Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hardcorowa

Anoreksja

Polecane posty

Gość hardcorowa

tak się zastanawiam dlaczego wszyscy pragniemy wyglądać jak wychudzone szkielety?? Większość z nas przede wszystkim dziewczat marzy o tym . presja otoczenia czy kompleksy?? Jest jakieś racjonalne wytłumaczenie dlaczego głodzimy się ?? a może dla kogo to robimy:> jest tez opcja, że mamt to poprostu w genach ...

Gość nie uogólniaj
bo nie wszystkie kobiety chcą wyglądać jak wieszaki

Gość hardcorowa
owszem, ale mimo wszytsko większość tego pragnie chudości za wszelką cenę

Gość a mnie to zabka plum
hardcorowa Twoj topik nie odniesie sukcesu ; P

Gość hardcorowa
nie c hodzi mi o odnoszenie sukcesu tylko chcę wiedzieć dlaczego tak się dzieje.... w klasie obserwuję dziewczynę która ma 165cm i wazy 35kg max... przeraża mnie chwilami...chcę tlyko pogadać anie prowadzić w tych topiach

Chudosci pragna dziewczyny, ktore nie akceptuja swojego wygladu i uwazaja, ze beda doskonalsze wygladajac jak slawne osoby... No a ze akurat wszystkie slawne osoby sa przede wszystkim chude, to dziewczyny tez chca takie byc. Ale nie wszystkie, choc tym "pragnacym" wyadej sie, ze wszystkie.

Gość chora
masz rację...Już dziś nie potrafię z tego wyjść:( jestem chora i cierpię:( a co najgorsze ejstem taka oschła dl anajbliższych że az płakać mi isę chce:( pogadaj z koleżanką bo może się po prosu zabić...

ale po co roztrzasac nie swoj problem jest jej dobrze wiec ty w jej szczescie nie ingeruj

A z anoreksja to juz troche inna historia... to chec kontrolowania jakiejs czesci swojego zycia, dazenie do bycia \"doskonalym\". Choc szczerze mowiac to nie bardzo sie na tym znam, wiem tylko tyle, ile przeczytalam.

do ktorej ktorej klasy chodzisz?? hardcorowa?

Gość hardcorowa
a czy to ma znaczenie do któej:>

ofkors ze ma i jeszcze powiedz mi jakiej muzyki sluchasz

Gość hardcorowa
odpowiedniej:D:D podpowiem Ci wiesz kto z zagranicznych wykonawców ma na własność drużyne piłkarską:>

mysle mysle i......i.....nie wiem pogranzam sie w otchlani rozpaczy

Gość nikelesz
Anoreksja to bardzo ciężka choroba. Mimo to, wygrałam z nią i życzę tego wszystkim

Gość Millania
Anoreksja to przede wszystkim choroba o podłożu psychicznym. Na obsesyjne odchudzanie się może wpłynąć wiele czynników takich jak: obawa przed nie akceptacją otoczenia, bardzo niska samoocena, dążenie do fizycznej doskonałości, przez co upodobnienie się do wielkiego formatu gwiazd. Na blogach poświęconych ''pro-anie'', dużo czyta się, o mentorach Anorektyczek. Między innymi: sławne bliźniaczki Olsen, modelki, aktorki, piosenkarki..... Wszystko zależy od podłoża tej choroby tzn. dlaczego dana osoba w ogóle pomyślała o tak drastycznym sposobie na ''piękne?'' ciało. Spotkałam się także z osobami, które przestały jeść, bo inna koleżanka jest anorektyczką i zwyczajnie namówiła tę osobę, pokazała jej ''lepszy świat'' osób SKRAJNIE wychudzonych. Mottem przewodnim anorektyczek jest zdanie jednego z dramaturgów: ''Quod me nutrit me destruit'' ( Co mnie żywi niszczy mnie). ''Porażka nie wchodzi w rachubę'' .. Jeżeli kogoś interesuje sposób postrzegania świata takich osób, polecam stronki na których codziennie te dziewczyny ( najczęściej, chłopcy to mniejszy odsetek zachorowań) opisują jak walczą o ''piękne?'' ciało, razem dopingują się, obrzydzają jedzenie czegokolwiek, prowadzą do wyrzutów sumienia ze zjedzenia nawet małej ilości pokarmu... Pozdrawiam!