Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamanaaaa

Ratunku, po jakim czasie wyjdzie ciaza na usg?!

Polecane posty

Gość Zalamanaaaa

J.w., przed chwila test mi wyszedl niestety pozytywnie, czy moze mi ktos powiedziec, po jakim czasie cos bedzie widac na usg? bardzo prosze o jakas odpowiedz...

Gość Zalamanaaaa
Dzieki...A taki test kupowany w aptece? wyjdzie wczesniej niz na usg?

Gość Zalamanaaaa
Dzieki za odpowiedzi

Gość kaska to ty
a co jest grane?

Gość Zalamanaaaa
Test zrobilam przed chwila, na usg tak czy siak polecialabym jutro z samego rana, ale poniewaz sie denerwuje wiec chcialam zapytac jak to jest a czy jestem w ciazy to sie okaze, miejmy nadzieje ze nie

Gość Zalamanaaaa
No coz, jakis 43 dzien cyklu, dlatego wlasnie kupilam test. Okres czasem mi sie spoznial okolo 3 - 4 dni ale nigdy prawie 2 tygodnie

Gość madziun
Zrób badanie krwi Hcg.(poda stężenie hormonów we krwi).Wynik w ciągu godziny,koszt ok.30 zł.Pewny na 100%,określi tydzień ciąży.Nie musisz być na czczo.

Gość Zalamanaaaa
madziun - dzieki wielkie, napisz tylko jeszcze,to jest badanie wykonywane w kazdej przychodni?

Gość dfty
trzeba ylo sie abezpieczyc a nie teraz plakac

Gość Zalamanaaaa
Zabezpieczalam sie bystrzaku - moze by tak najpierw spytac a potem wyciagac jakikolwiek wniosek...? nie napisalam nigdzie ze mam mdlosci

no to pewnie jestes w ciazy....gartulacje...zgadzam sie co do testu krwi...powinien byc w kazdej przychodni....

Gość madziun
Najlepiej idź do laboratorium przy szpitalu.Ale raczej zrobisz to w każdej przychodni.

Jeśli dwa testy wyszły Ci pozytywnie to chyba masz jż 100% pewność że jesteś w ciązy, po co Ci usg ?

test nie wyjdzie pozytywnie jesli nie ma w moczu hormonu odpowiadającemu za ciążę. Więc jesli wyszedł pozytywny to znaczy że jestes w ciąży i ie ma tu czego potwierdzać. Po co radzicie jej beta hcg?

w sumie jak z krwi ci wyjdzie ze jestes w ciazy to i tak bedziesz musiala isc do lekarza wiec lepiej zrob to odrazu.

No własnie, to ja ci juz mówię że w ciązy jestes na stówę, więc idz po prostu do gina, przepisze Ci kwas foliowy i powie mniej wiecej który to tydzień.

Gość madziun
Radzimy,bo o to prosi.Testy są prawie 100% ale sama wiem,że jak je zrobiłam to nie do końca ufałam,a test z krwi rozwiał wszelkie wątpliwości.Dziewczyna chce robić USG.To koszt o wiele wyższy niż test krwi.

Gość Zalamanaaaa
Zrobilam tylko jeden test. Mysle ze jednak pojde na to badanie krwi, moja przyjaciolka robila test i wyszedl pozytywny mimo ze nie byla w ciazy (?!) wiec mam ten ostatni promyk nadziei ze moze u mnie tez tak bedzie:( dlatego dzieki wielkie za rady

Ale jakie można mieć wątpliwości w momencie kiedy test wychodzi pozytywnie?? Rozumiem że jak wyjdzie negatywnie a podejrzewamy ciąże to wtedy mozna mieć wątpliwości. Test jak juz pokazał dwie kreski to jest w 100% ciąża, chyba że ona przyjmuje jakies leki które zawierają hormon hcg.