Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agunieczka

TABLETKI ANTY a ciąża...

Polecane posty

Gość moniaNH
acha to już miało być ostatnie opakowanie już chce odstawić tabletki wiec nie miałam ani recepty następnej ani następnego opakowania żeby dobrać z następnego.

Gość Caira
No i nie obawiasz sie ciazy?przeciez to ligiczne,ze moglas w nia zajsc?!

Gość moniaNH
to znów ja. Troche sie boje w sumie tej ciązy. dostałam okres z odstawienia (a raczej zgubienia tabletek ;)) więc sie uspokoiłam. W lutym dostałam już normalny okres i to z zadziwiającą dokładnościa 28 dni. No i zastanawiam sie czy to juz przesądzone ze nie jestem w ciązy? ani nie siuisiam często, ani nie mam zachcianek, jedeyne co, to bolą mnie sutki, nie piersi ale same sutki.. no i ciągły ból w podbrzuszu. Sama nie wiem czy to możliwe ze dostałam okres z odstawienia, potem następny i mimo to mogę być w ciązy? Chyba miałabym jakieś przeczucie a go nie mam. Chyba tak dla pewności zrobię w końcu test, ale wydaje mi sie niemożliwe zebym zaszła skoro maiłam dwa okresy (koleżanka opowiadała że jej znajoma miała okres przez 4 miesiące i nie wiedziała ze jest ciąży!!!) Jak myślicie?

Gość pomocyyy
Podejrzewam obnizenie skutecznosci pigulek... pojawilo mi sie plamienie w srodku opakowania, ktore trwa juz 3 dzien. Biore Regulon juz kilka lat takie plamienie w srodku dostalam w 2 przypadkach, gdy bralam antybiotyki i gdy raz zapomnialam pigulki. Pigulki sie zgadzaja, lekow nie bralam i zaczynam sie bardzo martwic. Ze ktorys z ponizszych preparatow mogl to wywolac, bo z nimi mialam do czynienia.... SLIM TRIO firmy ORTIS sproszkowany ananas winogrona i morszczyn METHOD DRAINE MINCEUR Skład: Sok jabłkowy i winogronowy, woda, pulpa z tamaryndowca, suche ekstrakty roślinne: liści zielonej herbaty, karczocha zwyczajnego, liście srebrnej brzozy, wiązówki błotnej, mniszka lekarskiego, kopru włoskiego, łopianu większego, bratka trójbarwnego. Maltodekstryna. Bez dodatku cukru, konserwantów i sztucznych słodzików. Nie zawiera glutenów Jak ktos jest kompetentny niech sie wypowie. Ostatnio przeszlam na diete i zaczelam wiecej cwiczyc, ale nie sadze, zeby moglo to wywolac krwawienie, pisze dla ostrzezenia zebyscie uwazaly... lepiej niczego nie lazyc z pigulkami, nuby to mialo byc naturalne i zdrowe, dziurawca tam nie ma, nie sa to tez antydepresyjne srodki. Czytalam dokladnie ulotki, i pigulek i tych suplementow... Przez tyle lat nie zawalilam... a teraz...Boje sie... boje sie, ze owulacja mogla wystapic jeszcze przed plamieniam i nie bylam jej swiadoma. Boje sie, ze moglam zajsc w ciaze. Okres z odstawienia dopiero za tydzien, we wtorek minie za to tydzien od ostatniego stosunku... nie wiem, czy robic test... Chyba los nie jest tak bardzo niesprawiedliwy... zawsze bylam odpowiedzialan az do pzresady, jakos nie pomyslalam, ze moze to miec z tym zwiazek.. Pol roku temu lekarz wykryl malenka nadzerke, ale kazal przyjsc dopiero za pol roku, bo nie kwalifikowala sie do leczenia ale to chyba nie jesy przyczyna... Ale plamienie sie utrzymuje a ja jestem coraz bardziej przerazona.

Gość gosciu1983a
Witam! Chciałbym wypowiedzieć się na tym forum (chociaż może niezbyt dobrze trafiłem z watkiem, ale wybaczcię mi Drogie Panie). Celem mojego wpisu jest uspokojenie niektórych jesli chodzi objawy i niechcianą 'wpadkę', o ile można takim terminem to nazywać w ogóle. Możę przejdę do sedna... Ja i moja partnerka cieszymy się wspaniałym życiem 'łóżkowym' , a jeszcze bardziej tym uczuciowym, łącząc te dwa czynniki moża zdziałać cuda - szczerze polecam ; ) ...kochając się, zawsze pamiętaliśmy o zabezpieczeniu(tabletki i kiedy trzeba bylo gumki DUREX) wszystko byłoby ok , gdyby nie pewien poranek, kiedy moja Ukochana zaczęła intensywnie wymiotować oraz mieć gorączkę około 37 stopni. Wiele objawów wskazywało na to , że może być w ciąży (ochota na róże potrawy, z drugiej strony niechęć do innych dań). Byłem przekonany , że zostanę tatusiem - nie był to dla mnie jakiś szok , bo dziecko to szczęście, ale planowaliśmy wszystko inaczej. Po pewnym czasie moja Narzeczona poszła do ginekologa, okazało się , iż nie ma żadnej ciąży, była po prostu chora, miała podwyższoną temperaturę, a tydzień później inne osoby z naszego otoczenia zaczęły mieć te same objawy(mnie na szczęscie ominęło jakimś cudem ; >). Więc objawy ciążowe to nie wszystko, aby zacząć mysleć o dziecku musicie być pewni, nie dajcię się ponosić wyobraźni . Zyczę wszystkim takiego samego szczęścia w miłości jakie ja dostałem !

Gość turururu
Moja dziewczyna, niedawno miala dziwny okres wiec zaczelismy sie brechtac ze dzieci a pewnie blizniaki mamusia hahaha tatus. Brala tabletki regularnie i bez wyjatków, i ten jak to tu ujmuja niezwykle rzadki przypadek przypadł nam i teraz czekamy czy blizniaki czy nie. Kiedys 3 lata tylko w gumie i x niebezpiecznych zachowan bo tabletki to badziew ale bylo zbyt nerwowo przed okresem wiec wezmiemy badziew zdrowotny ale za to bezpiecznie, pół roku i bum przeorganizowanie zycia. W sumie to gdy usłyszałem newsa w glowie dudnilo tylko o ku... o ku... o ku... co ja co ona co my teraz zrobimy ale jak ochlonalem i zaczalem rozsadkowo myslec to dzieci przeciez najwspanialsza sprawa jaka moze byc przeciez to one sa czastka nas samych, poniosa dalej nasz swiatopoglad idee religie honor wiedze, wszystko co im wpoimy. Pisze to do wszystkich przerazonych na ktorych to spadlo rownie nagle jak na Nas oraz do tych ktorzy sa tak pewni tego co mowia w telewizji i pisza na uklotkach. Zawsze trzeba liczyc sie z ryzykiem ciazy wiec jesli z kims sypiacie to dobrze przemyslcie temat.