Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra swego brata

Bratowa- dzieli nas przepaść

Polecane posty

Gość miałam problem
siostro swego brata, może widzisz to wszystko ze swojej strony. z jej strony może wyglądać to inaczej. może ona właśnie niechce, zebyś się tak nią interesowała? różnie może być.

Gość moja szwagierka
wtedy jeszcze nie szwagierka przez 2 lata zatruwala mi zycie i wmawiala swemu rbatu zeby sie dobrze zastanowil nad zwikziem ze mna ryczalam przez nia sto razy, ona przez mnie tez on byl zawsze blisko ze swoja siostra teraz po kilku awanturach jestesmy przyjaciolkami, nawet mi powiedzilam, przy swoim bracie, ze nawet jeslibysmy sie kidys rozstali to ona i tak bedzie utryzmywala ze mna kontakt! w sumie taka jest rola siostry,zeby chronic troche brata

Gość siostra jest tylko
ej, ja mam faceta 6,5 roku, tez sie wkurzam o tą siostrunie, któreą niekoniecznie lubie ale cóż.. takie życie.. moj facet nawet tego nie rozumie i kto jak kto ale ja nie powiinnam mu tego uswidamiać.. a jednak to robie! ale jego siostra jest kaprysną starą panno! ja pierdole! czemu od razu kretynko?

Gość miałam problem
może to są drobiazgi, które bardzo zaważają na jej stosunku do ciebie? może ona by chciała też tak być witana choć raz w miesiącu przez męża kiedy np. przychodzi po jakiejś nieobecności w domu?

Gość ja tez nie moglam sie dogadac.
z moja ex-bratowa. dlaczego? bo moj debilny braciszek miedzy nami mieszal. teraz po ich rozwodzie (ktory nie odbyl sie z mojej winy) nasze relacje bardzo sie poprawily. moja rada: SIOSTRY I BRACIA zostawcie swoje rodzenstwo w spokoju i nie ingerujcie w ich zycie rodzinne!

Gość miałam problem
siostra jest tylko.... zobacz jak ty o niej mówisz. a jak mówi o tobie kobieta twojego brata? ciekawe.

Gość miałam problem
ja też nie mogłam... zgadzam się z tobą całkowicie.

Gość miałam problem
poza tym kiedyś, kiedy byłam jeszcze z tamtym, to właśnie w większości dzięki siostrze się rozstaliśmy. ale to było dawno.na szczęście.

Gość siostra jest tylko
ze jest starą panną to ona dobrze wie.. i ze ma trudny charakter tez wie! ale czy wie jak mnie czasem doprowadza do szału? nie wiem... wiem, tylko ze musi byc wazna dla mojego faceta.. co to byłby za człowiek jakby nie szanował rodziny? potem ja bym sie znalazła na miejscu siostry a przyszła by następna.. nie! facet musi mieć priorytety takie jak rodzina! narazie nie jestem matką jego dziecka to nie zajmuje miejsc mamusi i siostrze.. :O to źle?

Gość miałam problem
jeśli twój brat jest dla ciebie ważny, to każdy jego wybór powinnaś szanować.

Gość miałam problem
nie musisz akceptować. dopóki kobieta twojego brata nie grozi ci i cię nie bije - trzymaj się z daleka od prywatnych spraw swojego brata.

Gość miałam problem
to jest również jego sprawa, jak traktuje rodzinę, a tak będzie ją traktował, jak go wychowali rodzice.

Gość miałam problem
i to jest też jego sprawa ile on tych kobiet będzie miał. jak już jedna z nich stanie się jego narzeczoną, traktuj ją tak, jak sama byś chciała być traktowana przez siostrę twojego faceta. bo nie rób drugiemu co tobie niemiłe. a jak któraś z nich jest niefajna, to też nie twoja sprawa. ważne, że ty jesteś w porządku.

Jestem z bratem bardzo zżyta - jesteśmy dobrych rodzeństwem, bardzo lubię jego żonę, byłam zawsze wylewna, serdeczna i pomocna np. pożyczyłam b. dużo kwotę pieniędzy na kilka lat i do dziś nie spłacili mi całej kwoty, którą pożyczylam a mnie jest głupio się upominać więc czekam na ich ruch. Więc staram się jak mogę, ale od pewnego czasu widzę, że bratowa jest bardzo miła, ale czuję, że coś jest nie tak, może ona jest zazdrosna o mojego brata.... W sobie też widzę winę, że trochę za bardzo im matkowałam choć brat jest starszy. Moja wina za taki stan rzeczy.

