Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna 19

Mój chłopak namawia mnie do tabsów

Polecane posty

Gość smutna 19

Mój chłopak chce żebym brała tabletki. Mówi że prezerwatywy mu nie odpowiadają i że mam zacząć brać, ale ja się boje że będe miała te wszystkie efekty uboczne. Byłam u lekarza i powiedział że nie mam sie czego obawiac bo obecne tabletki nie mają już takich efektów ubocznych. Mój chłopak coraz bardziej nalega i juz mnie to powoli męczy. Widzimy się prawie codziennie z tym ze sex około 2 razy na tydzien. Ostatnio nawet troche rzadziej, bo on nie chce w gumie, a ja sie boje bez zabezpieczenia. Poradzcie mi. Wziąść tabletki i umrzeć za kilka lat, czy zmienic chlopaka?

Gość umrzeć
???!!!??

Gość ty chyba jestes glupia
nie umrzesz od tabletek:o bierze je miliony kobiet na świecie :o

Gość ...miocia...
co to zanzcay "umrzec za kilka lat"...?! sama biore tablety i te zmam 19 lat.Ale przede wszytskiem decyzja o bramiu tabletem byla podjeta wspolnie, moj chlopak na nic nie nalegal...nie pozwol soba tak rzadzic, jesli sie boisz to on musi to zrozumiec.To Ty bedziesz je lykala codziennie...dlaczego ty masz sie tylko bac a on korzystac? A tak swoja drogo tabletki nie sa takie straszne, bire juz od prawie roku, i nie mam zadnych skutkow uboczny, nie tyje.Poczyja sobie wiecej artykulow o tabletkach i jelsi poczujesz ze jestes gotowa je brac, to pojdziesz do lekarza.ja jak mialam zaczac brac to bylam u lekarza rodzinnego i porzmawialm czy to jest szkodliwe i czy nie jestem za mlda..ta rozmowa bardzo mi pomogla....i wiedzialm ze mam wsparcie cUkochaneg, bo dla niego najwazniejsze jest moje dobro...

zgadzam się z miocia:) chłopak nie może od ciebie żądać żebyś brała tabletki-to musi byc wasza wspólna decyzja a pozatym to przedewszystkim Ty musisz się z tym dobrze czuc. a co to tego umierania to dobrze dobrane tabletki naprawdę nie dają negatywnych efektów a czasem wręcz przeciwnie;) ja np gdy brałam tabletki miałam o 1 rozmiar większe piersi:) Idz do dobrego gin i spokojnie z nim porozmwiaj:)

Gość smutna 19
Jak bym chciała brać, to mój chłopak też by się zgodził. Ja nie chce brac a mój chłopak mnie namawia.

Gość nie bierz bo umrzesz

Gość ale rady
zmien tego palanta na normalnego faceta!!! nie ma prawa Cie namawiac, a wrecz gdyby sie o Ciebie troszczyl i martwil nie pozwolilby zebys trula sie chemia!! bo tak czy inaczej to zawsze bedzie sztuczne paskudztwo i niemozliwe jest, zeby po dlugim okresie zazywania nie wywarlo zadnego negatywnego wplywu na Twoje organizm:O

Gość new_one
Jeżli CIę kocha, to uszanuje Twoją decyzje!!

Gość nie bierz bo umrzesz

wiesz, musisz pomyśleć też o jednej sprawie: jak bardzo ufasz swojemu partnerowi i jakie on miał wczesniej partnerki. bo gumki zabezpieczają nie tylko przed ciążą ale też przed chorobami. a tabletki już niestety nie...

Gość smutna 19
Partnerowi ufam i jestem pewna że nie ma żadnego syfa.

Gość ulibuli
nie bądz z facetem który chce na tobie wymusić coś. tabsy to jednak chemia - co by o nich nie mowić i - według mnie - masz rację ze nie chcesz ich brać. no i zastanów sie powaznie nad waszą znajomością...jesli mowi że cię kocha i jednoczesnie stara sie wymuszać na tobie decyzje tzn ze cos z nim nie tak.

