Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hokejka

Czy w czasie postu dostanę ślub?

Polecane posty

Gość hokejka
jak to po co? bo jestem katoliczką, chę aby moje dziecko tez było ochrzczone co w tym dziwnego?

Katoliczką?? a to dobre :P a gdzie zapodzialo sie w takim razie bierzmowanie????????????????????//

kolędy mogą już być, u nas już od dwóch tygodni chodzą ( chociaż nasza dzielnica ma dopiero w nowym roku). zakaz organizowania zabawjest zniesiony w adwencie - bo to radosne oczekiwanie, a nie w poscie. a moze lepiej wziac najpierw cywilny, a po urodzeniu dziecka kościelny? wtedy mozna nawet z chrzcinami... ale poprostu powinnaś najpierw pogadac z księdzem no i tak wogóle gratuluję DZidziusia:)

Gość Patrycja31
Uważaj ,bo zaraz Cie zrównaja z ziemią

Gość hokejka
dzieki nadziejamyszki :) własnie jak się nie uda teraz, to weźmiemy w 2008 r w wakacje, a teraz tylko cywilny

A widze, że nie odpowiesz na trudniejsze pytanie. Skoro jesteś katoliczką. To skąd wzięło się dziecko i gdzie zapodziało się bierzmowanie?

witaj hokejka usc pojdzie dosc szybko, z ksiedzem moze by problem no i z sala. :O nie wolalabys wziac slubu po porodzie, gdy juz troche odpoczniesz? bylybys piekna panna mloda ale juz z dzieciatkierm na swiecie :) mam kilka kolezanek ktore sie na takie rozwiazanie zdecydowaly i byly bardzio zadowolone :) zastanow sie... Trzymam lkciuki by wszystko poszlo po twojej mysli :) Trzymaj sie zdrowo!!!!

Gość hokejka
nie zamierzam dyskutowac na temat mojej moralności i nie musze ozdpowiadac na Wasze pytania. cieszy mnie to, że mam do cztynienia z samymi prawdziwymi chrześciajnkami, które czekają z seksem do slubu i żyją według wszystkich przykazań to że nie chodze do kościoła nie oznacza, że wyrzekłam się swojej wiary

Gość ekspertka
oczywiście i teraz chcesz sie pochwalic biala suknią, a gdy był czas na bierzmowanie to mialas wszystko gdzies....

Gość hokejka
tak ekspertko, chcę się pochwalić białą suknia i brzuchem zadowolona? :O

Patrycja.... już nie bądź taka cwana ...\"zrównają z ziemią \" już bójcie sę wszyscy a z katolików robicie maniaków. Ona jest katoliczką....twierdzi,ze od dawna nie jest dzieckiem a bierzemowanie gdzie ???? Pomijam dziecko nieślubne dziecko - to nie moja sprawa... Żeby dziecko ochrzcić nie trzeba brac slubu....tylko to jest hipokryzja....a Wy jeździcie po katolikach - no jak macie przykład takich katolików jak hokejka....to ja Wam sie przestaje powoli dziwić

Gość ekspertka
ja nie mam powodu by byc zadowoloną :P ale Ty najwidoczniej tak

Ja nie jestem wierząca. Moim zdaniem borąc ślub kościelny w ciąży itd. plujesz w twarz i robisz sobie szopke z ludzi którzy naprawde wierzą i ogólnie z samej wiary. Ale widać właśnie jak ona wygląda w naszym kraju:D pozdrawiam. PS. NIe chce być złośliwa, gratuluje i życzę szczęscia, ale po prostu mnie to gryzło, i tyle

Gość ekspertka
widac wczesniej nie myslałam o swoim slubie koscielnym, a powinnas skoro uznajesz sie za katoliczkę, nie byłoby teraz takiego zamętu.

Gość mohery atakują
:D :D :D

ooooo no właśnie .....najlepszy przykład błyskotliwej inteligencji jakiego maniaka

Gość ekspertka
nie mohery! nie chodzę co tydzien do kościoła, nie czekam z seksem do slubu i zdaję sobie sprawę, ze wpadka moze mi też sie przydazyc. W pełni bym zrozumiała koleżankę, gdyby z tym slubem poczekała a nie robiła weselicha w poscie na pokaz. racja niby nie ma juz zakazu zabaw w poscie, ale niech tez bierze pod uwage, ze sa takie osoby, ktore szanują post i nie maja ochoty sie w tym czasie bawic. No i gdzie podział sie ten katolicyzm gdy był czas na bierzmowanie?

no właśnie - zuepłnie inaczej patrzyłabym na wszystko jakby chciała ślubu po porodzie....a tak ? Hipokryzja

Gość mohery atakują
Przecież widzę że dla Was autorytetem jest o.Rydzyk i Radio Maryja, ja znam już takie chrześcijanki, które żyją po bozemu, chodża co niedzielę do kościoła, wszytko dla publiczki

Gość hokejka
na jaki znowu pokaz? chce mieć ślub kościelny,a nie tylko cywilny. Mój facet uparł sie na wesele, na które do 2008 r nie chce czekac.

aaaaa to ojciec dziecka jest wierzący....? a to zaczynam rozumieć ....

Gość lubię was podczytywac
taki głupi temat a tak sie rozwinąl! szkoda gadac

Gość hokejka
co Was zreszta interesuje może życie? co zrobiłam, a czego nie? zadałąm pytanie czy można mieć słub w czasie postu a już sie odezwały strażniczki moralności :O

okokokokokoko masz racje....tylko potem po przykładzie takiej hokejki jeżdżą po mojej wierze ....a wiara Bogu ducha winna

Gość lubię was podczytywac
w takim razie odpowiadamy, ze w twoim przypadku nie mozna i przyjmij to do informacji! zegnamy

Ślub możesz dostać, a cop do wesela, to może się okazać, że mało ludzi przyjdzie i kicha będzie ;) Więc spiesz się z załatwianiem i chajtaj się w karnawale ;)