Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asus

wybor

Polecane posty

Gość asus

chcialaby, dowiedziec sie jakie macie zdanie na temat firmy zwanej asus. zakupilam ostatnio laptopa wyzej wymienionej firmy i w ciagu czterech miesiecy dwa razy byl w serwisie. probowalam go wymienic na nowy egzemplaz ale powiedziano mi ze mozliwe jest to tylko w pierwszych 10 dniach od zakupu. czy ktos mial podobne doswiadczenia z ta firma????

Gość to chyba pech
firma wydaje sie byc okej no chyba ze w Polsce nie dbaja o klienta. a w czym problem?

Gość asus
rzecz dzieje sie w londynie. kupilamgo przez sklep internetowy o nazwie laptopshop.co.uk. dwa razy to samo płyta gówna pada. masakra poprostu!! za pierwszym zarem laptop byl ponad miesiac w serwisie

Gość z tymi 10 dniami to chyba
jakas bujda. powinno byc chyba 30 dni. jak kupowalas i dostarczali laptop to powinny byc jakies warunki sprzedazy itp

Gość asus
problem w tym ze to byl moj pierwszy zakup tego typu, bylam strrrrraaaasznie podekscytowana no i nie sprawdzilam dokladnie warunkow wymiany itd itp. po drugiej awarii sprawdzilam i rzeczywiscie jest 10 dni lu EWENTUALNIE jesli laptop zepsuje sie 3 razy w ciagu 4 miesiecy wtedy moge domagac sie wymiany, ale jest to troszke niemozliwe poniewaz jedna naprawa zajmuje im miesiac :/ slyszalam jednak ze moge sie domagac wymiany jesli zakupiona rzecz zepsuje sie 3 razy. tylko nie wiem jak to sprawdzic.

Gość rzuc okiem na
Consumer Protection Act oraz haslo faulty pojawiaja sie np takie stronki http://www.manshead.beds.sch.uk/Citizenship%20and%20PSHE/Detailed%20Materials/Consumer%20Law/Consumer%20Law.htm jak dlugo uzywalas ten laptop zanim sie zepsol? czy kupilas nowy czy uzywany?

Gość znalazlem tez ta stronke
http://www.consumeradvice.net/pages/faq.htm # What rights do I have when I buy faulty goods in a shop? # When you buy goods from any trader you have the right to expect certain standards - the goods must be: 1. Of satisfactory quality, covering for example the appearance and finish of goods, their safety and durability and their freedom from defects (even minor ones) - except where they have been pointed out to you before purchase. 2. Fit for their purpose, including any purpose tell the vendor that you require them for. 3. As described # If the goods do not meet these standards you are entitled to reject them, and get your money back. You do not have to accept a credit note or replacement (although you may want to consider this if you've had the goods for some time). You have a reasonable time to return faulty goods - after which you are deemed to have accepted the goods and their faults, although you may still be able to claim damages. # What if a shop repairs goods but they are still faulty? # You have the same rights as before you agreed to the repair - let the shop know you are reserving the right to reject the goods when you agree to the repair attempt. You should give the vendor a reasonable opportunity to repair goods - especially if the fault is minor and the goods can be put into new condition.

Gość asus
kupilam nowy, slugo wybieralam sprawdzalam rozne fora itd w koncu kolega mi doradzil i sie zdecydowalam. mnostwo pieniedzy zaplacilam a musze powiedziec ze zadowolona jakos strasznie nie jestem z tego ztego zakupu no i z oslugi klienta w serwisie asusa splawiaja cie jak moga!!! pierwszy raz zepsul sie chyba po miesiacu uzywania :(

Gość asus
dzieki wielkie za pomoc :)

Gość jeszcze rzuc okiem na
Sales of Goods Act wyglada na to ze to laptopshop powinien sie tym zajac bo od nich kupilas. na tym etpaie to oni powinni z asusem gadac a nie Ty. tak mi sie wydaje. wydaje mi sie ze w takiej sytuacji mozesz zarzadac zwrotu pieniedzy i oddac im laptop i postraszyc sadem. sprawdz najpierw info w necie i te dwa powyzsze akty prawne obowiazujace w Anglii. w UK potrafia sie dziac rozne rzeczy. czasami zdarza sie ze firma ktora sprzedaje nie zachowuje sie uczciwie. jesli zaplacilas karta kredytowa to masz dodatkowa ochrone jak laptopshop stanie okoniem.

Gość asus
hehe rozmawialam z laptopshopem na ten temat a oni odeslali mnie do asusa po "podobno" oni nie zajmuja sie wymiana i sprawami tego typu wiec zadzwonilamdo asusa i co??? powiedzieli mi to samo co w sklepie i odeslali spowrotem do laptop shopu i tak dzwonilam pol dnia i nic... zaplacilam karta:) zobaczymy jak zepsuje poraz trzeci to bede walczyc o wymiane badz zwrot pieniedzy!!!! dziekuje bardzo za stronki i za informacje :)

Gość swinkowaaaaa
najpierw idz do sklepu, powiedz ze wedlug praw konsumenta towar wadliwy podlega reklamacji i wymianie . jesli nie bede chciec reklamacji uznac zadzwon do asusa i powiedz ze w taki a takim sklepie sprzedaja wadliwy towar i robia firmie zla renome nie uznajac reklamacji i prawa do zwrotu. z tego co wiem to asus jest duza firma dbajaca o renome ... powodzenia i nie popuszczaj. aha i rozmawiaj z mahagerem sklepu