Gość llllljjj
mnie tez kiedys moj chlopak namawiał zebym brala tabletki, robilam to i po tym przytylam. bralam juz 2 rodzaje tabletek antykoncepcyjnych ale po zadnych z nich piersi mi nie urosły 9 a bym chciala0 urósł mi za to tyłek :o droga autorko topiku - moj facet tez nie lubi prezerwatyw - w sumie oboje nie lubimy prezerwatyw- ale od ostatniego czasu tzn 3 miesiecy kochamy sie bez zadnego zabezpieczenia i jak narazie jet ok i nie ejstem w ciąży. napisz koniecznie ile masz lat? on nie ma prawa cie namawiac zebys brala tabletki jesli tego nie chcesz. moj facet keidys np po naszych kilku pierwszych razach - wtedy sie wogole nie zabezpieczylismy - kupił mi postinor. gdy powiedzialam o tym mojej mamie powiedziala ze jest on strasznie nieodpowiedzialnym czlowiekiem i bardzo jej sie to nie spodobalo. mama mojego chlopaka jest ginekologiem i wiem ze gdybym chciala to przepisala by mi tabletki bez powodu. co sprawialo ze moj chlopak nie chce juz zebym zarzywala tabsy? przetlumaczylam mu ze to szkodliwe i ze nie che wten sposob. zrozumiał. Ty tez tak zrob. powiedz facetowi ze Ty nie bedziesz brala tabletek bo sie boisz, bo to sprzeczne z Twoimi zasadami, zobaczymy cvo on ci powie. pwoiedz muz e ejst egoista i jak uwarza ze ty masz sie truc hormonami to ty wolisz wogole tak z nim nie robic. Az dorosnie!

Gość llllljjj
to przepisała by mi tabletki bez problemu - miało byc :)

Gość smaczny kes
nie sluchaj faceta to Twoje zdrowei Twoje zycie on chce zeby jemu bylo dobrze, macie racje dla wielu kobiet tabletki sa dobre nie maja skutków ubocznych ale jezeli nie chesz ich brac nei rób tego nawet jezeli sie rozstaniecie z tego powodu on nie jest tego wart, wiesz jest tu na kafeterii topic o skutjach ubocznych poszukaj i daj mu d przeczytania

Gość simkaa.
pogadajz Nim o tym wprost, ze sie boi. pewnie nie ma pojecie co to hormony i jak dzialaj. toz to nie sa cukiereczki, ktore polyka sie raz na 24h. to ma byc Twoja decyzja, a nie namowiona przez niego bo nie lubi prezerwatyw. zaden nie lubi!!:) od tabletek do smierci chyba dluga droga. musialabys niezla zakrzepice wychodowac i zbagatelizowac. po tosa badania kontrolne. skutki uboczne pojawiaja sie rzadko ale jednak sie pojawiaja. musisz sobie to przemyslec. niech Twoj chlopak poczyta tutaj o skutkach ubocznych (jest taki topic), a jezeli dalej Cie bedzie namawial- to chyba nie jest duzo wart.

Gość simkaa.
sorry za literowki.

Gość smaczny kes
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3148055 to jest topic o skutkach ubcznych tabletek, niehc to przeczyta jezeli zalezy mu na Tobie to nie bedzie ciebie zmuszał, oj chłopak mowi ze dla niego nie ma roznicy wiekszej czy w gumce czy bez

Gość smaczny kes
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3148055 to jest topic o skutkach ubcznych tabletek, niehc to przeczyta jezeli zalezy mu na Tobie to nie bedzie ciebie zmuszał, oj chłopak mowi ze dla niego nie ma roznicy wiekszej czy w gumce czy bez

Gość ale opowiadacie bajki
Oczywiście, że jak ktoś bierze tabletki, to potem za kilka lat umiera w męczarniach i idzie prosto do piekła cierpieć tam za swój grzech. Jesteście nieczyści i do nieczystości namawiacie biedną młodą duszę!