Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luteina-a

jaka forma LUTEINY?

Polecane posty

Gość luteina-a

mam pytanie jaką formę zażywania luteiny wybrać : doustnie czy dopochwowo? mam tu oczywiście na myśli to jak Wy z doświadczenia proponujecie! która forma jest bardziej na plus jeśli mogę zapytać czy ceny tego leku są uzależnioce od tego czy jest doustna czy też nie? z góry dziękuję za odp.

Ja polecam Luteine dopochwową. Jest droższa od tej doustnej (5 zł) kosztuje około 30 zł ale działa ona na obszarze pochwa-endometrium nie wchłaniając się do krwioobiegu. Tym samym oszczędzisz wątrobe od przetrawiania chemii. Moze aplikacja jest bardzie jkłopotliwa lub nieprzyjemna ale moj ginekolog uwaza że ta luteina jest lepsza od tej doustnej.

Gość luteina-a
Ejmi- bardzo dziękuję za odp. pozdrawiam

Gość klara 82
tą doustną po 5 zł też można stosować dopochwowo - mi tak lekarka poleciła i w ulotce też jest tak napisane. pozdrawiam

Gość luteina-a
klara- dzięki za info :) jak będę u gin to bedę już mądrzejsza ;) i będę mogła sama zasugerowac jaką wolę moja gin wspominała ze mi następnym razem przepisze luteinę -no ale nie wpsominała jaką pewnie sama sasugeruje ale ona jest elastyczna i można z nią fajnie pogadac pozdrawiam

Totalna bzdura!!! Luteiny doustnej nie stosuje się absolutnie dopochwowo!! Nie jest wchłaniana!!!! luteina-a – jeśli mogę Ci doradzić, to stosuj luteinę wg jej przeznaczenia. Wiesz ja również spotkałam się z farmaceutką, która tak sugerowała, ale moja lekarka temu zaprzeczyła. Lepiej zapłacić więcej, a mieć pewność, że zrobiło się wszystko dla dobra dziecka. Przecież to jest lek podtrzymujący ciążę!!! A nie pastylka od bólu gardła...pozdrawiam.

Ja również stosowałam luteinę doustną dopochwowo i było to zalecenie zarówno mojego lekarza jak i innych gdy leżałam w szpiatlu, również farmaceutka w aptece nie widziała przeciwskazań. Mój doktorek powiedział, że bez sensu jest przepłacać skoro tylko kształtem się różnią.

Ja nadal uważam, ze jeśli cos jest doustne to jest doustne.....czopek tez ma swoje miejsce zastosowania........chociaż spotkałam się z osoba, która go zjadła...;-)...no ale jak kto woli...;-)