Gość asus
nie moge pojsc do sklepu,bo sklep jest internetowy a siedzibe maja gdzies poza londynem :( mam ogromna nauczke juz nigdy nie kupie nic poprzez interet (mowie o kosztownych rzeczach oczywiscie) czlowiek jest bezradny oni odbieraja telefony ale maja cie w dupie i chcia sie ciebie tylko pozbyc jaknajszybciej

Gość mozesz tez zasiagnac rady od
# Office of Fair Trading (OFT) Consumer Information Line: 0345 224499 Fleetbank House 2-6 Salisbury Square London EC4Y 8JX The OFT provides a free pack of booklets and leaflets on every aspect of consumer rights. They can also send you a publications list. The most comprehensive is "A Buyers Guide", your legal rights, how to complain, how to get help. Others include "Buying by Post", "Prepayments", "Buying Goods" (+ Scottish and Northern Irish editions), "Buying a Service" (+ Scottish and Northern Irish editions). The pack is free of charge and available from: OFT PO Box 366 Hayes UB3 1XB phone: 0870 6060 321 fax: 0870 6070 321 wzialem to z ponizszej stronki http://news.bbc.co.uk/1/low/business/business_basics/271493.stm na tym etapie to obowiazek sprzedawcy aby scigac asus, nie pownni cie odsylac jednakze niektore firmy tak robia. tez mialem kiedys przejscia z internetowa firma sprzedazy w UK. odsylali do firmy wysylkowej abym szukal co stalo sie ze sprzetem. firma przesylkowa mowila ze numer referencyjny napewno nie od nich. tamta firma potem mowila ze inna firma wysylkowa, potem mielei zwrocic pieniadze. dalem im w koncu termin zwrotu kasy a gdy to nie nastapilo to skontaktowalem sie z bankiem ktory wydal moja karte kredytowa i po napisaniu listu bank zwrocil mi to co wydalem na karte kredytowa. nie omieszkalem opisac swojego doswiadczenia w internecie i mialem satysfakcje udzielajac swojej szczerej opnii o tej firmie gdy inni sie o nia pytali.

oj, masz pecha... asus jest calkiem dobra firma z tego co mi wiadomo i naprawde dziwi mnie ze takie cyrki wyprawiaja /ale wydaje mi sie, ze wina jest raczej po stronie sklepu. nie wiem - tak to dla mnie brzmi/. a jesli bedziesz miala mozliwosc zwrotu - i odzyskania pieniedzy - moze idz po appla tym razem?. im sie nic nie psuje. nic sie nie wiesza, nie ma klopotow z wirusami a w kwestii oprogramowania - proste jak budowa cepa. i czesciowo - np programy takie jak iword czy generalnie caly komplet ioffice - bazowane na windowsowskich.

Gość kupowalem i kupuje drogie
rzeczy przez internet bo niektorych nie da sie kupic w normalnym sklepie owszem ryzyko zawsze jest czy w normalnym sklepie czy przez internet, lepiej wybrac firme z reputacja. jednakze powiedziawszy to kiedys kolega w pracy kupil laptop dell. firma z reputacja a ekran siadl. 2 razy naprawiali. w koncu zdaje sie wymienili mu ekran albo caly laptop. trafil sie jakis wadliwy egzamplarz. sam ostatnio kupilem laptopa do moich specyfikacji wraz z roznymi dodatkami przez internet. mam nadzieje ze bedzie dzialal w porzadku

Gość zreszta na tottenham court rd
sa sklepy ktore sprzedaja asusy ale moze nie tak tanie jak w laptopshop asus powinien byc okej, wprawdzie nie ma takiej dobrej reputacji jak thinkpad ale wydakje sie byc dobrej jakosci, nawet dzis rozwazylbym kupno

Gość jeszcze jedna mozliwosc
taka ze laptopshop sprzedaje laptopy asus niejako na dziko tzn nie maja z asusem umowy w takiej sytuacji pewnie sami probuja naprawic a asus sie nie tknie laptopa kupionego od takiej firmy. kto wie jak jest naprawde. laptopshop powinien dac nowy egzemplarz laptopa ktory pewnie bedzie dzialal bez zarzutu.

Gość podpisałas karte gwarancyjna
? po podpisaniu odpowiada za sprzet producent przed podpisaniem sklep

Asus to jedna z najlepszych marek komputerowych. Polecam przede wszystkim płyty główne, nagrywarki DVD, karty graficzne i notebooki. Na notebooki dają standardowo 2-letnią gwarancję. Sprzedałem ich sporo, ale Asus ma gwarancję zewnętrzna, więc nie wiem, czy był jakiś w serwisie. Raczej nie, bo Klienci przychodzą przeważnie do sklepu a nie czytają gwarancji. Inną sprawą jest kiepski serwis Asusa w Polsce. I starają się naprawiać a nie wymieniać. Sprzęt mają jednak niezawodny. Dosłownie miałem 1 przypadek serwisu (nagrywarka DVD). Napisz co było serwisowane i czy w Polsce czy poza. I jeszcze raz powtarzam: ASUS ma gwarancję zewnętrzną. Każdy notebook Asusa ma pustą kartę gwarancyjną (jest w środku), taką kartę wypełnia sklep i od tej chwili gwarancją zajmuje się serwis Asusa.

Gość asus
a co oznacza pojecie GWARANCJA ZEWNETRZNA. Rzecz dzieje sie wLondynie

Gość asus
dzieki wilekieza wszelkie informacje, jestem bardzo wdzieczna :)