Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llllljjj

sok ze świerzej cytryny na zniszczone włosy

Polecane posty

Gość llllljjj

Witam! Mam długie włosy. Są zniszczone od farb i rozjaśniania. Czy sok z cytryny im pomoże?? :) :):) czytałam gdzieś że dobre sa takie okłady z jajek i soku z cytryny. Ja jednak dzisiaj nałożyłam na włoski tylko sam sok. Czy powinnam go spłuknąć czy zostawic na włosach i je wysuszyć?? pozdrawiam

Gość jak to sok ze świeRZej cytryny
to musi pomóc :P ps. chyba Cię pogięło żeby sam sok z cytryny walić na włosy :/ przecież to ci je jeszcze berdziej wypali :/ nie słyszałaś że sam sok z cytryny koszmarnie wpływa na szkliwo zębów, a co dopiero na włosy :o

Gość klekssssssssssssssssssss
zrob tak wycisnij 1 cytryna dodaj jedno zółtko - nałóz na wilgotne wsosy masyj potem zostaw na 15 minut pod folia i recznikiem - potem zmyj bo paru tygodniach bedziesz miala super włosy

Gość llllljjj
czytałam że sok z samej cytryny zamyka rozdwajające się końcówki włosów i dlatego juz wysuszyłam i nałożyłam sok z cytryny

Gość maria-1951
na c....

Gość llllljjj
bez sensu napisalam . jeszce raz: zanim wysuszyłam włosy nałozyłam na nie sok ze swieżej cytryny i po tym nakryłam głowę ręcznikiem na pół godziny i w końcu zupełnie wysuszyłam włosy, nie spłukujac ich

Gość llllljjj
znacie jakieś domowe sposoby na zniszczone włosy????

Gość ___he_______he____
oliwa z oliwek + zoltko + KILKA kropli ze swieZej cytryny (oczywiscie skladniki wymiksowac do konsystencji majonezu)

Gość llllljjj
ile oliwy z oliwek? na jedna cytryne?

Gość llllljjj
ja slyszalam ze to bialko a nie zoltko dobrze robi zniszczonym wlosom

Gość jrtu5ry
a może ze świeŻej?

Gość mamusia Natuni
cytryna wysuszy wlosy na jest dobre do tlustych wlosow

olejek rycynowy + żółtko + sok z cytryny (+ ewentualnie nafta kosmetyczna)

Gość llllljjj
macie racje z ta cytryną! a jakie sa inne sposoby - domowe sposoby na zdrowe włosy?

Gość Ankoo007
HEJ DZIEWCZYNY MAM FAJNY PRZEPIS NA ZDROWE I MOCNE WLOSY NAPRAWDE DZIALA I JEST CAłKOWICIE POZBAWIONY śRODKóW CHEMICZNYCH GDYż SKłADA SIę Z NATURALNYCH SKłADNIKóW A WIEC TAK : 10 dag drożdźy 2 łyżki nafty kosmetycznej ( dostaniecie ją w aptece ) 6 kropli olejku rycynowego ( też apteka ) 2 żółtka jajek Rozcieramy drożdże na papke dodajemy pozostałe składniki, maseczke rozprowadżamy na suchych włosach wczesniej podgrzewamy wszystko ale nie możemy pozwolić na zagotowanie papki, wcieramy też w skórę głowy nakładamy czepek na ok.30 min i na to ręcznik . Następnie myjemy włosy delikatnym szamponem dla urozmaicenia możemy dodac wyciśniętego soku z połówki cytryny, który jest bardzo przydatny wlosom i nie zgodzę sie z panią która napisala że nie.Osobiście znam kompresy z olejku i cytryny, które doskonale działają na włosy i je mocno wzmacniją .A jeżeli stosujemy sam sok z cytryny to robimy nim płukanke naszym wlosom .A i jeszcze jedno cytryne polecam blondynkom gdyż troszeczke rozjasnia wlosy. Pozdrawiam.

Gość lllljjj
jak myslicie która farba do włosów jest najhmniej szkodliwa?

