Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hokejka

Czy w czasie postu dostanę ślub?

Polecane posty

Gość hokejka

chodzi mi o początek marca

Gość pod warunkiem ze
nie bedziesz robic wesela to dostaniesz

Gość hokejka
przecież ksiądz nie sprawdzi czy będę robić wesele

Gość pod warunkiem ze
z tego co wiem, bedzie cie o to pytal, wiec to twoja sprawa czy sklamiesz czy nie. a poza tym dopytaj sie, bo niektorzy ksieza daja w poscie slub tylko w wyjatkowych sytuacjach

Gość hokejka
to może dostanę, bo mam wyjątkową sytuację, jestem w ciąży

Gość to po co czekać aż do marca
a poza tym to pewnie tylko kwestia ceny

Gość pod warunkiem ze
ciąza niestety nie jest powodem dla ktorego ksiadz da ci w poscie slub! a ktos zadal trafne pytanie, dlaczego czekasz do marca?

Gość hokejka
bo wydaje mi się że wcześniej nie dam rady załatwić: muszę wziąść bierzmowanie, nauki przedmałżeńskie, zaświadczenie z USC. Myślicie że wcześniej się wyrobię, ja licze ze potrwa to ze 2 miesiące.

Gość hokejka
a dlaczego nie mam brać slubu? i tak planuję, lepiej teraz niż jak sie urodzi dziecko

Gość pod warunkiem ze
zaswiadczenie z usc- 1 dzień nauki mozna zrobic w weekend bierzmowanie w dniu slubu lub kilka dni wczesniej ksiadz nie jest glupi i jesli zalezy ci na slubie , bo jestes w ciazy, to nie da ci go w poscie tylko dlatego, ze planujesz sobie przygotowac przed ten czas wesele

Gość pod warunkiem ze
a poza tym jesli juz tak bardzo chcesz przygotowac ten slub i wesele, to wez go w wielkanoc czy miesiac zrobi ci jakas roznice??

Gość hokejka
no zrobi, bo będę miała większy brzuch, będe wtedy w 6 miesiącu. Myślałam że na zaświadczenie z USC czeka sie miesiąc? Zresztą pewnie w każdym mieście jest inaczej??

Gość pod warunkiem ze
na zaswiadczenie z usc czeka sie do tygodnia i to bez wzgledu na miasto, ale zwykle wydaja od reki lub na drugi dzien

Gość hokejka
najgorzej z naukami ( te weekendowe są co 2 miesiące, a najbliższy termin jest w lutym) :( z bierzmowaniem nie ma problemu, bo kurs przygotowawczy mam , pozostaje mi tylko pojść do kościoła

Gość hokejka
no i podobno na sukienkę długo się czeka...

Gość pod warunkiem ze
mysle, ze najlepiej bedzie jesli pojdziesz do ksiedza i przedstawisz mu sytuacje i powiesz, ze chcialabys slub w poscie, wtedy gdy juz bedziesz wiedziala, czy ksiadz sie na to zgodzi mozesz planowac cos dalej. na pewno bedzie mowil, ze udzieli pod warunkiem, ze bedzie to ciszy slub bez wesela, o ile oczywiscie w ogole bedzie chcial udzielic go w poscie. takze najlepiej od razu udaj sie do kosciola.

Gość pod warunkiem ze
no wiesz, nie czytaj wypowiedzi tych niektorych dziweczyn, bo sukienke mozesz kupic od reki. a nawet jesli chcesz szyc to wszystko da sie szybko zalatwic

Gość hokejka
dzięki :) nic mi innego nie pozostaje, bo nawet salę już znaleźliśmy dzisiaj przychodzi do mnie ksiądz po kolędzie, więc może coś z nim załatwię, jeśli nie to będe uderzać do innego kościoła

Gość pod warunkiem ze
mysle, ze jesli zdecydujesz sie na slub w poscie to bedzie wlasnie podejrzenie, ze bierzesz bo MUSISZ przemysl to, wez tez pod uwage to, ze dla niektorych gosci post moze byc szczegolnym czasem i moga nie chciec sie zwyczajnie bawic, a nie ma nic gorszego niz dretwe własne wesele

Gość pod warunkiem ze
no dobra widze juz ze to jaas sciema, bo koledy są w innym czasie... idz lepiej do szkoly dziecko....

Gość hokejka
a jak ksiadz stwierdzi, że sie nie da w czasie postu to też nie będę płakać z tego powodu, tylko martwię się tym ,ze jak już urodzi się dziecko, to ksiądz moze nie udzielić mu chrztu jak nie będziemy mieli ślubu kościelnego :(

Gość hokejka
jaka Ściema???? DZISIAJ PTRZYCHODZI DO MNIE KSIĄDZ PO KOLĘDZIE CO W TYM DZIWNEGO?

Gość hokejka
a dzieckiem to już nie jestem od 10 lat :O

Gość doinformuj się
ale zdaje się że już nie ma zakazu organizowania zabaw w poście i adwencie............. zmiany sprzed 2 lat chyba.....

Gość pod warunkiem ze
to, ze koledy odbywaja sie w innym nieco czasie!!!

Gość hokejka
słuchaj, najpierw dowiedz sie gdzie i kiedy odbywają się kolędy, a potem zabieraj głos :O jak nie jestes doinformowana to nie moja wina

Gość hokejka
u mnie zawsze kolęda jest PRZED świętami :O

Gość nnnnnt
Chyba logiczne, że jak duże miasto to ksiądz chodzi po kolędzie wczesniej. U mnie był w listopadzie.

w szoku jestem jak Cię czytam .... a po co Ty właściwie chcesz brac ten ślub ? nie czepiam się,żeby było jasne ....tylko napisz - po co chcesz brać ślub kościelny ?