Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysica

Pessar - czy ktoś miał??

Polecane posty

U mnie całe szczęście fałszywy alarm to były jednak uplawy nawet nie przypuszczałam że może być ich tak duzo. Ja dzisiaj kończę 30 tc niesamowicie mi się ten czas dluzy i czasami mnie nachodzą chwilę zwątpienia i wpadam w histerie. Za mną 10 tyg leżenia plackiem i modlę się o kolejne 7 tyg do zdjęcia krążka.

Gość misalami
A którego miałaś zakładany krążek? Bo mi też minie w czwartek 10 tyg.

Gość misalami
A widzisz ja juz obrączkę mam od 14 kwietnia. Leżę tez od 13 bo wtedy padła diagnoza.

Ja czekałam na posiew i na wizytę u mojej gin stąd te 2 tyg. A u mnie też diagnoza 13 kwiatnia a Tobie kiedy dokładnie ściągają ? Mi 10 sierpnia

Gość asia1709
Dzisiaj byłam na USG no i znowu mam stres. Okazało się, że mam cysty w macicy tylko, że niestety na aparacie USG, którym dysponują w tym szpitalu dokładnie nie można ich obejrzeć i na cito mam na poniedziałek kolejne USG w drugim szpitalu gdzie mają przystosowany do tego sprzęt. Lekarz kazał nie czytać o tym w internecie, żeby się nie potrzebnie nie nakręcać ale ja oczywiście już wyczytałam, że to też może mieć wpływ na przedwczesny poród. Z dzidzią wszystko ok i lekarz powiedział że wagowo jest nawet tydzień do przodu, na monitorku było widać jak ładnie bawi się pępowinką. Jak tu wytrzymać znowu do poniedziałku?

Gość misalami
Myśle że zdejma mi po 20 sierpnia jakoś bo lekarz nie wie sam ,ale jak donosze to po 36 tyg. No właśnie lekarz ma rację nie czytaj internetu bo ja jak czytałam to już 3 razy bym urodziła bo co jakiś objaw to szukalam.zwariowac można. aż w końcu nie czytam leżę spokojnie i jest mi lepiej. A stres źle wplywa na ciążę.

Gość gabika
Cześć dziewczyny :) Dołaczam sie jako zaobraczkowana, pessar mam zalożony od czwartku na szyjke 21 mm. Aktualnie w pon zaczelam 29 tc bliźniaczej :)

Gość gość
gabika to Ty i tak jestes w super sytuacji przed tobą tylko chwila lezenia zanim sie obejrzysz to juz bedzie koniec :) tu dziewczyny leza po kilka miesięcy. wiec pocieszaj sie tym ze my lezymy po 10-12 tygodni i niektóre z nas sa w młodszej ciąży. powodzenia :)

Gość gabika
Ja w sumie leze 4 tydzien. Nie jest najgorzej :) Chociaz odkad mam pessar zalozony to pozwalam sobie na troszke wiecej chodzenia i jak narazie wszystko ladnie trzyma :) oczywiscie wspolczuje dziewczynom, ktore leza tak dlugo ale czego sie nie robi dla maluszkow :) Narazie moim marzeniem jest 34 tc a ile dluzej sie uda tyle lepiej :) oczywiscie jestem juz po sterydach dla maluchow.

Gość Izabellla1986
Witaj gabika. Ja też w ciąży bliźniaczej. Dopiero 18 tydzień a pessar mam od tygodnia. Gabika proszę Cię napisz mi jak załatwiałaś sterydy dla maluszków? W szpitalu dostałaś czy jak? Jestem ciekawa jak to się załatwia. Pozdrwiam

Gość misalami
Witaj Gibka. Tak zazdrościmy Ci ze jesteś dalej i leżysz krócej. Powodzenia i udzielaj się tu

Gość misalami
Izabella na sterydy to chyba trzeba mieć wskazanie i być po 26 tygodniu jak płuca zaczynają wytwarzać substancje.

Gość asia1709
Cześć Gabika fajnie, że dołączyłaś do naszego grona krążowników. Gratulacje z tytułu podwójnego szczęścia a co będzie bo już na pewno wiesz? Super, że już jesteś tak daleko to i stres coraz mniejszy. Trzymamy kciuki!

myslałam ze bedzie gorzej wiatrak i zaciągnięte rolety mnie ratują. Boszzz jak by mi sie chciało posiedzieć w parku albo isc na jakis lodowy deserekczy kawe, ubrac ładna sukienke i zrobić makijaż zobaczyc ludzi ... hmm

Gość misalami
Haha. No ja też leżę pod wiatrakiem. I nawet nie w głowie mi myśli o parku.

