaptopow.pl/p/pl/6239/hp+compaq+nc4400+12-1-+intel+core+2+duo+2+ghz-+1+gb+ddr2-+80+gb-+igma+945.html, a jeżeli ten będzie miał dla Ciebie za małą rozdzielczość to może http://www.swiatlaptopow.pl/p/pl/6265/hp+compaq+6735s+15-4-+sem+si-40+2+ghz-+1+gb+ddr2-+160+gb-+ati+radeon+hd3200-+vista+home+basic+ang-+nn347es.html , ale nie kupuj Acera, to jeden z gorszych wyborów