Gość siostra swego brata
A ja wierzę że uda mi się nawiązać z nią prawdziwą przyjaźń w końcu mam na to dużo czasu... Racja nie chcę zbyt często pojawiać się w ich życiu żeby nie czuła się osaczona( choć jak narazie odwiedzam ich mnw raz w miesiącu zazwyczaj) uwielbiam swojego bratanka i zawsze staram się oprócz miłości przynieśc mu jakiś upominek. Teraz wigilja więc zastanawiam się jaki podarunek dać bratowej, oczywiście wiem że najważniejsze są ciepłe słowa, czyste intencje ale w święta prezent warto dać..co proponujecie?

A ja coś nie mam dobrego kontaktu z siostrą mojego chlopaka. Jest ode mnie młodsza o 8 lat, ale tej różnicy praktycznie nie widać, bo obie ubieramy się podobnie, chodzimy na dyskoteki. Ja, też, wyglądam młoddziej o 4 lata niż mam, tj. na 19, a ona mimo że ma 15, to też wyglada na 19 :) Często biorą nas za koleżanki, jak jesteśmy obok siebie. Wiem, że ona mnie lubi, bo mi to kiedyś mowila i mowila swojej mamie, ale jakoś nie możemy znaleść wspolnego tematu :o Nie raz probowalam z nią zagadać, jak zostawalyśmy same, ale ona chyba sie mnie wstydzi :( Daję jej ciągle do zrozumienia, by traktowala mnie na luzie, ale jakiś ma taki dziwny respekt do mnie. W końcu dalam sobie spokoj i w nic już do niej nie mówię, ale mój facet uważa, że ona mnie uważa za jakiś swoj autorytet, bardzo mnie szanuje, lubi i jestem najlepszą dziewczyną dla jej brata, ale coś nie chce się do mnie odzywać :(. Ja już sama nie wiem, co robić, ale specjalnie mi ten temat nie zakrząta tak głowy :)

>>amant wszech czasow ....Ta muzyka w stopce Twojej.....Przecież tej chały się nie da słuchać :o

Gość moja szwagierka
dziewczyny: zastanowcie sie czy wy nie jestescie zbyt zaborcze w stosunku do swojego brata!!! mnie wkurzalo to, ze moj facet kazda decyzje konsultuje najpierw z siostra a potem ze mna! w koncu im obydwojgu powiedzilam, ze ja z nim jestem i prawdopodobnie zycie spedzi ze mna a nie ze swoja siostra i zeby z tego wyciagnal wniosek. generalnie jest tak, ze to siostrze jest ciezko zaakceptrowac, ze brat ma swoje zycie. dziewczyny wyluzujcie troche i zobaczcie,ze wasz brat jest szczesliwy! albo sporbuj isc z bratowa na zakupy albo abbskie ploty i spojrz na nia jak na kolezanke a nie dziewczyne brata! jak wszyscy wykaza troche dobrej woli to jets szansa, ze wasze stosunki sie poprawia!

Gość mialam problem wyp... z tego
topiku bo juz nudna jestes to nie jest temat o tobie tylko o bratowych wiec przestan sie glupio tlumaczyc (kogo to obchodzi?) ze swojego zycia i.... p

Gość oberzynka
ja wogole sie dziwie ze moj brat sie z nia ozenil kawal suki z niej paskuda niemila malomowna co nie jest zaleta bo u siebie to non stop kurwa kurwa nierob nawet po 5 latach malzenstwa nie zrobi sobie herbaty u nas jestem tolerancyjna naprawde ale mnie przeraza ta osoba

Gość miałam problem
weszłam tu dziś i serio....wkurzyłam się. gdzie i w którym miejscu ja się tłumaczę i w którym miejscu opowiadam swoje całe życie???????? jakieś konkretne argumenty? może cytacik? nie. nie wkurza mnie to, tylko wkurwia. serio. mam dość, bo co chwilę komuś coś do jasnej cholery przeszkadza. jedziecie po sobie jak po świniach zamiast rozmawiać jak normalni ludzie. traktujecie forum jak wysypisko śmieci i tak naprawdę nie ma tu nic, co mogłoby pomóc. Jedynie wciąż dołuje. Nie czytacie wszystkich wypowiedzi dokładnie i obrzucacie innych epitetami komletnie bez sensu i bez powodu. Szkoda gadać. Spadam z tego dołu.

Gość Ja mysle że ...
nic na siłę, moze po prostu potrzeba czasu zeby twoja bratowa zrozumiala, ze nie jestes jej wrogiem ? Najwazniejsze nie narzucaj się ... Jezeli chodzi o prezent dla niej to moze spytaj brata co jej kupić, moze cos z biżuterii - wisiorek i kolczyki (nie musi to byc wygórowana cena nie o to chodzi zeby sobie pomyslala, że chcesz ja kupić :-D) ? A moze woda toaletowa, brat powinien wiedziec jaki zapach lubi lub płyta z ulubionym wykonawcą, książka ulubionego autora ... Powodzenia