mialam ladne dlugie bardzo ciemno brązowe włosy. 3 miesiace temu cos mnie podkusilo zeby zaczac je rozjasniac, najpierw polozylam na cala głowe rozjasniacz i wyszly mi jakies plamy na glowie(czubek glowy zółty a pozostałe włosy rudawe) pożniej poszlam do fryzjera i zrobił mi balejaż. nawet mi sie podobal ale juz po trzech tygodniach zaczelam sama dalej rozjasniac wlosy bo uwazalam ze mam za malo widocznych jasnych pasemek i znow popaprałam rozjaśniaczem, po tygodniu znow polozylam to samo pozniej kupilam sobie farbe wella decore jasny platynoy blond i polozylam go na swoje jasne pasemka tzn na polowe moich włosow, ale oczywiscie nie podobalo mi sie znowu i nast dnia kupilam przeklety rozjasniacz i nie moglam zwalczyc rudego pasemka na grzywce co mnie bardziej wkurzylo i jeszce tego samego dnia kupilam nastepny rozjasniacz i sobie rozjasnilam pozostale wlosy ktore byly jeszce ciemne po balejazu, wieczorem natoomiast poszlam jeszce po jakas farbe do sklepu samooobslugowego kolor - jasna perła i nastepnego dnia stwierdzialm ze teraz to mam caly bialy czubek glowy a pozostale wlosy ciemniejsze!!- rudawe albo żółte no i nastepnego dnia znow kupilam sobie farbe ciemniejsza tzn blond popielaty i polozylam to na wlosy!! juz wtedy byly zniszczone: no i wtedy dopiero bylam zadowolona!!!! jednak farba zaczela szybko schodzic i musialam po 2 tygodniach znow ja nalozyc pozniej moje wlosy przypominaly juz siano wszyscy mi mowia ze powinnam przefarbowac wlosy na czarno bo w blondzie mi nie do twarzy (ciemne oczy, dosc okragla twarz, ciemne brwi) ale ja nie chce bo tyle w sumie wydalam pieniedzy ze mi juz nic nie zostalo a to byly moje jedyne pieniążki ktore odkładalam - zarobione podczas wakacji jestem studentka,.. ostatnio to znaczy w zeszlym tygodniu znow polozylam farbe ciemny satynowy blond i takie teraz mam. ciagle je odzywiam odzywkami ale to niewiele daje!! mialam naprawde btakie śliczne ciamne wlosy! a tak je schrzanilam. podcialam nawet koncowki ale tonic nie daje - wlosy sa zniszczone na calej powierzchni - nie chce narazie farbowac wlosow na ciemny kolor cche pobyc troche w jasnych,nie chce tez ich już podcinac - bo moj chlopak woli jak mam dlugie i on nie uwaza ze mam zniszczone:Kochany jest tak mi zal moich wloskow !!!! co mi radzicie?

Gość sellenna
WITAM CIE oj skad ja to znam ? sama po sobie tylko ze ja jestem blondynka ale marzylam od dziecka oczarnych wlosach ...inaczej prawda/inne chcialy byc blondynkami tylko nie ja ...a w dodatku krecone....wiec je prostowalam i zaczelam zbyt szybko farbowac wiec tez je zniszczylam ,wysluszylam a ponadto nalozylam czarna farbe i dobrze sie w nich czulam ale po 2latach zamarzylam wrocic do swoich....musialam najpierw zciagnac ta ciemna farbe czyli dekolaryzowalam wlosy a farba zeszla ale niecalkiem.....itak ze mi nie wypadly...coz a wiec trzeba najpierw przemyslec co sie z wlosami robi w koncu doszly do siebie ale po uplywie kilku ladnych lat mam znowu swoje ale musze robic kompresy co prawda nie sa juz krecone a takie teraz wolalabym miec...wiec najlepiei poradzilabym tobie abys je nie farbowala welosy powinno sie farbowac co pol roku ja wiem ze sa odrosty ale czasem warto odczekac az odpoczna bo za duzo za mocno zostaly zmeczone ja rok nie farbowalam ...doszly ale wciaz rozne kuracje stosuje czyli oliwa z oliwek cytryna drozdze no a drozdze maja dzialanie na wlosy bo tez rosna a takrze zoltkopolecam ci wode brzozowa ,ktora dobrze jest wcierac we wlosy masujac .Pozdrawiam.SELENA 24 .

Selena- a mogłabyś coś więcej powiedzieć o stosowaniu wody brzozowej? Czy na suche włosy przed myciem, czy na mokre, czy na suche po myciu? Właściwie na co co ta woda pomaga? Pozdrawiam

Gość coska
za "RZ" w tytule niech Ci te klaki wypadna!!!!!

Gość angela

cytryna niszczy włosy ?

co za baran to wymyślił? stosuje co drugie mycie cytryne i miod i mam piekne zdrowe i lśniace włosy. długie 

Gość Izkaa
Dnia 16.12.2006 o 19:38, Gość mamusia Natuni napisał:

cytryna wysuszy wlosy na jest dobre do tlustych wlosow

Cytryna zamyka łuski włosów więc raczej ich nie wysusza tylko poprawia ich wygląd 🙂

w życiu bym na zniszczone włosy nie nakłdała samego soku z cytryny. siano się zrobi. Można użyć soku wymieszanego z czymś odżywczym, ale nie sam... 

polecam olejek rycynowy...

Gość Ewa

Takich sposobów jest sporo. Jeśli szukacie, to zajrzyjcie na bloga porostwlosow.pl 🙂

Gość Ola90

Osobiscie to nie przepadam za takimi domowymi metodami. Nie wiem czy na dluzsza mete to ci ie wysuszy wlosow, a na pewno je troche rozjasni. Jesli chcesz nawilzyc to kup sobie dobra maseczke, teraz wybor w sklepach jest naprawde spory, nie trzeba siegac po sposoby naszych babć 😉 mi pomaga absolut daymoist, to taka ekstermalnie regenerujaca maseczka, uzywam jej po farbowaniu i widze, ze dobrze nawilza i wygladza wloski.