Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalafiory sa dobre

DZIEWCZYNY NIE PIJCIE SIEMIENIA LNIANEGO GOTOWANEGO CALEGO!!!

Polecane posty

Gość kalafiory sa dobre

NIE PIJCIE GOTOWANEGO TYLKO MIELONE!!GOTOWANE NIC NIE DAJE

Gość pstrykus
walnij się w leb,ja pilam cale i mi pomogly,i po co robisz takie halo z tego, idiotko

Gość a co daje mielony
?

Gość sfdfdfdfd
ja tez mysle ze cale nie pomaga bo niby jak jak sie wszystko we wrztaku wyulatnia??pomaga wam ale chyba wasza wiara w to ze pomoże:)haha

Gość zlota rozyczka
ja pije mielony bo taki kupuje, pijecie wszystko czy tylko wode?

Gość to nastepnym razem idź do
zalezy na co ma pomóc. Jak zalejesz cały wodą na kilka godzin, a potem pogotujesz, to tego śluzu, który działa osłonowo na żołądek całkiem sporo wychodzi.

Gość sfdfdfdfd
we wrzątku wyulatnia mialo byc:) a pozatym na co ten badziew niby pomaga??:)haha moja babcia pije to chyba ale mowi ze to kleik jest jakis z tego..nie wie mczy jej pomaga ale nawet jesli tak to tak jak mowie chy ba wiara !!:)

Gość pytam sie was bo moze
na zoladek pomaga??co ty gadasz??przeciez jak to moze pomoc?? a co masz z żólądkiem??

na zołądek to leki bierz a nie jakieś zioła..bo to moze ci zaszkodzic nawet!

Gość ola rrrrr
siemienie, właśnie ten śluz , ma działąnie regenerujące na sluzówke żąłoądka. Zalecany jest przez lekarzy do picie, niejednokrotnie, zapobiega to opewracji. Trzeba tylkko uwazac, i stosowac zgodnie zaleceniem, bo pity w duzych ilościach przez długi czas, uniemożliwia wchłanianie sie z przewodu pokarmowego witamin. Dlatego trzeba robic przerwy.

Gość to nastepnym razem idź do
Mam przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka, refluks i nadkwaśność. I ten kleik z siemienia chroni mi własnie śluzówkę przed tym moim kwasem.

Gość zlota rozyczka
dziewczyny a jak doklądnie przygotowujecie siemie? ja wsypuje do kubeczka, zalewam goraca woda czekam az ostygnie a potem pije całosc. Wydaje mi sie ze odkad pije siemie moj zolądek jest spokojniejszy, nie burczy tak czesto, nie mam wzdec, czuje sie taka lzejsza. a jak czesto trzeba robic przerwe?

ja gotuje 20 minut i jest oki:)

Gość pierwsze słysze zeby jakis
lekarz przepisał komus siemie przeciez jest tyle nowoczesnych leków

Gość dokladnie..
lekarz nigdy nie przepisze tego badziewia co nie skutkuje a jak skutkuje to jak wszystkie ziola:po latach:)haha

Gość Cziucieła
A mnie lekarz polecił pić siemię lniane. Zmielone smakuje jak orzechy. Zalewam takie zmielone siemię gorącą wodą, mieszam i po wystygnięciu piję.

ale wy jestescie beznadziejni szkoda slow na was... siemie sie pije po to by odbuwoac warstwe sluzowa zoladka i ja wzmocnin malezy zalaz kilka lyzek owda i gotoac az gluty beda:P i pic wszystko... do tych ktore maja gownaine pojecie a pouczaja innyhc- dzieci, moze najpierw poczytajci9e cos na dany temat a dopiero potem sie wypowiadajcie, i nie zakladajcie debilowatych topikow.

Gość jamesmk2003
Nowoczesne leki? co to takiego? Jakas propaganda farmaceutyczna? Leki to jedno wielkie oszustwo. Jak dobrze czytasz to na kazdym leku pisze cos w rodzaju: znieczula, pomaga, inne sranie, nigdy nie pisze ze leczy bo nie ma leku co leczy. Nasze cialo niszczy choroby a nie leki. Ziola maja w sobie przynajmniej substancje odzywcze, witaminy, enzymy, mineraly. Leki maja co w sobie... - maja w sobie potencjal do robienia pieniedzy. Farmakologiczny biznes ksztalci naszych lekaze wiec reszty mozna sie domyslic. Lekarzy ksztalci sie latami. Pranie mozgu przez 10 lat a potem taka papuga powtarza co sie nauczyla. Siemie lniane zalewa sie wrzaca woda, przykrywa i zostawia na noc. Rano dolewa sie troche cieplej wody jesli zimne i wypija naczczo.

Gość jamesmk2003
Siemie lniane zawiera omega 3. Jesli zmielesz i zjesz to przyswoisz omega 3. Temperatura niszczy omega 3. Omega 3 jest potrzebne do budowy komurek (regeneracja). Brak omega 3 czesto powodyje bledy genetyczne podczas regeneracji. Kazda komorka umiera po 7 latach i musi byc zduplikowana. Brak omega 3 moze spowodowac brak dublikacji. Jest to jeden z powodow tak zwanego starzenia. Starzenie jest to zmniejszenie sie ilosci komorek w naszym ciele. Wow, enough for tonight, goodnight everybody. Have a nice day. James.