Gość gość
Hej ja też mam Pradze od tyg aktualnie jestem w 26tc po sterydach .Witam przyszłe krazkowe mamusie

Gość gość
Jak się czujecie po tej burzy mnie troszkę brzuch boli zdałam to na zmianę pogody bo podobnie miałam w poprzedniej ciąży . Będę się podpisywać KL bo jak tylko chce zmienić " gościa" na jakiś pseudonim to wiadomość nie zostaje dodana

Gość misalami
Jakie burze? U nas sucho i gorąco. KL witaj. A lezysz z nami czy chodzisz? Syn czy córka?

Gość Izabellla1986
Cześć dziewczyny. U mnie też upały straszne. prawie cały czas leżę przed wiatrakiem. Mam pytanie, może dziwne. Na początku tygodnia zaczęłam czuć ruchy dzieciątek i czułam je tak 4 dni, były bardzo delikatne, ale wiem, że to były bobaski. Od wczoraj nie czuję tych ruchów i zaczynam się denerwować i martwić. Nie wiem czy powinnam te ruchy czuć codziennie, czy mogą zdarzyć się przerwy? Jestem teraz w 18 tygodniu ciąży.

Gość gość
Izabell ruchy raczej powinnaś dziennie czuć, zjedz coś słodkiego i położy się na boku. Ja niestety leżąca od tyg. Pessar też od tyg. 26 tydz ciąży . Rozwarcie we w szyjka 25mm. Podobno dziewczynka ,są silniejsze

Gość gość
KL. Jestem ze Śląska u nas o 5 rano burza z ulewami ale niestety już jest gorzej nizeli wczoraj bo teraz to wszystko paruje.

Gość gość
Izabellla nie doczytałam, na tym etapie ciąży naprawdę trudno rozpoznać czy to ruchy ,tym bardziej jeżeli jesteś pierworodką . Takie bardziej czytelne są od 20/22 tc.

Gość misalami
Izabellla na tym etapie ruchy będą sporadyczne dzieci mają mnóstwo miejsca jeszcze wiec nie musisz ich czuć.

Gość niemagdalenka
Hej, mam pytanie. Jestem w 28 tc (28+0). Trafiłam do szpitala z niewydolnością szyjki macicy (na tyle krótka, ze nie da sie jej zmierzyć) i rozwarciem na 1,5cm. Mam twardnienia brzucha, dostaje na to kroplówki z magnezu. Został mi pobrany wymaz z pochwy. Pytanie moje jest nastepujące czy Pessar bedzie zakładany dopiero jak ustąpią twardnienia i napina ja sie brzucha czy można mimo tego Pessar założyć? Czy któraś tak miała? Narazie lekarze nic nie mówią tylko każą czekać na wynik wymazu. I czy jesli trzeba czekać na za im twardnien, to udało wam sie to?

Gość Izabellla1986
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Wczoraj zaczęłam 19 tc i dalej nie czuję ruchów codziennie. Tak to moja pierwsza ciąża, nie licząc tych pozamacicznych.

Izabela to bardzo wczesna ciaza wiec ruchy sa delikatne. Niemagdalena no jak szyjki nie wyczuwają to może Ne maja na czym umieścić tego peszara?

Gość asia 1709
Cześć dziewczyny parę dni mnie nie było bo od 24.06 znowu jestem w szpitalu. Trafiłam wieczorem ze skurczami i całą noc leżałam na porodówce teraz na pc. W badaniach niski magnez i potas więc może od tego ale co gorsza podejrzewają że może pessar gdzieś podrażnia i zastanawiają się czy mi go nie zdjąć. Strasznie się boję bo bez krążka to już komfort psychiczny żaden. Muszę jeszcze wytrzymać chociaż do 30tc a teraz mam 25+4 tc niestety brzuch mi się jeszcze trochę stawia. Więcej już się leżeć nie da bo i tak wstaję tylko do wc. Jutro może coś więcej będę wiedziała.

Gość Izabellla1986
asia 1709 kurcze, trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze i żebyś się nie martwiła. Daj znać co powiedzieli lekarze po wizycie. Trzymam mocno kciuki.

Gość asia1709
Niemagdalenka pessar zakładają jak skurcze ustaną i nic nie wyjdzie w posiewie ja tak miałam w 19tc tylko że u mnie szyjka zamknięta na razie leż posłusznie i spokojnie czekaj wiem, że to stres ale wszystko dla dzidzi!