Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo brak pomyslow

w co sie bawić z miesięcznym dzieckiem?

Polecane posty

Gość pytam bo brak pomyslow

moj dzidzius coraz mniej spi, a jak nie spi to mu sie chyba nudzi, troche do niego pogadam to jest ok, ale to mu sie nudzi po jakiejs pol godzinie, co robic z takim niemowlaczkiem:)? brakuje mi pomyslow, moze podpowiecie?

Gość znajoma dzieki

Gość w chowanego

Kup płytę z piosenkami dla dzieci i śpiewaj mu. Możecie tańczyć albo wskazywać róże przedmioty zgodnie z piosenką. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
Śpiewaj,udawaj odgłosy zwierząt,zabawa w akuku może jeszcze nie rozumieć ale powinno zainteresować na chwile,możesz też czytać treść nie ważna liczy się ton głosu ,zabaw się w narratora i zrób maluchowi słuchowisko.Mozesz jeśli nie ma przeciwskazań masować malucha mówiąc do niego co robisz to bardzo relaksuje malca.Moje maluchy w tym wieku byly bardzo zainteresowane gdy dotykałam ich rączek różnymi rzeczami np.pluszowy miś i mówiłam że jest miękki ,ciepły i miły itd itp .Co tylko uznalam ze jest ciekawe i nie jest nieprzyjemne w dotyku np.zimne,ostre to używałam.Dotykanie twarzy mamy pochylasz sie nad malcem i jego rączkami wodzisz po twarzy pozwalasz dotykać oczu nosa ust włosów na zmiane z buziakami w paluszki.Ot tyle co na ten wiek pamiętam robiłam z dzieckiem.

Gość gość
ja swoją córkę urodziłam latem, wiec byłyśmy ciągle na dworze, a ona lubiła być noszona w chuscie, bo w wózku jej się nudziło :) a w chuscie wszystko sobie obserwowała i była spokojna