Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie_blondyneczka

Jak sprawic by włosy rozjaśniane nabrały platynowego koloru jak np. u Dody?

Polecane posty

Gość prawie_blondyneczka

Czy znacie jakieś plukanki albo inne kosmetyki?MAm rozjasnaine wloski,przez miesiac po farbowaniu sa ladne jasne,ale potem juz mi tak płowieja zachodzą i robią sie takie zółte blee..nie wiem co moze byc tego przyczyna.zazdroszcze innym dziewczyna blondynkom farbowanym ze maja takie jasne sliczne wloski...tez bym takie chciala.A moze to od twarde wody tak brzydną,bo kiedys fryzjerka mi tak powiedziala ze od nadmiaru zelaza w wodzie.a moze ja uzywam zlych szamponow,rumiankowe wcale nie rojasniaja mi wlosuow.plukanka filoteowa Celia mi nie pomogle bo wlosy zrobile sie szare i siwe!!Ani szampon Regenal Weli tez nie!nie wiem juz czego uzyc.Slyszalam o jakims srebrzyku do wlosow?pomozcie

Gość BlOnDyNeCzKa1988
mam dokladnie taki sam problem i nie mam pojecia co z tym zrobic. w ogole nigdy mi nie wychodzi taki kolor jak na opakowaniu mimo to ze uzywam tych najlepszych i drogich farb.

Gość sa rozne szampony
i plukanki by zniwelowac ten zolty odcien. np shine silver z loreal

Gość myc szamponem fioletowym
Ja uzywam Shwarzkop ale sa tez chyba z innych firm. Widzialam tez odzywki, mialam kiedys, ale uwazam ze szampon duzo lepszy.

Gość Regenal welli 21 zł

Gość coooooooo przecież Doda ma
ohydne żółte włosy:O

proponuję płukankę fioletową delii albo celii, rozcieńczyć tak ze 2 korki w butelce wody i płukac głowę. Im więcej płukanki tym silniejszy efekt, ale bez przesad, bo będą fioletowe włosy:)) to działa tylko na włosy rozjaśnione!!nie farbowane na blond!!! piękna platyna...płukanka ok 4 zł chyba kosztuje:)starcza na baardzo długo:)polecam!tylka napawdę nie za dużo!aha, jak jednak wyjdą włosy zbyt fioletowe/różowe, bo tak się zdarza, to należy umyś głowę jeszcze raz i po kłopocie/no albo ze 2 razy:)

Gość fryzjerka
;) poszukaj dobrego fryzjera gdzie pracuja na kosmetykach firmy shwarzkopf i popros o nalozenie pianki 9 i 1/2 jakos tak ja taka robila i wlosy tzn mialam pasemka byly idealnie blond jasne platynowe no i oczywiscie mozesz do tego kupic jesli beda mieli w salonie szampon plukanke do wlosow blond ( tylko nie mozna z nim przesadzac bo jest naprawde skuteczny i moze nawet dac odcien niebieskawy jak bedziesz nakaladac go za wiele) pozdrawiam ;) podejrzewam ze sama bez pomocy specjalisty fryzjera nie uzyskasz pozadanego efektu !!!

Gość fryzjerka
aha jest jeszcze taka farba firmy Kadus ( kosmetyki dostepne rowniez tylko u fryzjera) kolor platynowy fioletowy blond- kolor REWELACJA ale to raczj dla osob o jasnych wlosach ale na pasemka tez moze byc ok !!!!

Gość platynowa blondynka
kobietki, wyprobujcie te plukanki do wlosow: plukanka do wlosow Flor illum- srebrna-do kupienia w sklepach fryzjerskich i salonach fryzjerskich, cena ok.10zl, starcza na dluuuuugo, 20 kropli rozcieczyc w wodzie i plukac po myciu wloskow, nadaje sliczny platynowy kolor :) albo- Della cosmetics-plukanka do wlosow siwych i rozjasnianych-srebrna, do kupienia w rossman'ie-cena twz ok 10zl, nadaje troche inny odcien niz flor illum osobiscie wole flor illum i ta tez polecam,jest idealna. Jezeli przesadzicie z iloscia kropelek i wloski beda mialy fioletowe refleksy (co zreszta tez ciekawie wyglada) nie ma sie co martwic, po kolejnym myciu kolor bedzie idealnie platynowy. Na buteleczce napisane jest ze po wykonaniu plukanki nalezy przeplukac wlosy zwykla woda, ale ja tego nie robie i jest super! Nie farbuje recznikow, tanie, ekonomiczne, polecone przez mojego fryzjera. Naprawde polecam, pozdrawiam wszystkie blondyneczki :)

dziewczyny mam patent od kilku lat otórz w sklepie za 9 zł kupuje farbe do włosów palette - gołębi kolor w srodku jest tubka z kremem - fioletowym po kazdym mysiu głowy wyciskam na dlon robaczek kremu o dlugoscoo ok 1 cm (w zaleznosci od dlugosci) - dlon musi byc wilgotna i poccierram jedna dlon o druga i tak powstala mazia wcieram we wlosy kolor wlosów robi sie jasny blond - bez zadnych zółci i innych badziewnych kolorów polecam - wypróbowane aha moozna klasc wiecej farby w zaleznosci od dlugosci i osoaganego efektu potem tylko wlosy wysuszam i mam swietny kolor