Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martax

CIĄŻA A ANTYBIOTYK

Polecane posty

Gość martax

Nie wiedząc ze jestem w ciązy brałam przez tydzien antybiotyk, czy ktoras z Was miala podobny problem i jaki to ma wpływ na dziecko. Nie byłam jeszcze u lekarza stad to pytanie. Jestem cała w nerwach.

Gość martax
NAPRAWDE NIKT NIE BRAŁ ANTYBIOTYKU NA POCZĄTKU CIĄZY?

Gość justella
nie martw się, skąd mogłaś wiedzieć?? Wszystko napewno ebdzie dobrze, moja znajoma brała silny antybiotyk na poczatku ciązy i mimo tego Zuzia urodziła się zdrowa

Gość Wozeczek
To zalezey jaki antybiotyk, bo przeciez jest ich kilka badz kilkanascie( mowie oczywiscie o substancji podstawowej). Napewno jesli bralas ampicyline lub jej pochodne to nic sie nie stalo. Jest ona calkowicie bezpieczna dla dziecka, nie przenika przez lozysko. Ja bylam chora w 23tc i tez bralam. Ale sa i takie ktore moga miec negatywne skutki. Przede wszystkim przypomnij sobie jaki to byl lek, zanim sie zaczniesz martwic, bo moze sie okazac ze to nie bylo nic strasznego a tylko niepotrzebnie sie stresujesz . Pozdrawiam i napisz jak bedziesz wiedziala jaki to byl antybiotyk :)

Gość
będzie dobrze, nie martw się na zapas:)

Gość NataliaM
Najlepiej idz do lekarza i zapytaj ,nie wszystkie antybiotyki sa teratogenne, niektore niestety tak i wysoce komplikuja rowoj plodu. to lekarz oceni jak bardoz zaszkodzilas siobie,niektore kobiety musza brac ntybotyki w tym czasie,np. gruzliczki...Pogadaj ze swoim ginem.